Парфюмни размисли и страсти - 227

• 53 445
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Да де, ама тя носи и Must de Cartier. Валяк ли е или фина Laughing
Не ми допадна лепенето на етикети за жената според парфюма.

# 541
  • Sofia
Финесът е в поведението, не идва от парфюма за жалост.

# 542
  • Сан Франциско
Аз пък влизам хем да се оплача, хем да се похваля.

Най-после успях да пробвам Angel Eau Croisiere. Пръснах си на китката - блаженство. Страхотен, киселичък, с усещане на всичките ми любими цитрусови плодове. Мислех да се върна веднага да го купя. Продължих да разглеждам и след около половин час се протегнах да взема нещо и такава непоносима миризма на угнило манго ме лъхна, че ми спря дъха. Взех да се оглеждам и да се чудя откъде мирише на такава гадост. Ами откъде, от ръката ми. Толкова хубаво го описвате тук, а и аз така му се зарадвах отначало, ама не би.

От друга страна, пробвах Oscar de la Renta Rose. Роза с леки нотки на круша. Крушата е от онези големите, жълти, медени, аха да презрее, но не съвсем. Обаче розата, розата - Розовата долина, родния ми град, юни месец рано сутрин, хората, усмивките, Празника на Розата...страхотен, искрящ парфюм, без да е покъртително мазен и тежък като маслодайна роза. Явно белите цветя балансират аромата, въпреки че аз не ги усещам.

# 543
  • Germany
Честити нови парфюми на всички, които са доволни! На останалите ще кажа само, че лошият опит също е опит, и ако нямаше такъв, нямаше да има ebay, платформи за продажби и теми за размени. Нещо непоносимо за някой, е невероятно за друг. А който се страхува от разочарования и не е готов да поема риск, съветвам най-добронамерено да не поръчва, особено ако не познава вкуса си ...

Deetron, чудесен пост и чувство за хумор Hug Интересно ми беше да прочета мнението ти за Идеал Cool. Ще го пробвам още веднъж да видя дали ще го видя по този начин, особено в частта с анасона.

И аз имам малко нови парфюмни впечатления за споделяне:

Portrayal Woman Amouage
Смърт от жасмин. И от тубероза. Не е посочена в пирамидата, но е там! За мен е много сходен с предшественика си Love Tuberose, същите главоболни бели цветя, кремави, с ванилова сладост и мекота, но тук чувството е още по-замайващо. Направо се чувствах хипнотизирана, с въртящи се на спирала очи Joy Жасминът е силно индолов, мръсен, животински. Не е зеленият и остър граски жасмин, а е сладък, упойващ, натежал от нега и мръснишки. Тютюнът също не е типичен, а е като остатъчна миризма на жена, която се е забавлявала цяла нощ, пила е, пушила и тези три неща Stuck Out Tongue Winking Eye, а след това не е имала време да се наспи и изкъпе, и е прикрила миризмата със силен белоцветен парфюм, поне аз така усещам нещата. Има лека горчивина в него, граничеща с пепеливост. Оманският тамян също е там, и също дава онази характерна дървесно-горчива и пепелива нота за Амуаж, която е силно ориенталска и никак не мога да я харесам, въпреки, че тук е много омекотена от белите цветя. Ванилията е уютна, креместа, като пудинг, изненадващо приятна и донякъде успява да тушира нещата, да направи женствен парфюма, но тази скрита тубероза вътре напира да излезе наяве, да се покаже, да е главната, жасминът от своя страна също не се дава, и в комбинацията с изветрелия тютюн и пепелта от него, буквално ми обръща стомаха. За мен този парфюм е само за хора, които обичат белите цветя и имат добра химия с тях. Стои ми монотонен и през цялото време изпитвам неописуемо желание да го махна от себе си. За мен е абсолютно неносим и силно главоболен, докара ми мигренозен пристъп на петата минута. Флаконът е по-различен от снимките в нета, не е толкова бял, а е по-скоро прозрачен и огледален.

Tulipe Noire Atkinsons
Тук нямах големи очаквания, предвид пирамидата и неясното послание на парфюма. И добре, че нямах, и пак бях разочарована много. Atkinsons ми е от любимите парфюмни къщи и не очаквах от тях точно това да предложат. Не знам какво са имали предвид, като са го кръстили Черното лале. Дали самите цветя, които де факто не са черни, а тъмно виолетови, и само при определено пречупване на светлината изглеждат черни, но нямат почти никакъв аромат. Или романът на Дюма, или филмът с Ален Делон, създаден по него. Каквото и да е, не им се е получило. Черни лалета в парфюма няма, Ален Делон още повече, както и нищо вълнуващо и приключенско, като излязло от роман на Дюма, а има само и единствено амброксан. Това е. Много молекули амброксан. И от време на време молекули кедър. Това е. Едно голямо неопределено нищо. Нещо, като миризма на намачкан целофан, с онзи дразнещ стържещ звук, който издава при мачкане. Жалко за хубавия флакон, но само с него не става. От началото до края се усеща само амброксан.

