Парфюмни размисли и страсти - 227

• 53 621
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз мисля да приютя най-накрая някаква разфасовка на Гранде-то...Relaxed
И аз мисля да взема една 50- ка.
Много харесах и новия златен Дюпонт, срахотна трайност показа, но него ще го чакам онлайн.

# 166
Единственият ми бял парфюм е This is her. От както излезе, не оставам без него. Буквално. В момента съм на петото шише, 100мл. Когато свърши, автоматично си го поръчвам, без въобще да се замислям. Толкова го обичам.

Извън темата за белите парфюми, бързам да се похваля с нова придобивка, поръчана без проба, на сляпо - Jil Sander - No. 4. ❤ Тоооолкооова да е хубав този парфюм, чак не ми се вярва. Не мога да кажа нищо за трайност, защото го нося от едва няколко часа, но със сигурност има доста осезаема диря след себе си Simple Smile
Подкрепям за Jil Sander - No. 4. Страхотен е, добре, че Ви допадна, за мен не е за насляпо. Но е много е стилен и изискан. Ползвам го зимата.
Аз пък съм влюбена в LVEB. Потретих го с 50ml.
Така едно време бях влюбена в Chanel Chance и след 2x100ml изкарах няколко години и после пак не устоях на трети 100ml. Други такива пристрастия не съм имала

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 21:30 от Dari_77

# 167
  • София
Единственият ми бял парфюм е This is her. От както излезе, не оставам без него. Буквално. В момента съм на петото шише, 100мл. Когато свърши, автоматично си го поръчвам, без въобще да се замислям. Толкова го обичам.

Извън темата за белите парфюми, бързам да се похваля с нова придобивка, поръчана без проба, на сляпо - Jil Sander - No. 4. ❤ Тоооолкооова да е хубав този парфюм, чак не ми се вярва. Не мога да кажа нищо за трайност, защото го нося от едва няколко часа, но със сигурност има доста осезаема диря след себе си Simple Smile
Подкрепям за Jil Sander - No. 4. Страхотен е, добре, че Ви допадна, за мен не е за насляпо. Но е много е стилен и изискан. Ползвам го зимата.
Така едно време бях влюбена в Chanel Chance и след 2x100ml изкарах няколко години и после пак не устоях на трети 100ml. Други такива пристрастия не съм имала
а La vie est belle intense ползвала ли си го? За мен също е пристрастяващ. Една бита сметанка, едни лешници. Ммм. Страхотен просто.

# 168
  • Sofia
Аз мисля да приютя най-накрая някаква разфасовка на Гранде-то...Relaxed
И аз мисля да взема една 50- ка.
Много харесах и новия златен Дюпонт, срахотна трайност показа, но него ще го чакам онлайн.

Новият Дюпон е мечта, много съм влюбена.😃
Днес мернах L’artisan - Drole de Rose...някой познава ли парфюма? Simple Smile)

# 169
  • София
Аз го познавам. Помаден аромат, но много размит, безплътен, слаб и нетраен ми дойде. Виолетка, ирис, пудра и млада роза усетих основно. Като слабо ароматизирана пудриера.

# 170
  • Пловдив
Кой е този нов златен Дюпонт? Скоро не съм обикаляла парфюмериите и явно съм го изтървала.

# 171
# 172
ultraviolet passion, не съм го пробвала, но го мисля. Притесняваше ме дали не е прекалено силен. Но сега със сигурност ще го пробвам. Благодаря!

# 173
  • София
И аз почти нямам бели аромати.
Може би Byredo Tulip, който ми свърши скоро.

Търся ананас и пачули, обаче да не е в мъжки аромат.

# 174
  • София
ultraviolet passion, не съм го пробвала, но го мисля. Притесняваше ме дали не е прекалено силен. Но сега със сигурност ще го пробвам. Благодаря!
не е по-силен от първообраза. Много добре балансиран. Не е нахален, поне на моята кожа. Като е на мен имам чувството, че мустаци ми поникват от постоянното душене. Ще го повтарям 🙂

# 175
  • Sofia
Аз го познавам. Помаден аромат, но много размит, безплътен, слаб и нетраен ми дойде. Виолетка, ирис, пудра и млада роза усетих основно. Като слабо ароматизирана пудриера.

