АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 567
  • 783
  •   1
Отговори
# 660
Tete87 честита радост! Да ви е жива и здрава и много щастлива!

# 661
Tete, честита рожба! Бъдете здрави и бързо възстановяване! Flowers Hibiscus

Аз попитах за колана, доктора каза, че може, би могъл да е полезен, но спарва... А забравих да попитам за Цикатридината Rolling Eyes

# 662
  • София
Tete, честита рожба! Бъдете здрави и много щастливи! Simple Smile
Разкажи колко дълго и как протече нормалното раждане, когато имаш време.

Момичета, на мен тази нощ ми падна тапата (както някой по-горе беше описал - голям слузест сопол , с леко кървави нюанси) и съответно имах някакви контракции - болките бяха точно като менструалните. Разбрахме се с лекарката да отида днес привечер в болницата да прегледа какво е разкритието и да оставам в болницата, ако сме близо до целта.

# 663
За колана, кинезитерапевтката, която ни пратиха да ни раздвижва каза, че може към 14тия ден и за по 2-3 часа на ден - да не се прекалява. Аз съм чувала и други мнения, но все пак да споделя

# 664
Момичета, аз съм в болницата.
Снощи спрях да ям към 22ч, заради днешните кръвни изследвания и заедно със спирането на храната спрях и магнезия. Съответно имах доста контракции.
Днес в 8:30ч. ме приеха.
Направиха ми кръвни изследвания,
дадох урина,
гледаха близнаците на ехограф,
записаха тоновете им,
мериха ми кръвното и ми засякоха пулса,
Консултираха ме за упойката
Най-гадното засега беше прегледът за разкритие. Дори не искам да се сещам! Боля много! Аз съм от по-чувствителните. Оказа се, че имам 1см разкритие и затова се наложи да остана в болницата за наблюдение. Иначе щяха да ме пуснат и да идвам утре пак.

Настаниха ме в обща стая за днес - 3 лагла и баня. Донесоха ми храна - пиле с ориз в пластмасова запечатана опаковка + 2 филии хляб Добруджа.

Това е засега Hug

# 665
  • София
Tete87, честито! Да ви е жива и здрава!

Желая късмет на всички, които са в болница (или тръгват натам). Всичко да мине бързо, леко и успешно.
Много благодаря на момичетата, които споделят подробно - на мен определено ми е полезно и успокояващо, защото от сега почват да ме тресат нерви, а имам още седмица да се психирам Rolling Eyes.

За храната след секцио - явно във всяка болница е различно положението. В Майчин дом предния път храна получих накрая на второто денонощие - половин кофичка кисело мляко, две бисквити и парченце сирене (колкото кибритена кутийка). Същото ми даваха до изписването - просто увеличиха количеството.

# 666
  • Варна
Tete87 честитооо, логато имаш време и желание може ли да разкажеш как мина раждането при теб Simple Smile

Успех на всички мами, които очакват бебчетата си утре Simple Smile

# 667
Tete87, честито! Много красиво име, а мерките са направо завидни. Бързо възстановяване ти пожелавам!
Успех на всички, чакащи за утре! С нетърпение ще чакаме да се похвалите, а и да видим, кое ще е първото бебе за август 😀

# 668
  • Plovdiv, Bulgaria
Tete87, El-Roi, честити бебенца! Yellow Heart Blue Heart
Да са ви много здравички,бързо възстановяване на вас!
Успех на мамите,които са в очакване утре! Flowers Four Leaf Clover

Аз съм купувала въпросния колан след секциото на моя близка,по препоръка на лекаря. Бях го взела от аптеката в самата болница. Не си спомням по каква причина е бил препоръчан,но тя не се чувстваше удобно,носейки го.

# 669
Мами, имам тъп въпрос... Гледам еднократните гащи за родилки и не мога да схвана размерите... Някой да е ползвал и да сподели?

# 670
В неделя сутринта ми падна тапата,докато се чудя какво е тапа/ първо като слузесто,после още малко като желе/,във вторник цял ден обикалях,шетах си вкъщи,тръгнах да си взема душ преди да си легна,и ми се стори,че има кръв по хавлията,после като отидох пак да пишем пак капки,за по сигурно тръгнахме към Спешния  АГ кабинет в Окръжна болница,имаше много хора,докато чаках почна да ме боли кръста,при прегледа спука водата лекарката,извикаха,лекаря с който имах уговорка,той дойде набързо сложи окситоцин,и нещо като упойка само леко ме замая,и на 3 напъна излезе госпожицата,като тръгна бебето само каза,режа да знаеш няма как и така с доста шевове вътрешни и външни приключи сагата

# 671
Tete87,
Това първо бебче ли ти е? А водата нарочно ли я спукаха или случайно? Казаха ли ти нещо за капките кръв? От тапата ли са били или нещо друго?

# 672
Здравейтее! Днес бях на контролен преглед ( 36+2 г.с). Бебчо го измериха 3 260 грама. Казаха ми да гледам да родя 15- 20 дни преди термин, кото правя интензивни разходки. Плацентата има до зрее още така, че не зная дали ще се появи естествено толкова по- рано. Качва по 200+ на седмица и ме сплашиха за секцио , ако стане над 4 кг около термина. Толкова трудно ли ще е до се роди 4 кг по естествен път... малко блокирах от този преглед Confused

# 673
И аз съм в същата ситуация, 36та го измериха 3.200кг, вече съм в 38+3 дни и поисках предизвикване, имам час за понеделник. Ако стане 4 - 4.500кг до термин, нямам намерение да си го причинявам. Те ехографите невинаги са точни, но все пак..

# 674
Здравейтее! Днес бях на контролен преглед ( 36+2 г.с). Бебчо го измериха 3 260 грама. Казаха ми да гледам да родя 15- 20 дни преди термин, кото правя интензивни разходки. Плацентата има до зрее още така, че не зная дали ще се появи естествено толкова по- рано. Качва по 200+ на седмица и ме сплашиха за секцио , ако стане над 4 кг около термина. Толкова трудно ли ще е до се роди 4 кг по естествен път... малко блокирах от този преглед Confused
Недей се притеснява толкова от сега, майка ми е родила брат ми малко над 4кг, нормално, без разкъсвания 😳

Общи условия

Активация на акаунт