Отговори
# 165
  • Варна
Авторката твърди , че цялата фамилия я мрази , дори са я гонили .
Наистина не мога да проумея този хъс да се интегрираш в маргинална среда , вместо да я игнорираш . Детето е продукт и копие на роднините си , именно тези , които критикувате .

# 166
  • София
Аз недоумявам как нямате никакви изисквания към 9-годишните,как приемате агресията и намирате за ОК единствения човек, който го е грижа за детето, да си тръгне и да остави на баща му, който за 9 години не се е почувствал отговорен, едва ли в следващите 9 ще го направи. И ако това дете биеше вашата дъщеря, нямаше да сте с толкова широки души, а щяхте да искате да го преместят от класа/училището...
Докато няма никакви изисквания от децата, те няма и да се научат.
Освен това, за добро ило зло, живеем в социум и ако не се придържаш към нормите, обществото те изхвърля. Не е от вчера, от днес и не е изключение.

Имаше една тема във форума за едно момиче, изоставено от родителите си, отгледана от бабата. Момичето, докато е растяло, се е държало отвратително с бабата, за всичко я е обвинявало нея и т.н. Бабата не се отказва от детето въпреки всичко, но с времето и порастването момичето не се променяло към добро, въпреки безусловната любов. Докато един ден бабата не си отива от този свят, а момичето се светва какви ги е вършило толкова години. Ужасно съжалява за действията си, но вече е късно. И тя питаше как се живее с тази вина и как да намери покой в душата си...

# 167
  • София
Извинявай, Дайс, ама първия абзац наистина не знам къде го прочете. Не ще да е в тази тема.

# 168
  • София
Ами баш тука е. Той нямало да се съобразя, каква била авторката, че иска детето да се съобразява с НЕЯ? Ами ти с хората, които живееш не се съобразяваш, с хората, с които учиш не се съобразяваш, къде отиваш??
За боя - точно и ясно беше написано, че са набили момиче от класа, защото спечелило състезание, а синковеца и още 2 момчета не са... 🙄

# 169
  • София
Точно това тръгнах да питам и аз.

Напротив. Доста хора написахме, че детето има проблем и с него трябва да се работи спешно.

Това не променя факта, че авторката се опитва да се отърве от детето, обаче, и начина по който го прави.

# 170
  • София
Не, къде видя, че нямаме изисквания към 9-годишните и че подкрепяме агресията.

# 171
  • София
Някакво органично възмущение възниква у някои, като чуят епитет "проблемен", залепен на ДЕТЕНЦЕ.
Ми, проблемно е, сори. От много либералност и оправдания "то е само дете" растат гадните хора.
Ритнало я в корема... Ми то заслужава да му смели физиономията. Не знам, може би защото върху мен никога не е упражнявано физическо насилие от родители по никакъв начин и съответно съм много против него, тези случки ми звучат като от друга планета. Да се смятат за нормални имам предвид и да бъдат неглижирани.
Интересно ми е, ако тя беше подпукала детенце с шамарите, дали нямаше да й казвате, че му е чужда и няма право.
Ако вашата дъщеря беше на мястото на пребитото дете, щяхте да искате да го изкормите чуждото, а не да плетете локуми кой е виновен и да го съжалявате. То е ясно кой е виновен, ама какво от това. Лошите хора често се произвеждат от родителите си, ама никой не е длъжен да им гълта жабите.

# 172
Никой не е твърдял, че детето е ОК. Аз не съм, даже напротив, има голям проблем, но решението на проблема не е в ръцете на непълнолетния /даже малолетния/, а на родителите. Тя насила не може да ги принуди да направят каквото и да е/родителите/. И сега какво? Пистолет ли да им опре?
То така ако ставаше, всички родители да са супер съвестни и при проблем да водят на психолог, нямаше да има изоставени деца, непогледнати от родителя, който не живее с тях, дадени за осиновяване и т.н. Просто сме в реалността, тя е попаднала на такива хора. Освен да гледа детето и да се опитва да направи максимума от обстоятелствата, друго не й остава, след като държи да остава в конфигурацията.
За маргинали - не съм убедена. И двете такива, които познавам, бяха сервитьорки, едната наистина - малко съмнителна сервитьорка, за другата не смея да твърдя нищо. Мъж глупав, женил се за дупе. Общо взето това е случая. Наистина ли не сте имали контакти с такива хора и случки?
Кеч, принципно си права, но тези разсъждения какво помагат в случая? Пак казвам - тя какво да направи, пистолет ли да опре да онзи .. не знам как да го нарека даже, дето си го иска - че той да започне да се грижи за сина си. Каза се - той се смята за банкомат, това му била работата, гледането на дете е женска работа - очевидно на новата жена. Той е господин Никой. Как да стане, ми кажи? Аз мъж, който смята децата за женска работа, превъзпитан, не съм виждала и чувала. Сещат се някои на стари години или когато детето влезе в пубертета и започнат яките зулуми, ама някои и тогава не се сещат. Направо кауза пердута ми е цялата работа.