Леле, добре че не го отстрелях, бях го сложила в кошницата и на финала се отказах хаха. Интуицията проработи.😃

lili_78, Dupont - Pure bloom, мечта в бутилка. Simple Smile))

# 176
  • Germany
Благодаря на всички за хубавите думи, притесних се Hug

Днес пробвах Rose Goldea Blossom Delight Bvlgari Ако търсите реалистичен мирис на храст трендафил, това е вашият парфюм. Трендафил - червен, рехав, нагрят от слънцето, с леко маслен мирис, с младите клонки и зелените листа, с киселите трънчета и жълтите тичинки. Нито сладък, нито свеж, нито вълнуващ, нито мускален. Смятам, че Биофреш представя много по-добри парфюми на пазара, отколкото тази роза. Не разбрах къде  точно си измислят сладости и плодове, аз такива не усетих. Просто най-обикновен трендафил. Бутилката обаче е страхотна, романтична, красива, но колкото и да харесвам в момента рози, тази хич, ама хич не е моята роза.

Реших да си припомня отново и Lemon Sorbet, нали ми е от любимите вкусове и аромати през лятото. Е хич да нямам химия пък с тази марка Етро Confused На блотер нещата пак са иди дойди, поносими, пръсна ли на кожа, става просто ужас. Лимоновото сорбе не мирише въобще на лимоново сорбе. В началото започва с един кисел старовремски лимон, с много зеления - петигрейн и подправки, доста агресивни, докарващи го в ретро посока. Много скоро след това се появява и една супер неприятна дървесна нота, мирише на стар бабешки дървен гардероб, с разпръснати орехови и лимонови листа, да бягат молците. А като се появи и мирис на нафталинови топчета с аромат на лавандула, направо ми идеше да си отрежа ръката. Голяма мъка. Въобще няма да си го причинявам повече.

Пръснах на кожа и Udaipur Etro За втори път го пробвам, и за втори път едва не изпадам в кома след него. По пирамида изглежда прекрасен, женствен, на блотер е белоцветен и мускусен, тип мускусите на Нарцисо Родригез, на моята кожа е направо мирис на Райд против хлебарки Fearful, силно мухозолен, обсебващ, неприятен, за пореден път се убеждавам, че това е марката, с която имам само отрицателен опит. Нищо не ми стои добре, а аз се напъвам да разбера защо. Някои неща просто нямат обяснение и спирам да се мъча с тях.

За да не си помислите, че ставам хейтър, и в продължение на разговора на Klodilia и BoMarina, да споделя и аз за една нишова марка, за която не е писано нищо в темата, пък аз много харесвам Jusbox Parfums

Създатели на марката са млади италианци, брат и сестра от Милано - Andrea und Chiara Valdo, известни сред дизайнерските и музикалните среди още и като V Monkeys. И двамата са луди на тема музика и парфюми, и са стигнали до убеждението, че и музиката и парфюмите говорят на един език, представят еднакви емоции по сходен начин. Родителите им дълго време са работили за скъпи брандове и известни парфюмери, и са наясно още от ранна възраст, че освен добър нос, трябват още и качествени съставки и добро изпълнение.

Парфюмите са в изчистени масивни стъклени квадратни флакони, в различен цвят, всички са с вместимост 78 мл., и това не е случайно - толкова са били оборотите в минута на първата произведена винилова плоча. Капачките на флаконите представляват точно това - имитация на винилова плоча, а кутиите на парфюмите напомнят кутии на CD. Името на марката е игра на думи, производно от известните музикални автомати Jukebox и френската дума “jus”, на български означаваща “сок”, но също и "парфюмен сок". Дизайнерите са се опитали да пресъздадат парфюмно известни музикални  имена, събития, стилове и течения в музиката от последните 50 години, минавайки през рок, пънк, психеделик, джаз, техно. Дали са успели, сами ще прецените. Парфюмите са с висока концентрация на парфюмни масла, използвани са много скъпи суровини, и за всеки парфюм има отделна карта с нотите и процента концентрация на масла, отново във формата на плоча.

Няма да досаждам повече с подробности, има информация за тях в нета.

Ще спомена само няколко, които на мен ми харесват.

14Hour Dream Jusbox - топъл, вусен и гурме ориенталец, мирише на коледа, на джиндифилови бисквитки, на масло, подправки, ванилия и захаросан джинджифил, върху плътна пачулеста основа. Много траен и присъствен, много вкусен, и ако харесвате Коромандел или Арабеск, този ще ви допадне също. Пачулито е точно такова - плътно, прашно, шоколадово, което идеално хармонира с вкусните коледни добавки. Носих го и в голяма жега и в по-хладно време, държи се чудесно, без обаче да е кой знае колко силно излъчващ. Трайност повече от 10 часа.