20 / 20 J.F. Schwarzlose Berlin
Този парфюм е издаден в чест на 1920година, 20-те години на миналия век, годините на подем в Германия. Като почитател на марката мога да кажа, че този парфюм е от много силните им издания. Предлага се само в 100 мл., което за мен е минус, в уникално красива бутилка, с обков от старо злато, в обемна и луксозна кутия. Цена 189 евро. Парфюмът е силно ориенталски, много нишов, показва розата в много нейни проявления и страни. Комбинирана е с малко старомодно и леко горчиво пачули, даже на моменти ми прилича и на лабданум, но над всичко се усеща розата. Много е красива, но и някак не е моя. Осъзнавам красотата й, виждам красивата й червена масленост, съчетанието й със смолисти ноти е много различно от предлаганите неща на пазара, но едновременно с това и трудно смилаемо, изискващо специални поводи и места за носене. Парфюмът е изключително луксозен, добре направен, но и супер задължаващ и аз лично не виждам къде бих могла да го нося. При тази цена мога да му се радвам единствено като изкуство, но не и като притежател на това изкуство.

И последно да похваля Aventus Cologne CreedCupid Направо ме отнесе. Който обича оригиналния Авентус, няма как да не оцени и този различен и в същото време и много познат Авентус. За мен това е лятната и коктейлна негова версия и страшно ми допада. Аз съм почитател на плодовите и не толкова опушени бачове на Авентус, и точно опушените и мрачни ноти тук ги няма. На тяхно място има експлозия от свежа и природна мента, от хвойна, направо на любимия Гимлет с джин ми мирише, и леки акватични ноти в добавка, и ме разтапя от умиление, особено сега, когато всички са в отпуски, ваканции и на почивка, само аз на работа. Това е един млад, синеок и оптимистичен Аветус, с бяла риза, мокасини на бос крак и рошави руси коси, пиещ коктейл привечер в бара на плажа. Бих му правила компания с най-голямо удоволствие. Направо щях да си го купя, ако не беше такава цената му - 255 евро за 100 мл. Въпреки че четох голямо мрънкане за трайността му, при мен си е много добра, както и при оригиналния. Смятам, че който си купува редовно Авентус може да промени малко нещата и с тази версия за разнообразие. За мен е много добро изпълнение, изненадана съм приятно.

Парфюм за деня бешеIris Dragées LancomeGift Heart Обичам го този парфюм! Колкото повече го нося, толкова повече ми харесва. Едно от най-добрите изпълнения на ирис в парфюм. Обожавам го Sparkling Heart

# 544
Хаха basila, ромката умря вчера.....
Постът ти е груб, обиден и пренебрежителен. Мансера и Монтал имат много почитатели тук и въобще, и изречения като "джаста-праста и мечка гази влак" са излишни. Много хора си купиха или желаят да си купят Мансери тези дни и ти реши да ги посечеш и да ги обидиш, а това не е нужно.
Тази тема помни много караници и от години благодарение на модератори, които я следят постоянно, е кротка и върви добре, надявам се това да продължи така и да не се обиждат потребители чрез парфюми и описания.

А това, че всеки си хвали своето е така, но има начин как точно да става това.

# 545
Чудя се,само на мен ли ми стана смешно,от поста на basila,обидно изобщо не ми стана,смешно и малко тъжно.Тъжно защото не ми се иска да вярвам,че някой наистина вярва в тези глупости,който бяха написани.Етикети и норми да се лепят при парфюмите пък абсурд.Ако днес нося мончето,а утре Монтал,кво валяк ли съм ,или фина и нежна.Още повече ,че всеки различно възприема и усеща парфюма,така че аз и принцеса мога да се чуствам с някой,но ако тези около мен усещат друго,каква ще съм.Парфюм нося според,повод,настроение,облекло,така че Аз го нося парфюма не той мен за да ме определя.

