Парфюмни размисли и страсти - 227

• 53 609
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Аз го имах Аквата-твърде плодов и химично-бадемов ми беше. Стоеше ми отвратително, но пък е въпрос на усещане и възприятия.

# 226
.......Тествах Mon Guerlain Florale и Bloom of Rose, но не помня кой от двата си оставих на блотер за по-късно, беше остал само аромата на жасмин. И сега се чудя кой от двата парфюма е, че и двата имат жасмин в пирамидата. Какво ви е мнението за тези парфюми? Не намерих много похвали в темата.
Писала съм за Mon Guerlain Bloom of Rose и ще се самоцитирам за да не се повтарям, дано ти е от полза. С предишните два много не се разбрахме, идват ми прекалено сладки, цветни и пудрени.
Скрит текст:
Цитат
.........за мен няма нищо общо нито с първият, нито с Флорал. Може би лееки намеци, но като цяло е доста встрани.
Началото му е цитруси и роза. Розата е някаква абстрактна, без сладости, росна, да не кажа мокра, като след пролетен дъжд с много зеленина и дъх на влажна земя. В един миг реших, че има и пачули. Даже проверих пирамидата. До моят нос в момента достига не роза а тубероза, не знам от къде се взе и ми напомни на Туили Ермес. В сърцевината на парфюма започва да си пробива път и лавандулата + Герленската, разпознаваема ванилия...Приятен е, сочен и освежаващ, по бодър и ведър го усещам от останалите. Има някак повече живинка и лекота.
Като стигне до базата ще допиша. Simple Smile
Ами, стигна и до базата. За мен тя е повече диорска отколкото герленска. Много, ама много ми прилича на Мис Диор ЕДТ 2017. Комбинацията от леко кисела и землиста роза + лавандула и ванилия е разкошна, а сантала придава само една пикантност без да е разпознаваем дори.
Лека е, не сляга и не се запудря като при предхождащите версии, по-тръпка и кристална е. Почти няма сладост. Денси е права, че това е парфюм за лятото. Искрящ, прозрачен, игрив и звънлив. Има мекота, която не го прави абсолютен свежак, а по-скоро е един деликатен, светъл, луксозен и изтънчен парфюм.
На мен адски много ми харесва! Не можах да се спогодя с предишните два, но това е моят парфюм!
Подозирам, че любителите на класическият Мон няма да са много очаровани. Simple Smile
Ще ходя да се офъщя хубавичко за да преценя като трайност и шлейф как е и най-вероятно ще го отнеса като куцо пиле домат. Smiling Imp
За протокола, още не съм го купила и не знам какво чакам още!? Simple Smile

# 227
Колкото и да е странно на мен Bloom of Rose ми ухае на цъфнали акации и това го прави специален, отличава се от другите два Мон - а, нежен и независим.Доставя ми огромно удоволствие.

В крайна сметка взех Кадифената орхидея Том Форд. Люмиера ми се видя по тих и прибран и не можах да го отлича особено.Затова заложих на първообраза. В жегата навън противно на опасенията ми парфюма беше чудесен.
Дъглас беше доста пообран с това намаление - от орхидеите имаха по една трийсетичка, а новия на Готие само големи бутилки. Може и търговски трик да е, но не ми се ходеше до друг мол.Grinning

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 16:31 от bubanka

# 228
Готие се продава само в 50 мл. бутилка в България. Тестерът е стотица.
Не пускай два поредни поста, противоречи на правилата на форума. Peace

# 229
Здравейте , момичета. Бихте ли ми предложили парфюми за проба подходящи за летните вечери ? Търся нещо момичешко, сладникаво, но не прекалено тип Alien или LVEB .Парфюмите , които харесвам и нося са Poison girl, Miss Dior Blooming bouquet, Скандалите дневен и нощен, NR For her и For her fleur musk.

