АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 557
  • 783
  •   1
Отговори
# 105
  • Varna
Аз си купих Лансинох, но поприцип съм с контракции, та май няма да ползвам преди раждането.

# 106
Аз имам един на Матернеа, мислех си и за Лансинох, но от както прочетох за контракциите , ще си го ползвам за мазане на гърди против стрии.Grinning

# 107
Хайде и аз в новата темичка/за която благодаря/малко със закъснение.
Момичета,да ни е честит новият месец,през който ще дойдат първите бебоци!Пожелавам на всички един успешен край на бременността и здрави и ревливи сладурчета в нашите прегръдки!❤️❤️❤️

# 108
Ааа, не така, не искам ревливо, едно ми стига, иначе благодаря за останалото Simple Smile)

# 109
Аз си купих Лансинох, но поприцип съм с контракции, та май няма да ползвам преди раждането.

Кремът се разтрива между пръстите и се нанася само с едно движение. Не мисля че ще предизвика контракции, но ти си решаваш Simple Smile

# 110
Аз нищо не подготвям Simple Smile Само продължавам да се мажа ежедневно с кокосово масло по корема и гърдите заради сухата кожа, та покрай гърдите намазват и зърната. На 15 юли съм на ЖК и ще питам какво-що. Отделно ще видя мога ли най-накрая и аз да посетя някое училище, понеже ще съм свободна от 12.07.м живот и здраве. Досега всички в Пловдив бяха в работен ден и ми беше адски невъзможно да ги посетя. Имаше едно един уикенд, но точно тогава трябваше да закараме едни гъсета на село Simple Smile
За бебешка козметика се чудих дали да си взема на Hipp. Някой отзиви има ли? Аз по принцип ползвам измивно на Юриаж, от което съм доволна, но в бебешкото мляко има парафин, което не ми харесва и не искам да мешам марките на измивно и масажно. Веледа лично на мен не ми понася и затова ме е страх да рискувам за бебето - все пак ще сме една кръв Simple Smile Та по метода на изключване стигнах за идеята на Hipp и ми стана интересно - май не е много популярна в БГ или аз не съм попаднала на отзиви...

# 111
Момичета, които сте в болничен от първи юни, превеждат ли ви вече нещо? Аз имам ПИК и следя в сайта на НОИ, но там ми излиза само, че имам пуснат болничен и нищо повече.

# 112
Момичета, някой има ли идея, дали мога да дам болничния за 45 дни преди термин по-късно на работодателя?
Както писах в един скорошен пост, моята АГ от ЖК ме изписа на 28ми юни, вместо на 06 юли /когато са реалните 45 дни до термин/. Оказа се, че ще е в отпуск през целия м.Юли и ми каза, че няма как през юни да ми издаде болничен за Юли и да кажа само на работодателя си да заведе дата 06 юли като първи ден от болничния пред НОИ, а тя като се върнела на 1ви август щяла да ми го издаде със задна дата. Иначе ми даде Направление 7 без дата, ако случайно се наложи да раждам преди да се върна, даде ми картона и обмена карта. Само този болничен ме притеснява.

# 113
Момичета, които сте в болничен от първи юни, превеждат ли ви вече нещо? Аз имам ПИК и следя в сайта на НОИ, но там ми излиза само, че имам пуснат болничен и нищо повече.

Болничните за юни -след 15 юли.

# 114
Моят последен болничен преди 45 дневният беше от 6 до 28 юни и ми го изплатиха още миналата седмица

# 115
  • София
Момичета, някой има ли идея, дали мога да дам болничния за 45 дни преди термин по-късно на работодателя?
Както писах в един скорошен пост, моята АГ от ЖК ме изписа на 28ми юни, вместо на 06 юли /когато са реалните 45 дни до термин/. Оказа се, че ще е в отпуск през целия м.Юли и ми каза, че няма как през юни да ми издаде болничен за Юли и да кажа само на работодателя си да заведе дата 06 юли като първи ден от болничния пред НОИ, а тя като се върнела на 1ви август щяла да ми го издаде със задна дата. Иначе ми даде Направление 7 без дата, ако случайно се наложи да раждам преди да се върна, даде ми картона и обмена карта. Само този болничен ме притеснява.
Болничен наистина може да се издаде със задна дата, но не и предварително. За работодателя е важен болничният, защото трябва да си направи заплатите за съответния месец. Дори и да е подаден по-късно към НОИ, това засяга теб, защото ще ти го изплатят по-късно. Нямам идея обаче дали работодателят може да заведе болничен, без реално да има издаден такъв. Най-добре се консултирай със счетоводството ви. Може да попиташ и в темата Майчинството счетоводно тук във форума - момичетата са много отзивчиви. 🙂

# 116
И моят болничен ще ми го дадат по-късно - на 15.7., макар че още на 12.7. вече няма да работя. Питах в нашите човешки ресурси и казаха, че няма проблем - само в сектор бележки док да отбележи, че издава болничен със задна дата.

# 117
И моят болничен ще ми го дадат по-късно - на 15.7., макар че още на 12.7. вече няма да работя. Питах в нашите човешки ресурси и казаха, че няма проблем - само в сектор бележки док да отбележи, че издава болничен със задна дата.

А те ще ти го заведат ли още на 12.07? Или чак когато док ти го даде?

# 118
На мен болничния ми е от 24.06, още не съм го дала. На работодателя му трябва да знае за заплатите като смята, да не плаща заплата за този период. После болничния го пращат в НОИ до 10то число, обикновено точно на 10то, пък те после кога изплащат обезщетението, не помня

# 119
Запис и от мен. Честит ни нов месец. Аз в събота влизам в 9м,на 5.07 съм при Ослеков в Надежда, е вече започвам да чакам с нетърпение раждането. Въпреки че ме е страх,но искам вече да се освободя 😁. Имам подготвителни контракции,но вс е в нормата. Ще пия магнезия до петък и ще видя той какво ще каже. Тези дни ще подредя чантата за болницата и ще си лежаааа хихи

Общи условия

Активация на акаунт