АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 576
  • 783
  •   1
Отговори
# 135
Аз съм в Англия, няма такива екстри като консултация с ендокринолог, правят обременяване с глюкоза, но може би след скана другата седмица ще се реши. Simple Smile
Каката се роди 3.165кг, сега бебето ако е някое 4 килограмово не знам как ще го избутам, аз съм 1.52см не ми се ще да се разкъсвам. Ще го мислим другата седмица, нека видим как се движи като размери. Май ще я карам на салати, още 6 седмици ...

# 136
Здравейте момичета.Аз имам няколко въпроса относно така наречения бащински болничен.Запознати ли сте при двойка с не сключен брак, кога се взима този болничен за бащата, с какви документи трябва да го вземе и дали се плаща от нои или от работодателя?

# 137
  • София
Здравейте момичета.Аз имам няколко въпроса относно така наречения бащински болничен.Запознати ли сте при двойка с не сключен брак, кога се взима този болничен за бащата, с какви документи трябва да го вземе и дали се плаща от нои или от работодателя?
Взима се по същото време и начин, както ако родителите имат брак - 15 календарни дни считано от датата на изписването на майката и бебето от болницата, които се плащат от НОИ. Болницата, в която раждаш, ще издаде документ кога е изписано детето, който документ се представя на работодателя. При работодателя бащата също попълва документи - заявление за ползване на отпуска и носи декларация, подписана от двамата родители, че детето е припознато и родителите живеят заедно.

# 138
На ММ са му казали от тяхното счетоводство, че им е достатъчна само епикриза и ако му искат пари за тази бележка, да не взема. Но предполагам не навсякъде е така

# 139
Взима се по същото време и начин, както ако родителите имат брак - 15 календарни дни считано от датата на изписването на майката и бебето от болницата, които се плащат от НОИ. Болницата, в която раждаш, ще издаде документ кога е изписано детето, който документ се представя на работодателя. При работодателя бащата също попълва документи - заявление за ползване на отпуска и носи декларация, подписана от двамата родители, че детето е припознато и родителите живеят заедно.
Така аз попитах за болничен на бащата се води не за отпуск. Тези неща са за отпуск декларации и бележки. Отпуската ти я плаща работодателя, а болничния НОИ. 

# 140
  • София
Здравейте, момичета.
Само ви чета. Доскоро ходех на работа, голямото ми дете е във ваканция и секунда не ми остава свободна.

Включвам се и аз в очакване на голямо бебе. Нещо се поизплаших и като ви четох сега малко се успокоих. Бебето върви от самото начало със седмица напред, после изпревари с две, две и малко. В момента съм в 34+2 дни. Днес бях на доплер и го измериха 2900кг. Лекаря препоръча секцио заради размера и заради факта, че другото ми дете е родено 3500 с вакуум. Според него няма смисъл да мъча и детето и себе си. Преди седмица бях на преглед при д-р Ослеков на консултация, тъй като избрах Надежда за раждането и според него няма нужда да се назначава секцио на вече раждала жена. Като започне раждането щяло да се прецени. Обърках се какво да правя.

Между другото да ви попитам как се справяте с ниския хемоглобин? Моя рязко намаля на 83.

Прохладна вечер, момичета.

# 141
  • София
Така аз попитах за болничен на бащата се води не за отпуск. Тези неща са за отпуск декларации и бележки. Отпуската ти я плаща работодателя, а болничния НОИ. 
Отпускът за бащинство (15-те дни след изписване) се плаща от НОИ. Работодателят плаща на служителите стандартния платен годишен отпуск. А бащата, за да вземе болничен, трябва или той самият да е болен, или да имате друго малко дете (не бебето), което да е болно и бащата да вземе болничен, за го гледа.

# 142
Момичета, преди седмица бях на трета фетална в 30 седм при Марковс. Каза ми че има омотана връв около вратлето и че околоплодните води са малко. Препоръча ми да започна с тоновете още следващата седмица и на 2 седмици ехограф. И така днес бях на тонове и ехограф при д-р Икономова от Фемина..За тоновете нищо не каза..пише че са в норма на бележката която ми даде. Видя се и омотаната връв..питах я за водите, но тя каза че са добре..не знам как като Марков ги измери 3.4 см вертикален джоб, а тя 2.5 см.. и каза чв нещо друго я притеснява - че част от пъпната връв се допира до стената на матката и почти няма води и при контракции няма да стига кислород до бебето..Поне това аз разбрах..защото говореше предимно на сестрата с термини..Каза ми само да дойда другата седмица отново за ехограф и тонове.. Отделно бебето е седалищно..то така и не се обръща...и като цяло бебето върви напред с 2 седмици.. Като главичката беше измерена с 4-5( от 31 на 36 седм) седмици напред..нито бащата нито аз имаме големи глави.. Ох много съм притеснена...Още в петък ще запазя час за още едни тонове и ехограф..не издържам вече на това напрежение.
Извинявам се ако ви натоварвам момичета..просто съм много притеснена.