# 230
Покрай темата реших да тествам Pure poison на Dior, чета отзиви, че е основно жасмин. Може ли някой да сподели?
Плюс гардения, щипка тубероза и още много други неща. Simple Smile Има лека сапуненост, но не е "невинен". Под цялата тази камуфлажна чистота и белота, се усеща една упойваща, дори бих казала "сексуална" нотка. Мисля, че флаконът /настоящият, с лилава капачка/, напълно съответства на аромата.
Аз го харесам най-много сега, в жегата, но като цяло е всесезонен.
Обаче в пълна сила важи мантрата "Най-добре тест"; на мен от старата версия ми се обръщаше стомахът, буквално. Дори не можех да доближа жена, напръскана с него.

mcvikar, поздравления за избора и да си го пръскаш с удоволствие!
Харесвам и нося и трите /Soleil най-малко/, обаче Кадифената ми е направо елексир, сладък, гъст нектар, божествена амброзия...Heart Понякога направо ми се ще да отворя шишето и да си пийна. Grinning
Абсолютният ми фаворит през последния месец.

# 231
Здравейте , момичета. Бихте ли ми предложили парфюми за проба подходящи за летните вечери ? Търся нещо момичешко, сладникаво, но не прекалено тип Alien или LVEB .Парфюмите , които харесвам и нося са Poison girl, Miss Dior Blooming bouquet, Скандалите дневен и нощен, NR For her и For her fleur musk.
За летни вечери любим ми е Адикт Диор, повечето го харесват в студено време, но за мен е най-красив през летните вечери, тогава жасминът е наистина наркотичен!
Black Perfecto by La Petite Robe Noire също е прекрасен лятото, особено вечер когато и има и лек ветрец. Преслушай и Шалимарите, Суфъл и Суфъл интез версията.
Hermès Eau Des Merveilles е наистина чуден през лятото, винаги ми носи комплименти.

mcvikar, честита ти Кадифената, със здраве да си я носиш и много да те радва!

Парфюм за деня Max Mara Le Parfum.
Боже, какво ще правя като свърши!? Този парфюм е като жив. Изменчив, тръпнещ и пулсиращ през цялото време, а мускусът в базата му е приказен, дълбок, сексуален и в същото време чист като сълза! Винаги ме радва когато го нося, от първата до последната си нотка! Cupid

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 17:19 от Sysly

# 232
И аз съм с две ръце ЗА - Шалимар Суфле. Heart Eyes
Обожавам го през най-студените месеци и днес сутринта за първи път реших да го пробвам на темп 38 градуса на слънце - свежест и красота! Heart
Пролетта, в дъждовното време също пробвах да го нося, но тогава върху мен ставаше много тежък и изсъхваше бързо и задушливо, а сега вече 6-ти час не спира да ми "свежее" и то само от 2 "фъс"  Sweat Smile явно е само за сух студ и за суха жега, а влагата не му понася Sweat Smile

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 18:00 от Анонимен

# 233
  • София
Да си поръчам ли DG Rosa Exchelsa?
Maй дааа.

# 234
Sysly, Диор Адикт летните вечери на морето HeartHeartHeart няма такава красота!
Като го раздуха вятъра и се усеща на метри.

# 235
Нищо общо нямат за мен Shalimar Initial и Coco Mademoiselle Classic или Intense.  Грам нищичко.
Sweety kity, мога да ти пратя малко от Shalimar Initial, пусни адрес на лични ако решиш.

Не харесвам никак Коко Мадмоазел ,а обичам и нося Шалимар инишъл ! Абсолютно нищо общо нямат ! Хората около мен, които харесват КМ не понасят Инишъл Simple Smile

# 236
Аз харесвам и Коко Мадмоазел и Инишъл. Нямат нищо общо наистина. Два аромата с тотално различен характер.

# 237
  • Viena
Бял парфюм - La isla Blanka-жесток!!!

# 238
Sysly, Диор Адикт летните вечери на морето HeartHeartHeart няма такава красота!
Като го раздуха вятъра и се усеща на метри.
Кой точно,може ли снимка?

# 239
https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Dior-Addict-E … -2014--28201.html
В момента мисля, че този се предлага по магазините. Реформулиран е няколко пъти, имах една версия, купен около 2008 година беше най-хубава, но и този става като заместител.

Общи условия

Активация на акаунт