АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 581
  • 783
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета!
Днес в 8.33 чрез планирано секцио се появи моята прекрасна дъщеря - Ани! 2770гр. 50см.
Секциото мина чудесно, много по - леко, отколкото си представях 😊 Екипа беше страхотен и при операцията и сега в реанимацията. Всичко продължи около час, усещах само натиск, но не болезнено, падна ми кръвното и ми се гадеше, но веднага взеха мерки. Извадиха я и беше прекрасна! Към ранния следобед си раздвижих изцяло краката. Към 16.30 започнах да се изцеждам на ръка и имам доста коластра 😀 сега чакам да видя за малко бебка ❤️

# 676
Здравейте момичета!
Днес в 8.33 чрез планирано секцио се появи моята прекрасна дъщеря - Ани! 2770гр. 50см.
Секциото мина чудесно, много по - леко, отколкото си представях 😊 Екипа беше страхотен и при операцията и сега в реанимацията. Всичко продължи около час, усещах само натиск, но не болезнено, падна ми кръвното и ми се гадеше, но веднага взеха мерки. Извадиха я и беше прекрасна! Към ранния следобед си раздвижих изцяло краката. Към 16.30 започнах да се изцеждам на ръка и имам доста коластра 😀 сега чакам да видя за малко бебка ❤
Честито ти момиченце, да е жива и здрава и много да ви радва! В коя болница ражда с този прекрасен екип? 😊

# 677
Честита дъщеричка 💖😍 Да расте здрава и щастлива малката Ани. Бързо възстановяване на теб 😍💖🍀

# 678
Tete87,
Това първо бебче ли ти е? А водата нарочно ли я спукаха или случайно? Казаха ли ти нещо за капките кръв? От тапата ли са били или нещо друго?
Първо бебче е,не е нарочно прегледа беше за разкритие и като понатисва и бръкна и шумна една вода и тя каза ще те приемаме,капките кръв са наистина от тапата,но не беше нещо 1-2 капки кръв в урината и после по бельота,като чаках пред кабинета за да ми е по спокойно че не е нещо притеснително,което отне почна да ме боли кръста и от там нататък знаете,доктора дойде и му се спеше една инжекция окситоцин и почна купона,губи ми се отнякъде нататък

# 679
Здравейте момичета!
Секциото мина чудесно, много по - леко, отколкото си представях 😊 Екипа беше страхотен и при операцията и сега в реанимацията. Всичко продължи около час, усещах само натиск, но не болезнено, падна ми кръвното и ми се гадеше, но веднага взеха мерки. Извадиха я и беше прекрасна! Към ранния следобед си раздвижих изцяло краката. Към 16.30 започнах да се изцеждам на ръка и имам доста коластра 😀 сега чакам да видя за малко бебка ❤
Честито ти момиченце, да е жива и здрава и много да ви радва! В коя болница ражда с този прекрасен екип? 😊
Благодаря много! В болница Надежда съм ☺️

# 680
Geri,
Честита дъщеричка! Да е жива и здрава! На теб бързо възстановяване!

Момичета,
аз се връщам от лекар преди малко. В 36,5 седмица съм, и шийката вече е почнала да се скъсява, макар че нямам още разкритие, нито контракции. Околоплодните води също доста са намалели. Бебка я измериха мъничка, 2350г. За две седмици е наддала едва 200 г.
При вас ориентировъчно какви размери са бебетата в 36 седмица? Питах лекарката трябва ли да хапвам повече, каза ми че просто не бива да губя тегло. От 2-3 седмици съм на едни и същи килограми, а си хапвам доста добре. Единствено месо не ям, но компенсирам с други протеини, сирене, мляко, яйца, ядки, от време на време риба. Питах да ям ли повече протеини, лекарката ми каза, че не е необходимо. Вашите лекари какво ви съветват, ако бебчетата вървят по- мънички? Моята лекарка каза, че това е добре за естествено раждане, и все пак си мисля че бебка седмично е добре да наддава повече.

Veggie,
една колежка ми разказва, че също е раждала естествено дъщеря си,  4 кг бебе. Раждала е във вода, което може би доста облекчава в случая. Много зависи и от главата на бебето, дали е по-голяма.

# 681
Главата ще мине, но раменете може да се заклещят и за някакво увреждане на нерв четох. Ще видим, мисля си че ще е тези дни, имам контракции, коремът е ниско и казват, че главата на бебето също е доста ниско долу. Каквото такова, ще излезе по един или друг начин Simple Smile

# 682
  • Plovdiv, Bulgaria
Geri,честита госпожица! Sparkling Heart
Много здравичка да е,бързо възстановяване на теб!

Аз съм в 36+5 г.с. днес измериха бебето 3.400.

