Парфюмни размисли и страсти - 227

• 53 625
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
Моето чудене приключи. Купих Carolina Herrera Oud Couture.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 21:15 от densi

# 181
  • София
Имам смокинята на Molinard, харесвам я, комбинация между смокиня и цитруси, приятен и лек, не се отличава с голяма трайност но лятото често посягам към него. От тази серия имах и виолетката, но я размених.

# 182
Цоп и аз в бялата тема:

Честно казано нито един не ми е любим. За лятото намирам приложение на CK Into you и White tea, Boss Jour и Aromatics in White по-рядко намирам повод да ползвам...
Като любим "бял" бих сложила White patchouli, но го нямам вече в колекцията.

# 183
  • София
    Здравейте! Някой има ли мнение за този кожен
https://www.fragrantica.com/perfume/Baldessarini/Private-Affairs-11498.html

# 184
Аз мисля да приютя най-накрая някаква разфасовка на Гранде-то...Relaxed
Аз вчера я свърших тази работа. Grinning
Накратко историята, защото точно аз в началото абсолютно низвергнах Гранде-то: отворих си онзи ден шкафа с парфюми, и една определена миризма доминираше над останалите. Амааа толкова притегателна, че полудях направо. Чудих се, чудих се... нямам парфюм, който да мирише така. И в този момент ме осени прозрението: Бакара Руж!
Значи, какъв е този парфюм, какво е това чудо, бях си взела една отливка преди мноооого месеци. Продавачът ми я прати в кадифена торбичка. От тогава до ден днешен тази торбичка, напоена с аромата, мирише сериозно. За съжаление, се оказа, че отливката отдавна съм я приключила.
След едноседмични размисли и страсти, в които реших, че аз посмъртно няма да изтрескам една чанта пари за парфюм /всъщност бих, ако имам само 5 парфюма, които редувам/, на който миришат вече дори освежителите за въздух в магазините, пробвах отново Cloud, но на кожа. И не спрях да си душа ръката цял ден.
Оказа се, че приликата с БР, доколкото я има, е в края на парфюма, а не в началото, както си мислех аз, преценявайки от тест на хартия.
Е, няма ги йодове, бинтове, гнойни операции и пр. изкусителни миризми на Бакара-то, и, които аз безкрайно харесвам, ама кот-такоа. Има пък кокос, химичен малко, ама... пак казвам, кот-такоа. Не трае дълго тази фаза, така или иначе.
Та накрая, почти в края на деня не издържах и влетях в Superdrug, където се оказа, че цената на 30 мл и 50 мл е еднаква. Веднага се обзаведох с 50 мл, а продавачката съм сигурна, че ме помисли за пияница. Joy Ама е дълга история, да не ставам досадна.
Естествено кутията и глупавата, гадно миришеща, пластмасова стойка бидоха дълбоко заровени.

Ъмм, пробвах и Bronze Goddess EDP и Bronze Goddess Eau Fraiche, тазгодишните версии, предишните не ги знам какви са.
За пореден път се убеждавам, че аз и ароматите на Ести Лаудър не сме съвместими. Каквото и нейно да съм пробвала, все е ад. Да ме извинят феновете, не искам да обиждам никого, просто не са мой тип.
Конкретно Богинята ЕДП - ако някой ми каже, че ще се напръска с това нещо и ще излезне в жегата, ще го попутам по рамото, честно. Някаква химозна цветно-захарна, лепкава сладост, която стои на кожата с часове една и съща. Чааак към края идва нещо по-приятно, ама то обонянието ти е толкова уморено вече, че всичко ще ти се види прекрасно.
Всеки летен селебрити аромат е в пъти по-пипнат и хубав от това чудо.
Eau Fraiche е доста по-поносим, макар също да не блести с нищо. Бих го носила обаче, в голяма жега. И ако ми го подарят. Sunglasses

Ох, олях се, айде стига толкова.

# 185
  • Sofia
Ти си късметлийка с късметлийска кожа, аз си написах мнението за Облака погрешка в МАК и Сефора темата. Върху мен избиха болници, чудесии и гадости. Колежката, която беше с мен и тя това усети. Просто нямах търпение да го разкарам тоя аромат от кожата си. Ще го видя зимата, няма още да го отписвам, но сега просто направих такава химична реакция, че чак ми стана гадно. Grinning

Аз имам тази Брознова богиня - https://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Bronze-Goddess- … Parfum-43639.html
Развива се прекрасно, но е адски нетрайна като всички аромати на Ести, които имам, не се задържат върху мен. В Италия си я носих с голям кеф. Simple Smile)

Отдавна съм хвърлила очо на Proenza Schouler - Arizona, сега гледам и фланкър е излезнал..Simple Smile

# 186
  • София
Fugit Amor е желателно да се пробва. След разочарованието ми от Bella Donna, Stilettos on Lex, Terrasse à St-Germain, даже и Aqua Sextius, реших, че Jul et Mad  са ми дали достатъчно с Nеa и прекрасната восъчната роза от Secrets du Paradis Rouge.
Мхм, и аз това написах за Фугит. Simple Smile Аз лично не съм вече никак смела със слепите поръчки (a pъчичките доста често ме сърбят за такива, защото тръпката е голяма) и според мен винаги е добре да се пробва, преди да се вложи по-сериозна сума. Не смея да препоръчвам парфюми за слепи поръчки, дори на парфюмни приятелки, чийто вкус познавам до голяма степен. За момента от пробвани 6 парфюма на Жул и Мад, съм харесала само 2 - Неа и Фугит Амор. Aqua Sextius мен също ме разочарова, а чаках мострата с голямо нетърпение. Затвърди ми усещането, че борът се развива почти винаги кошмарно върху мен, единственото изключение дотук е интересният и симпатичен Cape Heartache Imaginary Authors, в който ягодите спасяват и разведряват положението.