# 546
Честити нови парфюми на всички, които са доволни! На останалите ще кажа само, че лошият опит също е опит, и ако нямаше такъв, нямаше да има ebay, платформи за продажби и теми за размени. Нещо непоносимо за някой, е невероятно за друг. А който се страхува от разочарования и не е готов да поема риск, съветвам най-добронамерено да не поръчва, особено ако не познава вкуса си ... https://
С най-добри чувства към вас и парфюмните ви познания и жестоките ви описания,и да,не познаваме вкусовете си за парфюми, защото то не е като да пиеш кафе,чисто със захар или с мляко...вкусвам всеки парфюм като отделна вселена, днес мога да съм с лек и ефирен,а утре със сладко чудовище,и все да са ми вкусни... всеки парфюм е отделна вселена и дали се спогаждаме ,става ясно от секундата,в която влезем в досег с нея.Като се замисля,повечето тук,по-скоро търсят провокация във вкусовете си,нещото,което е извън познатото ни,извън десетките бутилчета,които стоят на задните редове и са ни станали безинтересни,това ни кара да натискаме бутона "поръчай"нищо ,че всеки път ни е за последно.И имаме арената тук,да споделим личните си възприятия,които,както се вижда,и слава богу,са невероятно различни.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 08:36 от Suzi55555

# 547
  • Sofia
Аз днес съм с Мон Герлен Блум ъф Роуз и съм много доволна.
Първи впечатления - има малко общо с първообраза (друго бях написала, но заради един повей на вятъра го редактирах), има си свое днк.

Скрит текст:
Но пък първият отдавна не съм го разносвала и може да си въобразявам.

По принцип не съм най-големия розоман, но тук розите са изпълнени чудесно. Заедно с цитрусите и леката ванилия са като дупе и гащи, няма го този розов аромат, който ме удря силно като отворя мускалче с розово масло. (Знам, звучи смешно - да отвориш розов мускал и да те удари силният розов аромат, все едно си очаквал друго да те удари.)

Може ли някой да ми каже как мирише неролите? На портокали ли? Защото има и нещо портокалово в него, освен другите цитруси.

kovatcheva, уникална презентация, както винаги, с кеф да те чете човек. Лично аз, все едно чета приказка и в зависимост от парфюма, заминавам в съответния паралелен свят. Изненадваш всеки път с познанството на парфюмните нотки и умението да ги свързваш разказвачески. За мен, ти си писател на фантастика. Simple Smile) Flowers Hibiscus

Може ли темата да не става мач между Левски и ЦСКА?
(Без да се обиждат феновете на футбола за сравнението.)

Всеки носи каквото му харесва. Аз се чувствам еднакво добре с всички парфюми, които имам, в това число и трите споменати бранда.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 09:38 от sunattraction

# 548
Понеже  sunattraction отвори темата за Mon Guerlain Bloom of Rose-обожавам го,но какво ми се случва-винаги като се напръскам с него ме избива на страшни кихавици/кихам поне 5,6 пъти/....много странно....Някой друг да има такива преживелици с парфюм?

# 549
  • Sofia
Може да имаш непоносимост към някоя съставка или просто да ти дразни лигавицата. Случвало ми се е и на мен, но лигавицата просто се раздразва, особено като "шмръкнеш" (така да се изразя) повечко парфюм в носа.

# 550
Дами, защо видяхте конфронтация, където няма и не е търсена?

Да, постът беше към Дийтрон, защото типвете парфюми са тотално различни. Смешката не ми беше смешна на мен, което не означава, че не уважавам постовете му, които са много полезни.
И няма нищо лошо в жена джаста-праста – аз я виждам самоуверена, общителна, разтропана, огън. Център на внимание, душата на компанията.

Никъде не съм написала, че Mancera, Montale са гадни, не ги харесвам. Съвсем различен тип са от мейнстрийма на Картие и Герлен. И, да, тежки са – е и?
По повод натюрела – написах и подчертах, дадох пример със себе си, че колкото и да харесвам някои аромати (които нямам, но пак бих похвалила), не ми стоят, не ми подхождат, колкото и да им се кефя. Това беше по повод изборът на сляпо. Че очакванията и усещанията ни не винаги се припокриват.
Не съм очаквала да има толкова обидени. Не съм и целяла.

Кетчър, голям си провокатор, ти си само за шипрови флорали с тази дързост. Stuck Out Tongue
Не нося Must от години, той беше подарък-недоразумение.

Чета с удоволствие мненията на всички, караници не виждам аз. Но провокации не липсват от време на време.

Парфюм за деня Emporio Armani Because It’s You – разкошно смесена с ванилия и роза малина.

# 551
  • при морето
Момичета,кажете,моля Galliano eau de parfum да не би да е спрян,че в никой сайт не го откривам,а нещо ми  се приноси.

