Юбилейна гореща НЕМСКА тема- 200 !!!

• 26 307
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Maviska,

За теб в момента е най-изгодно да отидете до Гренландия, да стойте там още 2-3 седмици. После тръгвате с кораб на обратно. Ако всичко е наред може да родиш в Амстердам. Дали ще го покрият незнам, но поне пътуването ще е готино.

# 706
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ми бременност не е спешен случай.

Иди в касата, където е застрахован приятеля ти и питай с твоята налична карта къде ще те приемат и какво покрива. Второто може и да не са наясно.

Лека бременност.

# 707
Tropssy, коментарът ти е излишен в моя случай, но мерси все пак😊.
Мисля, че в моя случай е най - добре да се прибера до Бг и там да се случат нещата, както по принцип бях планувала, но питах в случай, че нещо спешно се случи, да бъда подготвена.
Благодаря все пак!

# 708
В никоя държава планирано секцио по медицински причини не е спешен случай, а е планирана операция. Картата покрива случаи като случайно да се  разболееш, счупиш крак и т.н. Раждането е спешно само, ако тръгнеш да раждаш нормално. Затова не се и препоръчва в напреднала бременност 33 г.с. да летиш със самолет и въобще екскурзии в чужбина, освен ако не си носиш една торба пари. Не знам дори туристическата застраховка, дали покрива раждане. Ако сте си правили сметката да раждаш в Германия с европейската ти здравна карта, не знам дали може да стане.

# 709
Благодаря и за това мнение. Не съм си правила сметката да раждам тук, плана ми беше/е това да се случи в България, дойдох тук за 2 седмици, като още първите дни не се чувствах ок, затова и отидох в болница като спешен случай само за преглед.
Само исках да знам ако евентуално стане нещо спешно докато съм тук (още 1 седмица) дали евентуално мога да си ползвам европейската карта или да си платя.

# 710
Щом партньорът Ви живее в Германия, най-вероятно ще можете да ползвате ЕЗОК за раждането. Тук има подробна информация:

https://www.eu-patienten.de/de/behandlung_deutschland/ungeplante … angerschaft_1.jsp

Vergleichbar ist die Situation, in der eine Frau im Wohnstaat des Ehemannes bzw. Partners entbinden möchte. In den meisten Fällen wird sich die Betreffende nicht nur zur Entbindung in den Wohnstaat des Ehemannes bzw. Partners begeben und danach unverzüglich in ihren Wohnstaat zurückkehren, sondern sie wird für einen bestimmten Zeitraum vor und nach der Geburt bei ihrem Ehemann/Partner bleiben. Die während des Aufenthalts der Frau im Wohnstaat ihres Ehemannes/Partners erbrachten Sachleistungen (einschließlich der für das Kind erbrachten Sachleistungen) sind als notwendig anzusehen und durch die Europäische Krankenversicherungskarte abgedeckt.

# 711
Чек,
Той й е приятел, не съпруг. Освен това не са и приели здравната карта май.

Извинявам се, ама някак си не си представям, как в 31-32 г.с. ще отидете на гости в чужда държава със съзнанието, че имате и друг мед. проблем, който изисква специално родоразрешение и ще си кажете О.К., спешната мед. помощ ще го поеме. Ами, не искат да го поемат.

# 712
Не мисля, че раждане чрез секцио при описаната ситуация ще бъде безплатно за госпожата. Ако не желае да плаща ще трябва да се върне възможно най- бързо в България.

# 713
Чек, благодаря за адекватния отговор. Партньора ми е германец, нека той да прочете подробно.
Иначе ми приеха европейската здравна карта, но с голям зор, защото за пръв път имали такъв случай( аз съм с английска еу карта, защото работя за английска фирма и съответно плащам здравните си осигуровки там, в същото време с Бг лична карта). Но в крайна сметка я приеха, и ме прегледаха.
Казала съм си ок, защото досега не съм имала проблеми по време на бременността, освен това пътувах с лекарско разрешение.
По принцип сме готови и да платим, но като попитахме в болницата, която ни е наблизо, казаха че за пръв път чуват да се плаща раждане. Затова попитах тук.
Благодаря още веднъж за отговорите.

# 714
Чек,
Той й е приятел, не съпруг. Освен това не са и приели здравната карта май.

Извинявам се, ама някак си не си представям, как в 31-32 г.с. ще отидете на гости в чужда държава със съзнанието, че имате и друг мед. проблем, който изисква специално родоразрешение и ще си кажете О.К., спешната мед. помощ ще го поеме. Ами, не искат да го поемат.

И за партньор пише в линка, както и други неща, отговарящи то чно на нейния случай.
Дали ще е със секцио или не, сигурно местните лекари ще решат, ако се наложи.

# 715
За мен да се пътува няколко седмици преди раждането е безотговорно. Най-малкото всяка бременност се наблюдава, правят се изследвания, раждането се подготвя. Имаш си наблюдаваш гинеколог , в  Германия акушерка те посещава,  подготвят те, и т.н. Да родиш просто ей така в чужда страна, дори само заради езика, може да стане голям проблем.
Да не говорим за стреса.

В линка от Чек си ги пише нещата, ако Германецът е бащата, всичко с тази карта се покрива, трябва някакви документи да се вземат, но и без тях става.

# 716
Имате ли наблизо болница но DRK ( немски червен кръст)? Там мисля,  ще те приемат без проблем. И са много добри лекари.

Последна редакция: чт, 10 окт 2019, 22:45 от Анонимен

# 717
При все, че не съм имала проблеми досега, предприех това пътуване.
Като цяло, не съм планувала да раждам тук, първо точно заради езика, говоря само английски и френски, а тук в болницата, в която отидох едвам едвам говориха на английски.
Въпроса ми беше евентуално ако нещо се случи до другата седмица, какви варианти имам. Нито имам за цел да ощетявам немската здравна система, нито като цяло искам да оставам тук за в бъдеще.
Отново благодаря за отговорите! Приятна вечер!

# 718
Не го мисли толкова, ако се случи нещо непредвидено, не би трябвало никой да те кара да плащаш. Но дори и в такава ситуация, приятелят ти ще се разправя на немски с бюрокрацията. Тя е малко по-дървена тук, но при походящи мерки, накрая всичко се оправя.

# 719
  • в сърцето на един мъж...
Ще ме прощавате, ама секциото изобщо не е задължително да е планова операция, не плашете жената и не я юркайте. Аз съм с непланово и спешно секцио. Моята дъщеря си спука мехура в 33 седмица Simple Smile Няма да я оставят на улицата, нито пък ще има проблеми.
В случая Чек е дала линк, нека прочете приятеля ви, какво ви трябва, ако не дай си боже нещо се случи. По-малко вълнения сега, спокойно и без да се пресилвате! А после леко раждане и на термин!

Общи условия

Активация на акаунт