Ковачева, интересен обзор на Jusbox, отдавна са ми в полезрението, но все не стигам да си взема техни мостри, нещо друго ги изпреварва... Симпатични са много като цялостна концепция на бранда и е хубаво, че явно и самите композиции имат какво да предложат.

Green Bubble Jusbox - ето това е марихуаната, която ми харесва за първи път в парфюм. Няма нищо общо с блек Афгано или с Coze на PG, от които ми става лошо. Тук е зелена, нагарчаща, смесена добре с артемизия и с меки и сладки смолисти ноти от типа на Мирх и тонка на Джо Малоун, и се е получила добра комбинация.
...което ми напомни, че мернах във Фрагрантика, че e излязла интензивна версия на Смирна&Тонка, надявам се само, че не е с ограничена дистрибуция, дано дойде и тук (върху мен стандартната версия на парфюма изчезва много бързо): https://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone-London/Myrrh-Tonka … ntense-55760.html. Някой ако я мерне в Сердика или успее да тества на друго място, моля да пише отзив. Simple Smile

# 187
  • София
Ох, в последно време все повече съжалявам, че споделям каквото и да е в тази тема ... Confused

Защо така, всичко което си споделила е ценно и полезно. Това са твоите усещания за ароматите, които са много истински. Удоволствие е да чете човек написани от теб описания. bouquet

# 188
  • Бургас
Един познат купил на приятелката си Инсомния,утре му звъннали,че ще му го доставят.И двамата не го познават,дано да и хареса,но малко ме съмнява и нямам идея защо точно на  него се е спрял.Тя сега ползва Quatre пак подарък от него,нямам търпение да разбера дали и е допаднал,лично аз не бих се зарадвала ако ми подарят точно тоя парфюм.

# 189
Всичките ми колежки са луди по него. Страшно харесван парфюм е. За мен е странно да го носиш в такива жеги, но си го ползват с голям кеф и само купуват.

# 190
Fugit Amor е желателно да се пробва. След разочарованието ми от Bella Donna, Stilettos on Lex, Terrasse à St-Germain, даже и Aqua Sextius, реших, че Jul et Mad  са ми дали достатъчно с Nеa и прекрасната восъчната роза от Secrets du Paradis Rouge.
Мхм, и аз това написах за Фугит. Simple Smile ... За момента от пробвани 6 парфюма на Жул и Мад, съм харесала само 2 - Неа и Фугит Амор ...
Klodilia Hug, само да потвърдя написаното от теб. И значи не харесваш Secrets du Paradis Rouge Simple Smile Любим ми е, има една цветна восъчност, която е като омая, веднага включва сетивата и подчертава модерно смесените съставки. Лука Мафей! Парфюм за съблазняване с уникален шлейф. Да си подредя парфюмните ти вкусове, доколкото ги познавам.
И мн ме зарадва с интенза Смирна&Тонка на Джо, така да харесвам оригинала, смирната го прави. Ще го потърся.

# 191
  • Sofia
За Инсомния на Ф. Сефери ли говорите?
С риск пак да нараня нечии крехки чувства, това е много евтино гурме изпълнение - наблъскани шоколад, карамел, ванилия и подобни сладкарски съставки. Нахално, лепкаво, без изящество и интрига.

# 192
  • София
Буквално мирише на тирамису все едно от чинията.

# 193
  • София
Аз така и още не съм го подушила.
Взех си Облачето днес Simple Smile
Иначе носих Палома Пикасо. На теория лош избор за тези жеги, но на практика този тип парфюми ми харесва как се развиват точно на топло. Ароматния елексир също го харесвам на жега. И си стоят на място, не изчезват бързо бързо.

# 194
  • София
Ralitsa_ Simple Smile , Secrets du Paradis Rouge при мен е предимно бели цветя, няма изявена роза, ако помня правилно, а пък аз много, много рядко успявам да се спогодя с белоцветен парфюм. Stilettos on Lex пък не харесах заради крушата, не ми понася осезаемо усещаща се круша в парфюм, завива ми се свят, а в този беше много силна върху кожата ми. Още няколко парфюма от бранда са ми интересни като пирамиди и се надявам да успея да ги пробвам в някакъв момент. Драсни, ако успееш да пробваш интензивния фланкър на Смирна&Тонка, ще е интересно. Simple Smile

Insomnia не съм тествала и аз, не ме блазни за момента.

Честити Облачета, дами, с много настроение да си ги носите! Nature Cloud Аз все се надявах пластмасата на поставката да се проветри и да спре да мирише така покъртително, но вече няколко месеца не е. Като изключим това, много ме радва и мен.

Общи условия

Активация на акаунт