# 143
meglle94 аз също влизам в 9 месец в събота и до тогава голямо пазене! Момичета някоя от вас със стафилококи във влагалището? Изписаха ми антибиотик и едно много ама много тъпи таблетки флуомизин, което все не мога нито да поставя, нито то се разгражда. 😤🙁
На мен ми изписаха също флуомизин и антибиотик Монурал, който според мен няма да помогне защото е за урологични проблеми и се трупа в урината. Моите бактерии за стафилококи ауреус. По странното е, че за два дни пуснах две изследвания и двете са положителни за бактерията, но във второто имаше и единични колонии гъби кандида, както и двете антибиограми за чувствителността към антибиотиците са коренно различни единия ден се повлиява от един, на другия ден от друг, без да съм пила лекарства между изследванията. По ме притеснява, наличието на тези бактерии може ли да ми докара някоя следродилна инфекция, нали все пак ще има кръв и шевове там. Дали е наложително след раждане да ми се дават антибиотици както и на бебето?

# 144
Henessy, за първи път ли ходиш във Фемина? Каква е цената за тонове?

# 145
Момичета, преди седмица бях на трета фетална в 30 седм при Марковс. Каза ми че има омотана връв около вратлето и че околоплодните води са малко. Препоръча ми да започна с тоновете още следващата седмица и на 2 седмици ехограф. И така днес бях на тонове и ехограф при д-р Икономова от Фемина..За тоновете нищо не каза..пише че са в норма на бележката която ми даде. Видя се и омотаната връв..питах я за водите, но тя каза че са добре..не знам как като Марков ги измери 3.4 см вертикален джоб, а тя 2.5 см.. и каза чв нещо друго я притеснява - че част от пъпната връв се допира до стената на матката и почти няма води и при контракции няма да стига кислород до бебето..Поне това аз разбрах..защото говореше предимно на сестрата с термини..Каза ми само да дойда другата седмица отново за ехограф и тонове.. Отделно бебето е седалищно..то така и не се обръща...и като цяло бебето върви напред с 2 седмици.. Като главичката беше измерена с 4-5( от 31 на 36 седм) седмици напред..нито бащата нито аз имаме големи глави.. Ох много съм притеснена...Още в петък ще запазя час за още едни тонове и ехограф..не издържам вече на това напрежение.
Извинявам се ако ви натоварвам момичета..просто съм много притеснена.

На първо място бъди сигурна, че ако се притесняваш прекалено много това ще повлияе не много добре на бебочето. Така че се опитай да мислиш позитивно и си казвай, че всичко ще е надер!

Моите близнаци също са седалищно разположени и също вървят с две-три седмици по-големи или поне така ги мерят и ми казват, но докторите ми повтарят да не се притеснявам. Също както и при теб водите са ми намалели, а и плацентата е започнала да остарява. Въпреки всичко това аз не се притеснявам и със страх и еуфория едновременно чакам срещата с малките планети, които аз, баща им и Вселената сме сътворили 😊

БЪДИ СПОКОЙНА!

МЕЖДУДРУГОТО Икономова така ме наплаши на 2ра фетална морфология с една диагноза за несгъстена мозъчна тъкан на едното бебе, че 2 седмици не знаех къде се намирам преди да отида на друг предгед, на който ме успокоиха. Тя просто нищо не ми каза и след като си тръгнах от прегледа в колата реших да разгледам листата и видях диагноза на единия близнак. Краката ми се подкосиха. После разбрах, че при много бебета се получавало в съответните седмици и до раждането при 99% от тях тези невтвърдени тъкани си се втвърдявали... Е, аз лично повече при тази жена няма да отида. Да не говоря, че ми се стори и невротична.

Така че, ходи на прегледите, мисли позитивно и не обръщай внимание на абсолютно всичко което ти се казва буквално. Пожелавам ти да нямате проблеми с пъпната връв и нека следят размера на бебето, но ги помоли да не те плашат излишно, че те често не съобразяват.

# 146
Henessy, за първи път ли ходиш във Фемина? Каква е цената за тонове?
Правих тоновете и ехографа в Петрич..Икономова има кабинет тук и идва всеки вторник..всичко ми струваше 60 лева. За София не знам дали е същата цена.

# 147
  • Varna
На мен вчера ми правиха тонове на ЖК. Чак се учудих че не ми взеха пари.

# 148
  • София
По отношение на гестационния диабет - според ендокринолога, при който ходя (и съм изключително доволна) обикновено се проявява 26-28 седмица и обичайно тогава се прави обременяването, но риск има до 34 седмица. Понеже следя ежедневно стойности на КЗ, факт е, че последните 2-3 седмици започнаха плавно да се покачват при условие, че съвсем намалих въглехидратите. Иначе само по себе си голямото бебе не означава категорично ГД (все пак си се раждат и големи бебета Simple Smile). Чисто като ехографски индикатори гледат и за други неща - количество води, съотношение на обиколка на главата на бебето и обиколка на корема и т.н. При всички случаи са нужни кръвни изследвания.

# 149
На мен вчера ми правиха тонове на ЖК. Чак се учудих че не ми взеха пари.

И на мен не ми взимат, но аз ги следя на ЖК, а от другата седмица и в болницата, в която ще раждам. Обаче по частните кабинети е платено.

Общи условия

Активация на акаунт