Feather Supreme Jusbox супер женствен и носим, по много изискан, класически и елегантен начин. Започва с една хрупкава зелена ябълка, омекотена от бели цветя и много фин бензоин, скоро се усеща много красив цветен букет, с преобладаващи фрезии и иланг, с една лека тръпчивост от ябълката, която страшно ми допада и с тръпчиви червени и черни плодове. В базата тръпчивото се отдръпва,става по-кремест, по-цветен и дървесен, но се появява и една тънка, законспирирана тубероза, която буквално ми бърка в мозъка и ми разваля удоволствието от парфюма. Иначе щях да си го купя веднага. Има нещо много италианско в него, една бълбукаща свежест и фриволност, и елегантност и женственост, каквито долавям и в Lilac Love на Амуаж, както и в Париж - Флоренция на Карвен. Мисля, че почитателките на класически цветни аромати ще го харесат, много хубаво е направен, и ако не беше туберозата в него, щеше да бъде моят фаворит.

Green Bubble Jusbox - ето това е марихуаната, която ми харесва за първи път в парфюм. Няма нищо общо с блек Афгано или с Coze на PG, от които ми става лошо. Тук е зелена, нагарчаща, смесена добре с артемизия и с меки и сладки смолисти ноти от типа на Мирх и тонка на Джо Малоун, и се е получила добра комбинация.

Black Powder Jusbox - иделно му подхожда името. Много кожен, много мъжествен, много тежкарски. Горчив, сух и пудрен, велурен, с много фасети на смоли и ванилия, и една пикантност като финален щрих. Ако харесвате Black Prestigium Mancera или A * Men Les Parfums de Cuir Mugler, то тогава и този ще ви хареса страшно много.

Feel 'N' Chill Jusbox е точно да си чилвате с него в някой коктейл бар на плажа. Свеж, морски, с едно младо и окъпано във вода листо на смокиня, с една фина тропическа сладост, добавена към свежото морско и водно усещане. Идеален за лятото, но и доста нетраен.

Golden Serenade Jusbox - топъл, силно смолист и дървесен, супер излъчващ и траен, много напомнящ любимия ми Rausch на Schwarzlose Berlin´

Cheeky Smile Jusbox - много молекули, много нещо. Нито амброксан харесвам, нито ISO e super усещам добре. Ако харесвате молекулите, и този ще ви допадне, аз обаче не го разбрах.

Предлагат се и в травъл вариант в комплект 4 броя по избор, така че може да се пробва и експериментира с тях, на поносима цена.

Парфюм за деня беше I Don't Need A Prince By My Side To Be A Princess By Kilian Revolving Hearts

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 23:59 от kovatcheva

# 177
Fugit Amor не бих препоръчала за сляпа покупка заради карамфила, може да не понесе на всеки. За мен блендът е чудесен, но точно тази капка носталгия, която свързвам с металическото, прашно звучене на подправките, съчетани с карамфил - все едно отваряш метална кутия със стари снимки или сувенирчета за спомен - може да се стори леко тягостна на почитателите на по-свежи или по-сладки парфюми.
Fugit Amor е желателно да се пробва. След разочарованието ми от Bella Donna, Stilettos on Lex, Terrasse à St-Germain, даже и Aqua Sextius, реших, че Jul et Mad  са ми дали достатъчно с Nеa и прекрасната восъчната роза от Secrets du Paradis Rouge.
От белите парфюми имам Creed Love in White, в който бях влюбена , а сега не нося. Един куп средства, за да мирише на ориз и зелена трева, не е истина как промених разбиранията си за парфюмите.
Ковачева, едни свещени 7 мл I Dont Need A Prince By My Side To Be A Princess пътуват към мен от Англия през Индия?! Какви са тези схеми на ebay, обаче аз си чакам Simple Smile
Всички пишете мн хубави текстове Heart
P.S. Vanilla Vibes https://www.fragrantica.com/perfume/Juliette-Has-A-Gun/Vanilla-Vibes-54878.html ми мирише на Tesori d'Oriente Китайска орхидея  с извадени цитруси и добавена ванилия https://www.fragrantica.com/perfume/Tesori-d-Oriente/Orchidea-de … la-Cina-7555.html

# 178
  • The Evergreen State

И аз обичам LVEB, не съм имала оригинала но имам LVEB L'eclat а преди това имах LVEB EDT Florale. Залипсва ми флоралния бих го носила отново. Много харесвам и новия En Rose.

# 179
  • София
Дами, може ли да разкажете нещо за лилавата серия на Молинард, ако познавате ги познавате? Интересуват ме жасмина, смокинята, кожата и плодовата ванилия.

Общи условия

Активация на акаунт