Разпределяне на разходите при живеене заедно

• 18 089
  • 526
  •   1
Отговори
# 345
Зависи как се мери тежестта на работата, но съм съгласна с catcher, или поне да не ми тропа да работя наравно и да ме пита къде са ми парите, демек - що не изкарвам колкото него. Хич не ми допада тая работа с равенството, но ето - има жени, обичат да се усещат мъжа в отношенията.

# 346
  • София
Ако си свестен и отговорен човек, никой също така свестен няма да ти тропа и да ти иска парите, ти сама ще  даваш необходимото.
Единствено мога да се съглася, че мъжете по-лесно намират по-платена работа. И че жените трябва да имат възможност да остават вкъщи покрай децата, но нищо не пречи и мъжът да го прави.
Ако мъж означава той да избира основни неща и да не зачита мнението ми - мерси. Но го разбирам донякъде - след като му се възлага осигуряването на прехраната, нормално да налага своите виждания.

# 347
  • София
Най- елементарният пример с най- малка амплитуда. Работят двамата в държавната администрация със сходни специалности и заплати. Само че тя отива в частния сектор, където плащат повече на цената на стреса да треперка кога и по колко може да си вземе болнични, ако я тръшне нещо. А на него му харесва да си кютка и казва, че се оправят някак, вмест  като мъж да се напъне и да поеме по- голямата тежест.

П.П. Не им се влачат червата, само крехите телца вече им се влачат като сополи на повечето, като пипнат настинка, споко. Познавам и нормални мъже, ама нещо, четейки в тоя форум, развих антипатия към мухльовци. Всяка втора тема е за мекотело.

# 348
  • София
Ами кой се оплаква от хубавото? Живее си го и толкова. Докато лошото е нормално да споделиш, да ти олекне.
Все едно лекарят да каже, че хората са тотално болни. Нали те ходят при него, не здравите.

А случайно да се сещаш, че мъжът може и да няма съответните умения за частен бизнес? Да остави питомното и да гони дивото само и само да се докаже? Ще си взима той отпуск, щом се наложи, не е болка за умиране.
Има колеги, чиито жени може би взимат по-големи заплати, но още са си заедно, не са ги изритали моментално. Сигурно е от поколението.

# 349
И жените са си виновни, в стремежа да обръщат ролите, мухльовци си и отглеждат.
Хората са тотално и много нездрави, не че са всичките болни Wink

# 350
  • София
Това за мухльовците е много относително.
Приятелите на мъжа може да го нарекат мухльо, ако прави това, което форумът препоръчва.

Да ти кажа, не съм го измислила аз, но е вярно:
"Големите приказки говорят за слаба кауза"

То обръщане на роли, то чудеса. Ами равните права вървят с равни отговорности

# 351
  • София
Не знам, Сискоо, неприятни са ми семейни мъже, които кютат. За мен са егоисти. Щото тяхното "хубаво" се компенсира от усилията на друг- уж по- слабия пол. За да си кюткаш, натоварваш другия, което за мен е липса на любов, а не обратното.

Не са равни правата. Жената има "право" да ражда, мъжете нямат. Порядките също играят роля. Почти никой мъж не си взима бащинство, въпреки че имат право.

# 352
  • София
Не знам, Сискоо, неприятни са ми семейни мъже, които кютат. За мен са егоисти. Щото тяхното "хубаво" се компенсира от усилията на друг- уж по- слабия пол. За да си кюткаш, натоварваш другия, което за мен е липса на любов, а не обратното.
А такива жени не познаваш, разбира се...Те винаги са онеправдани.

# 353
  • София
Познавам, ама ако мъжът си вдигне шапката, жената ще духа супата. Не той. Следователно той трябва да си изработи това условно право.

Все повече се убеждавам, че дори жените, които се справят перфектно, не бива да се впускат да съпортват мъж. Щото ще им се качи на главата.

# 354
Не е задължително да е от егоизъм, всеки си знае силите и възможностите в крайна сметка. Не обичам хора, които отказват да се развиват и опитват, но ако опитите удрят на камък, по-добре да си стои на работа, която е сигурна.
Парите, които идват вкъщи не са най-важното, лично мен, не ме интересува, ако изкарвам повече пари от мъжа, по-важно ми е какъв характер носи.

