Отговори
# 405
  • Бургас
Ако се чува бащата, нямаш грам шанс за оправия. Сериозно, никакъв!
Моля те, просто си тръгни. Ти поне можеш да се спасиш от това. Малкия за съжаление няма никакъв шанс да получи помощ от родителите си. Пали с 200. Това не е нормална родителска реакция. В ступор съм от бащата. Жено, нямаш работа там. Това + разказаното са повече от достатъчни.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 18:20 от MeMyselfI

# 406
Мдам, ясно.
Моето категорично мнение е, че при условие, че биологичните му родители са толкова неадекватни, ти НЕ трябва да поемеш отговорността за това дете. То така е научено, така е израснало, така общува – през манипулации и налагане през жертва-агресор.

Може да прозвучи жестоко, но лично аз, колкото и да обичам мъжа (бащата), не бих се наела с превъзпитаването на определено проблемно дете. Аз моето не знам дали съм успяла да възпитам, а за чуждото – мога да му дам обич, уважение, подкрепа, но в дадени граници. Оттам-насетне, смятам, че биологичните му родители имат нужда от здраво раздрусване и да си поемат отговорността. Ти ставаш жертва на тяхното безсилие като родители.

# 407
Прочетох всичко в темата Чух и записа.
И ми стана жал.... за авторката. Стига сте я обвинявали, стига сте и начуквали канчето каква е.
Много си е права жената. Направила е каквото е могла, опитала е да помогне някак си. И получава едно ужасяващи отношение. И за съжаление това ще ескалира. Нищо няма да помогне тук. Може би най разумния съвет до тук беше и тримата да заминат за няколко дни до Лондон и да се срещнат очи в очи с майката.

# 408
Изслушах записа. Авторката, отговори си на въпроса в такава среда ли искаш да живееш, родиш, отгледаш и възпиташ дете? Избий си от главата вариант майката да вземе малкия лигльо и живота ви да стане песен. Това вероятно няма да се случи. Освен това вашето бъдещо общо дете какво възпитание ще се получи?
Ако ти харесва да живееш в тази среда, при тези хора, стой си на задника и потърси професионална помощ за детето защото в най-скоро време ще стане опасен за околните. Ако и сега не тормози децата в училище, например.
Аз бих избягала с 200, жалко за дете, ама няма да е първото или последното изпуснато гаменче...с такива родители, това е положението...трагедия!

# 409
  • Варна
На записа прозвуча диалект. А този речник с " маааа ", не го е усвоил от педагози.
 Ясно е и нивото на бащата ...
Нормално е за интелигентна жена да е шокиращо, но за семейството е манталитет .

# 410
На записа са дядото и бабата фенка на свръхестественото, за която бях писала преди, че ползва детето като пощальон да ми носи магии за смърт у дома. Чува се и моят глас.

Мъжът ми къде е блял и той, не знам, няма как да не е виждал това поведение и преди. Признава си, че не му е обръщал внимание на детето, ама какво от това, като и сега е същото...

# 411
  • Бургас
Ох, така по - бива. Иначе си беше загубена кауза.

# 412
Daskalka, не си спомням назад дали си отговаряла на този въпрос, но предлагала си на мъжът ти да отидете заедно двамата на консултация при детски психолог, който да обясни на мъжът ти, че е абсолютно наложително СПЕШНО да се работи с детето и съответно да се разберете да го посещавате съвместно тримата?

Освен, че ще работи с детето, той ще ви даде насоки как  да се държите с него, но е изключително важно да има твърдост и търпение от ваша страна.

# 413
Мъжът ми къде е блял и той, не знам, няма как да не е виждал това поведение и преди. Признава си, че не му е обръщал внимание на детето, ама какво от това, като и сега е същото...

Жалко е, че баща му не обръща внимание, наистина ли изобщо не е загрижен за него, като се има предвид ситуацията ви? И още повече, че е със СОП, това не ли беше дете със специални потребности? Смятам, че трябва да му се обръща внимание и доста. Родители и нужните специалисти.

И все си мисля, и винаги ще го мисля, че двама родители имат ли различни мирогледи за възпитание и отглеждане на едно дете, без значение дали има проблеми или не - няма да се получи никакво възпитание, нито уважение у детето. Направо хаос е.

Авторката е загрижена, а бащата на детето... изобщо ли не взима участие?

# 414
Бащата звучи като да има кученце. Ела, дай, вземи – ехааа, браво. Айде, сега, да папкаш и спинкаш.
Човекът е тотално непригоден за родител, възпитател, не значи, че е лош или глупав, а че не става за родител, някои хора са си такива и категорично не е добре да имат деца. Справка, казусът на Авторката.

Авторке, аз пак се чудя, как и къде ги намери тези примитивни хора. Защото звучат точно като такива.

# 415
Скрит текст:
Даскалке, моля те, не сравнявай позната среда, малък град, майчин език с многомилионен град, който, ако не си подготвен за него те убива физически и психически с ритъма си на живот и със стреса, който ти поднася ежедневно. Никое дете не бива да бъде подлагано на това, ако няма любящо и подкрепящо семейство, независимо дали са биологични родители, пастроци, мащехи и всякакви индивиди.
Майкат не иска да го вземе там. Бащата не иска да го прати там. По тази тема те са на едно мнение
Скрит текст:
, което, за твой ужас не съвпада с твоето. Ако не можеш да помогнеш, не пречи....
За публикуваният запис ще замълча, за да не получа бан.

Резюме на цялата тема в две изречения.

# 416
За съжаление тук проблемите с детето ще растат

Днес в социалните мрежи и виртуалното пространство се върти това нещо.. Думи нямам.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/uchenik-nalita-na-uchitelka-isk … ojka-video-169156

# 417
  • София
Прочетох по диагонал.
Като биологична майка на момче на 10, което доста успешно ме изкарва извън кожата понякога, разбирам авторката.
Децата се раждат някакъв характер и черти, не са табула раза. Плюс това, не се знае какво е преживяло това дете, докато е било с биологичните си родители.

В нашия случай с баща му имаме спорове, не сме единни и той чудесно го вижда. Може и някак несъзнателно да ни противопоставя, но му се удава чудесно.
Аз съм по-мъжки тип и мразя увъртания и театри, обаче ММ е по тази част и вероятно синът му го е наследил.
При мен има и други причини за яд, колкото и да се сдържам, защото зная, че детето за нищо не ми е виновно.

# 418
  • Варна
Въпросния ученик изглежда пълен дебил.

# 419
Въпросния ученик изглежда пълен дебил.

Тръпки ме побиха от този клип. Няма да казвам, според мен какви мерки трябва да се вземат срещу въпросното момче...че ще получа бан. Как няма кой да ги сложи на място подобни гамени, не разбирам?!

Общи условия

Активация на акаунт