# 173
  • Варна
Майката живее със стара любов , с присъди, който е в брак с друга жена .
Явно е зависима от него . Няма нужните условия , нито майчински инстинкт .
Бащата е живял в дома на родителите си и той с дефицити и проблеми .
Детето е прехвърляно на роднини .
Какво очаквате, има ценни липси във възпитанието си ?
Не съм наясно със законодателните норми за родителски права , без брак ,  но родителите трябва да се споразумеят .
Бащата трябва да е инициатора ,  а не авторката . Мисля ,  че той е крайно безотговорен .

# 174
Да, аз също смятам, че се неглижира много поведението на детето и го написах по напред. Само че според мен този, който трябва да вземе активна роля тук е бащата, а не авторката. Тя няма потенциала  като външен човек да респектира детето. А той няма авторитет пред него щом му се глезоти и не умее да му поставя граници.
За мен полезният ход е авторката да се дистанцира, макар че не знам дали е възможно, ако детето живее с тях и е всекидневен бербат с капризи и налагане от детето.

Детето не бива да се обвинява, но и това автоматично не го извинява за нежеланието да се адаптира, да се държи възпитано и да спазва елементарни норми.

Познавам, познавах такива деца, някои вече възрастни. Работата с тях не помогна – по затвори са.
А в началния курс на дъщеря ми имаше подобно момче. Сякаш има в някои хора вродена злоба. Семейството на вид нормално, какво се случва зад кулисите, обаче, не се знае.
Та въпросното момче с агресивно поведение след като точно на 8-9 стигна до няколко поредни екцесивни случки с агресия над други деца, беше поканено да напусне училището. Спомням си реакцията на майката – не искаше да приеме реалността и фуча, сърдита на целия свят. Мразели детето ѝ учители, директор, другите деца го набеждавали и топяли, а то такова добро дете. Семеен терапевт им трябва на такива хора, лошото е, че често те не желаят да приемат, че имат проблем и се завъртат като хаместери в колело.

# 175
Детето е проблемно, но затова има причина. Редно е да се адресира правилно причината, а не да се подмени детето. Тогава ще се разплетат и проблемите.
Тук пишем като участници в такава конфигурация, в една или друга роля. Тази ситуация е класическа, решението ясно, но трудно, да

# 176
Детето Бог да му е на помощ. Писах по-горе за болестта на изоставения и колко опустошителна е тя, сравнявана дори с малка смърт. Това не води до нищо добро и отсега подозирам, че целият живот на това дете е провален - залитане по лоши компании, наркотици, пиянство, не дай си боже и затвор. До това водят подобни травми от детството. И всичко благодарение на любезните ,,родители,, които някой правилно определи като просто някакви двукраки. В психологията отдавна се изучава тази материя и колко решаващо важно е ранното детско развитие.

# 177
  • Бургас
Кечъре,ти като си против насилието как говориш по този начин "сменяне на физиономията,изкормване"? newsm78
Няма полезен ход тук.Отдавна не сме в епохата на "Снежанка и 7 джуджета" да пратим детето в гората.Все някъде трябва да живее това момче.Дано има късмет.Още е малък.Поправими са нещата.

# 178
  • Terra incognita
Всеки родител тук се е сблъсква под една или друга форма с детската агресия.

Последна редакция: чт, 27 юни 2019, 19:08 от VickyTaylor

# 179
Детето е враждебно към единствения човек, когото го е грижа за него. Щом Мъжът е с манталитет , че децата са грижа на жената, направо си я е употребил авторката, като и е взел и акъла, и финансовия ресурс, за да има кой да Му гледа детето. Авторката не го е написала директно, но се подразбира, че  не може да се справи с чуждото дете. А всички тук дружно я оплюхте, че  е длъжна. Ами не е. Освен това , съм сигурна, че тя му сваля температурата, тя се грижи за приличния му външен вид- хигиена, храна . Защо отнесе толкова негатив, не мога да проумея. Разбирам, че детето е в центъра, но коя е била в подобна ситуация. То отстрани е лесно. Но - своите ще ги накажеш, ще ги лишиш от привилегии. А тук имаме едно дете, което расте със съзнанието, че тя е никой, защото има прекрасна майка някъде там. И понеже тук си развива тя доводите, че детето трябва да се адаптира , а мнозинството от форума е на мнение, че тя трябва да се адаптира. Е, браво. Не стига, че е единственият отговорен човек в конфигурацията. Добър, лош- единствен.

Общи условия

Активация на акаунт