В повечето случаи се налагат някакви компромиси, вече всеки си решава какви. Малко са мъжете които са и мили, и хубави, и супер интелигентни, и много пари изкарват, ама и за децата време имат, и готвят, и прахосмукачка пускат... Това са някакви бели лястовици, има ги, но дали ще ги срещнеш някога...?

# 355
  • София
Говорех за самото напъване, не за сумата. Казах, че мъжът трябва повече да се напъва и да има желание, а не че трябва непременно да получава повече.
И понеже нямам желание за спорове повече, пиша предварително. Тук 80% мъжете им яко ги подпират, така че какво равноправие, какви 5лв. Изнасят се трактати как трябва да се гледа като на човешко същество ала бала, ама не са взели бедняци да ги гледат като същества и да им се дивят, а са взели такива, които ги издържат и плащат и режийни, и почивки, и сметки по заведения, и курсове на децата. Егати съвпадението.

Или в контекста на казуса- значи младо момиче може да се напъне да тегли самО ипотека, а тоя мухльо- не. Ми да изтегли и той, какво причаква да се нанесе. Като не ще, да си стои подмоста селчото.

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 18:41 от The Catcher in the Rye

# 356
Точно егоизъм и липса на любов. Май доста мъже са такива - седят с жените си заради някаква изгода и не се трогват като ги гледат превили гръб и грохнали от работа, стрес и ядове. Мен затова не ме гризе съвестта, че се възползвам от някои неща - едно, че съм положила достатъчно усилия и съм си ги заслужила десетократно, и друго - кво има да го жаля като той мен не ме жали. И преди съм казвала, че за мен любовта на обичащия повече му пречи и го прецаква отколкото обратното, ама няма пак да подхващам темата. Съжителството трябва да е взаимно изгодно, да си реалист и малко сметкаджия, защото ако сам не си наредиш сметката друг няма да те мисли, дали си си получила заслуженото или даваш повече отколкото получаваш. Хитростта тук е здравословна и за двамата - не става дума в никакъв случай за брутално използване и само да мислиш как да си отгоре и да намажеш максимално. Но здравословна сметка се налага да си правиш, за да не те превърнат леко и неусетно в дойна крава

# 357
  • София
От голямо напъване без реален резултат може да се получи някой мрънкалник, на който само другите са му виновни и го прецакват.

За казуса - според мен той трябва да си поема половината режийни плюс да кажем....1/2 от наема, който си спестява с нанасянето. И да купи нещо движимо, което ще може да си вземе, ако се разритат.
Аз жаля и кучетата на улицата, та какво остава за човека, с когото живея 26 години. Нищо, че все по-често не го трая, но не ми пречи да го пожаля, ако наистина има защо.

# 358
Щото тяхното "хубаво" се компенсира от усилията на друг- уж по- слабия пол. За да си кюткаш, натоварваш другия, което за мен е липса на любов, а не обратното.
Точно.
И като си кюта, дали ще поеме той майчинството, болничните, ще води и взима детето от ясла, градина, училище, домашните, воденето на лекар, родителски срещи? Като е на сигурна държавна работа, дали, аджеба, ще му стигне реалният осигурителен доход да вземАТ двамата ипотека?
То хубаво се обяснявате, че мъжът може, ама въпросът е дали го прави. Знаете, че не го прави, така че файда да се обясняваме за равноправието.
Щом кюта, нека компенсира по други начини.

# 359
То пък един голям напан мъж да храни семействоооо. Пуууууу.
Отгледан и възпитавам съм от баба си, и тя ме е научила, че докато не изкарвам парички ДОСТАТЪЧНИ да издържам семейство (без значение искам или не искам семейство) да не правя такова.

Всеки трябва да си знае възможностите и по тях да живее - не да живее на широко, с 2 по 2 в джоба (примери - безброй).

Та, за мен е напълно нормално да мога да издържам жена ми и децата, дори и жена ми да изкарва (повече от мен) пари.

Като чета, обаче, кви неща се пишат във форума... се чувствам на друга планета.

Общи условия

Активация на акаунт