Второто ми дете родих 4.100 нормално,без шевове в 39+4 г.с.

Много е индивидуално всичко,от много фактори зависи,но все пак да споделя за кураж.  Wink

# 683
Благодаря много! ❤️
Niani моята бебка също беше малка, виждаш колко се роди ден преди 39 гс. На мен ми изписаха инжекции Фраксипарин и протеин Биогейм. Започна да наддава, че преди тези мерки беше пораснала само 70 гр. За 2 седмици

# 684
Главата ще мине, но раменете може да се заклещят и за някакво увреждане на нерв четох. Ще видим, мисля си че ще е тези дни, имам контракции, коремът е ниско и казват, че главата на бебето също е доста ниско долу. Каквото такова, ще излезе по един или друг начин Simple Smile
Не се притеснявай аз първото го родих 4 кг ,а второто 4,500.Главата е зора да мине после излиза😀.Е при мен имаше доста шевове и външни и вътрешни,но всеки организъм е различен.

# 685
Честито,Гери. Бързо възстановяване и бъдете здравички!😊❤
И ние вървяхме малкички преди месеци сме на лекарства. Околоплодните ми води бяха намалели и за 2 седмици бяхме надали само 150 грама. Бяхме в болницата на изследвания и на вливане на системи и от там нещата тръгнаха да се пооправят. Стреснаха ме че може да се роди по рано и около 2 кг. Но ето че сега сме в 36+3 и миналата седмица бяхме около 2.200 сега може би към и половина сме,а датата ни за секцио е 12. Имаме време още да пораснем. Док взе мерки относно малкият растеж и съм му много благодарна.
А относно секциото...съм много притеснена и не мога да си намеря място...надявам се всичко да мине по мед и масло...🙁
Извинявам се за дългият пост.😊😊

# 686
Beatris, първото ми беше 3.165кг и пак не се разминах с епизотомията, та сега вероятно пак ще резнат. Зависи наистина, височина на жената, размер и форма на таза..ще мине и ще замине, само да сме здрави.

Честито на новите мами и бебчета, а на очакващите, късмет и без паника Simple Smile

# 687
  • Благоевград
Geri,
Честита дъщеричка! Да е жива и здрава! На теб бързо възстановяване!

Момичета,
аз се връщам от лекар преди малко. В 36,5 седмица съм, и шийката вече е почнала да се скъсява, макар че нямам още разкритие, нито контракции. Околоплодните води също доста са намалели. Бебка я измериха мъничка, 2350г. За две седмици е наддала едва 200 г.
При вас ориентировъчно какви размери са бебетата в 36 седмица? Питах лекарката трябва ли да хапвам повече, каза ми че просто не бива да губя тегло. От 2-3 седмици съм на едни и същи килограми, а си хапвам доста добре. Единствено месо не ям, но компенсирам с други протеини, сирене, мляко, яйца, ядки, от време на време риба. Питах да ям ли повече протеини, лекарката ми каза, че не е необходимо. Вашите лекари какво ви съветват, ако бебчетата вървят по- мънички? Моята лекарка каза, че това е добре за естествено раждане, и все пак си мисля че бебка седмично е добре да наддава повече.

Veggie,
една колежка ми разказва, че също е раждала естествено дъщеря си,  4 кг бебе. Раждала е във вода, което може би доста облекчава в случая. Много зависи и от главата на бебето, дали е по-голяма.

Аз съм в 36г.с. и днес бях на преглед и бебо тежи 2, 660кг. Но да те успокоя - АГ ми каза, че ехографите винаги дават отклонение, дори на документа, който ти дават си пише +- еди колко си грама, така че, това че ехографът изкарва така, не е задължително да е окончателно.  Каза ми още, че за добре развито бебе се счита, когато се роди над 2,5 кг. но за мен е много относително.  Понеже ще раждам в София, следящия там АГ ми каза, че ако бебето изостава е хубаво да се ядат повече белтъчини - извара, яйца и т.н.

# 688
Beatris, първото ми беше 3.165кг и пак не се разминах с епизотомията, та сега вероятно пак ще резнат. Зависи наистина, височина на жената, размер и форма на таза..ще мине и ще замине, само да сме здрави.

Честито на новите мами и бебчета, а на очакващите, късмет и без паника Simple Smile
Правило🙂важното е всичко да бъде наред с нас и бебоците🙂

# 689
  • София
Geri, честито! Много да ви радва бебка и бързо възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт