Разпределяне на разходите при живеене заедно

• 18 092
  • 526
  •   1
Отговори
# 405
  • Агент под прикритие
Пак да си поставя въпроса, който поставих преди няколко страници: какво значение има кой (мъжа или жената) ще плаща ипотека, ако другия ще трябва хипотетично да плаща наем?

# 406
тука аз виждам като най-голям приблем липсата на инициатива у мъжа. Оттам тя се чуди, като в небрано лозе.
Принципно на въпроса ти, който е извън конкретиката на ситуацията - никакво значение няма.

# 407
  • Агент под прикритие
Не мога да говоря от негово име, но аз лично няма да тръгна да подхвърлям такива неща просто ей така, ако нямам нещо в предвид.

# 408
Точно тъй, ама жените трябва ли все да гадаем. Да не говорим, че за година -  все да беше го разбрала какво има предвид.

# 409
Скрит текст:
Е, щом живеят на квартири, момчето може да си остане в неговата, ако на авторката й се свиди да го покани в дома си и да го раздават гаджета от разстояние.
За мен просто е най-естественото нещо на света, когато единият има жилище да покани половинката си в него.
Скрит текст:
А обратния вариант - той да има жилище, а тя да е на квартира. Тогава сигурно щяхте да ожалите авторката, че той я вика при него само за секс.
Естествено, ако той е мъж на място и се държи като такъв.
Ама, когато "забравя" да си тегли пари и остава без налични, очайквайки авторката да го финансира, когато удобно "забравя" да си й върне дълга, когато ей така му излизат непредвидени разходи, които тя трябва да покрива (а той май пак забравя да върне), когато уж иска да живеят заедно, ама не си мърда пръста, а просто чака да го поканят в готовото жилище, ами, сори, ама , някак не се виждам (лично аз) просто да го поканя да си събуе обувките и да "влезе".
Сега, ако инициативата излизаше от него в стил "Виж, мило, нещата между нас вървят добре, какво ще кажеш да заживеем заедно в твоето жилище?Тъй като ти ще плащаш ипотека, а аз си спестявам наема, мисля да покривам режийните.И според сезона, когато са ниски, и храната."
Ами тогава с кеф да го поканиш....
Така както го описа авторката обаче, той просто си търси безплатна квартира и храна.

# 410
Може би чака тя да даде принципно съгласие да заживеят заедно, после да уточнява подробностите, включително и финансови.
Съгласете се, че не върви някак да се изцепиш: "Хайде да се съберем заедно в твоето жилище..."

# 411
оправдавайте мухлявщината му колкот щете, просто човекът си е тарикатче. Щом подмята, да беше помислил и какво той може да предложи.

# 412
А ти знаеш мислите му ли Joy

# 413
Е, какво толкова ще предложи мъж, който може би е около възрастта на авторката (25) и са пресни гаджета от по-малко от година... Трябва поне 2 апартамента да е изплатил до момента и да е на колене с пръстен, убеден в общото им бъдеще.

Може въобще да не се стигне до съжителство където и да било, но важното е, че вече е с етикет мухльон и използвач. Grinning

# 414
Е стига сте фантазирали. Той е подхвърлял идеята да живеят заедно, но не са коментирали кога. Не е ясно дали изобщо авторката се е съгласила, но иначе си прави сметки.

# 415
Чета нейните, което за случая ми е достатъчно. Няколко пъти вече срещам да пишете за мъж, който забравял да изтегли пари или взема уж назаем. Тва за същия този ли се отнася?

# 416
Чета нейните, което за случая ми е достатъчно. Няколко пъти вече срещам да пишете за мъж, който забравял да изтегли пари или взема уж назаем. Тва за същия този ли се отнася?
Да, авторката го сподели.

При нас сякаш от началото всичко е било равно, тъй като сме в сходни ситуации финансово. Една идея по-често покривам сметките ни навън, тъй като той имаше някои по-непредвидими разходи. Както и често се е случва, че няма изтеглен кеш и затова му давам и после забравяме и двамата. Притесненията ми идват от това и смятам че би ни помогнало да имаме по-ясно определени отговорности. Със сигурност ще покривам ипотеката, както и всичко свързано с ремонти по апартамента. Но бих искала да имам увереността, че човекът насреща няма разсеяно да забравя да се включва в разходите по живеенето заедно. Целта ми е да се избегнат конфликти. Бих искала той да е спокоен и сигурен, че е добре дошъл и не ощетен. В същото време искам и аз да бъда спокойна.

# 417
Тя би искала той да е спокоен и сигурен, та чак толерира паразитните форми на отношения, тип майка и син.

# 418
Понеже я награбиха, че се чуди дали и как да поиска неговото финансово участие, и о, ужас - как ще му искала наем. Този поглед към ситуацията намирам аз за някакъв абсурд, а подобен не изтрайвам и без съжителство даже.

Пак добре че не я накараха и да си плаща и за секса. Тук пълно с милосърдни сестри, които жалят мъжете ама тях няма кой да пожали

# 419
Ти не можеш да разбереш това, че има жени, които нямат нужда някой да ги жали. Животът ми зависи главно от мен, а не от мъжете до мен.

Общи условия

Активация на акаунт