# 552
спрян е
при това доста отдавна
но ти ми даде чудесна идея за парфюм за довечера Simple Smile

# 553
И на мен ми се приносва понякога Галиано, но ми свърши бутилката голяма много отдавна и нямам.

Днес съм с Ла Ви е Бел ЕДТ, хубав е. И трае.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 11:49 от densi

# 554
  • Франция
kovatcheva, благодаря ти за включването и споделеното за Portrayal Woman Amouage и Tulipe Noire Atkinsons. Очаквах и двата с голямо любопитство - първия заради авторката, втория заради историята. Сега ентусиазмът ми малко се охлади, макар че Portrayal Woman вероятно все пак ще го тествам при възможност, главно за да проверя дали и аз ще го възприема толкова порочен и мръснишки Grinning
Вдъхнови ме да напиша по две-три думи за неща, които тествах напоследък Simple Smile
Първо да споделя за новия ексклузив на Герлен - Embruns d'Ylang Guerlain. Предполагам, че е наличен вече навсякъде, а не забелязах да е споменат в темата. Много особен аромат, направен в посоката на ултра модните йодено-минерални ухания, с типичната за Герлен плътност и мекота. Започва много интригуващо върху кожата ми, с абстрактно усещане за ваканция и морски бряг, а тези "слънчеви нотки" са чисто и просто калон. Изровиха го този ретро аромахимикал от старите ракли и го долавям все по-често в парфюми напоследък, наистина всичко ново е добре забравеното старо Simple Smile В герленска интерпретация обаче е много интересно, вкусно, усещат се добре нюансите и на мед, и на сол, бих казала "солен карамел" или този тип солено-сладки десерти. Страшно ми хареса началото. Промени се обаче само след двайсетина минути и на кожата ми избиха остри подправки, кардамон най-вече. Твърдо не е мой, въпреки интригуващото начало. Средна прожекция, за трайност не мога да кажа, защото го измих след два часа, дразнеше ме.

Тествах четири от ароматите на BDK Parfums и съм много приятно впечатлена. Напоследък търся и харесвам точно такъв тип парфюми - технически брилянтно и луксозно изпълнение на познати теми. Не съм в настроение за трудни, странни или провокиращи аромати. Търся мекота и хармония и всичко тествано на BDK Parfums е точно такова.
Bouquet de Hongrie е свеж фрути-флорал с много прозрачен пухкав муск за основа. От типа розови момичешки парфюмчета, но уханието е толкова елегантно и прави толкова нежен шлейф, при това с нетипична за този тип парфюми трайност на кожата ми от 8-10 часа. Умувам го вече две седмици дали да не си го купя, просто защото ме кара да се умилявам. Спира ме само осъзнаването, че и момичешките неща, и този жанр парфюми за мен са минало.

Tubereuse Imperiale обаче е нещо, което със сигурност искам и вероятно ще си купя след още малко разносване. Прекрасно изпълнение на "кремести бели цветя", на границата с гурманд, но без да са сладки и досадни, плътни и женствени, но без грам индол или някакви мръсни подтонове, идеално балансирани и всъщност без да доминира нито туберозата, нито жасминът, което вече е постижение. Има много приятна дървесно-билкова база, която се задържа на кожата ми денонощие.

Wood Jasmin изобщо не е жасминов за моя нос. Това е балсамово-амброва, много плътна конфекция, сладка и опушена в стила на старите Том-Фордови парфюми. Струва си да се тества от хора, които изпитват носталгия по тази стилистика.

Rouge Smoking го препоръчвам изрично на kovatcheva Simple Smile Не е само заради цвета на течността в бутилката! Heart Това е версия на Хипнотичната отрова, която е толкова вкусна и хармонична, че човек може да откачи.

Друго скорошно, прехласнах се по новата ексклузивна линия на Etat Libre d'Orange и особено по Experimentum Crucis Heart Eyes Всичко ми допада - бутилка, история, ухание неземно - без цената, разбира се. Толкова ми допада, че мечтая да си ги купя и трите. Spice Must Flow особено докосва нещо много интимно в мен, като предана фенка на Франк Хърбърт и вселената "Дюн" Nerd

Парфюм за дена: Iris Poudre Frederic Malle. Сбогувам се с него, защото свършва, а не харесвам новата формула. Малко ми е тъжно.

Edit: Редактирам се, защото видях, че в темата по-назад се обсъжда нероли. Искам да препоръчам за проба един изключителен парфюм с доминиращо нероли: Néroli Intense Nicolai Parfumeur Createur. Като елегантност и разкош мога да го сравня с Neroli Portofino на Tom Ford, но изпълнено с леката ръка на Мадам Де Николаи Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 12:07 от Йоан Владимир

Общи условия

Активация на акаунт