Отговори
# 525
АbsurT, изглежда масата точно това ще направи, но иначе обичай го това дете ...

# 526
Ами, никой не те кара да си го взимаш??? Ще рече човек, че пистолет са ти опряли в главата. Сама си си избрала да бъдеш с мъж с дете от предишен брак. Носиш си последствията.
Щом толкова ти е ценен тоя мъж ще му търпиш детето и хоро ще играеш.
Ако детето ми е мило бих искала да помогна, но според мен насила нещата не се случват. Не бих се наела да се опитвам да превъзпитавам дърти хора и да им казвам как да си гледат децата. Насила хубост не става и не случайно го има този израз.
Вариантите са два - или се махаш от там, или стоиш и търпиш с всички последствия от това. Средно положение няма. Изборът си е твой. Или рискуваш да останеш сама без деца, или да имаш дете от тоя мъж, който няма да се грижи за него и е възможно другото му дете да ви побийва периодично. Но от цялата конфигурация мъжът ти е най-вече за бой. С какъв акъл ще му раждаш, не знам. Имаш редкия шанс да "пробваш" един мъж що за баща е и пред очите ти се размахва ярък пример за неговия провал като родител. За какво са ти тия простотии?

# 527
Ще направи. Даа бе, да.
Много е лесно да се критикува във форум за редно и нередно.
Между другото , тази тема е много показателна за потребителите, които участват в нея.
Вижда се кой повърхностно участва, само и само да демонстрира превъзходство над чуждата болка.
Как лесноо се слагат епитети, разпределят се отговорности, съди се .
От две - три години пиша активно в този форум, чак сега осъзнавам , че много хора пишат ей тъй, за участието, а жестокостта в оценките, без причина, изобщо не коментирам.

# 528
Но Вие не сте си взели да гледате чуждо дете, а сте взели мъж с дете, което живее при него. Как допуснахте той да позволи детето му да ви удря?

И да, хората вземат да гледат чужди децаи проблемни, и болни и ги гледат като свои и ги обичат. Които не го могат не вземат. Вие защо се наемате да живеете с чуждо дете и допускате да ви вменят нещо, което ви е невъзможно?

# 529
Но Вие не сте си взели да гледате чуждо дете, а сте взели мъж с дете, което живее при него. Как допуснахте той да позволи детето му да ви удря?

И да, хората вземат да гледат чужди децаи проблемни, и болни и ги гледат като свои и ги обичат. Които не го могат не вземат. Вие защо се наемате да живеете с чуждо дете и допускате да ви вменят нещо, което ви е невъзможно?
Детето е живяло при бабите.
Авторката го е взела оттам, уж за добро. И през ум не и е минало, че майката ще го изостави. То и на мен не би ми минало такова нещо през ум. Ама ей го.
Ейййййй. Не четете.

# 530
  • София

Пак не четеш, и пак обвиняваш ан гро.
Тя обясни, че детето не е живеело при него, а е било оставено на бабите. Че тя е настояла да го вземат при тях, като за целта е купила по- голямо жилище. Че се е занимавала с него и е наваксало в училище, че........куп неща написа жената, ама защо да се чете, като целта е да ѝ се начука канчето?

# 531
Чета, няма нужда да ми превеждате.  Таис, ти също не беше разбрала, че детето е при майката.

И нищо не я обвинявам, нито, честно казано желая да я съветвам, откакто разбрах, че записва от години детето и плесна записа тук
Всъщност откакто съм във форувма не си спомням да съм чела тема с толкова антипатични персонажи.
Жалко за това толкова лошо дете, което плаче непрекъснато за майка си. Много има да плаче още, докато загрубее съвсем.

# 532
  • София
Може пък и да си права- детето лошо, че плаче за майка си; мащехата лоша, че след всичките опити да замести майка му, вдига ръце и я притиска да си го вземе.
Само майката- на бял кон, цялата в бяло! Mr. Green

# 533
Чета, няма нужда да ми превеждате.  Таис, ти също не беше разбрала, че детето е при майката.

И нищо не я обвинявам, нито, честно казано желая да я съветвам, откакто разбрах, че записва от години детето и плесна записа тук
Всъщност откакто съм във форувма не си спомням да съм чела тема с толкова антипатични персонажи.
Жалко за това толкова лошо дете, което плаче непрекъснато за майка си. Много има да плаче още, докато загрубее съвсем.
Ми не бях, признах си.
Защо да не записва .
Какво толкова престъпно има в това, нали тя е потърпевша.
Кой ще и повярва иначе.
Не съм слушала записа, но и няма нужда.
Изначално ми стана ясно, че авторката е косвена жертва.
Тя си го знае де.

# 534
Никой не твърди такова нещо. Лоши хора в тая ситуация няма. Има такива, които не могат да се справят (или не искат) с едно дете, което страда непрекъснато. Такива епизодични пращания в Англия уж закърпват нещата, но всъщност правят по-голяма рана, защото то вижда как майка му си е устроила живота без него.

# 535
И авторката, и детето са жертви на безхаберието и слабостта на родителите.

# 536
  • София
Никой не твърди такова нещо. Лоши хора в тая ситуация няма. Има такива, които не могат да се справят (или не искат) с едно дете, което страда непрекъснато. Такива епизодични пращания в Англия уж закърпват нещата, но всъщност правят по-голяма рана, защото то вижда как майка му си е устроила живота без то да е включено активно в него.

Нали точно това пише авторката- иска да се притисне майката, че да разбере че така не става! Че детето страда и иска да е с нея.
И това, че е успяла да постигне частичния успех- майката да го вземе поне за през лятото, е макар и плаха надежда да ѝ трепне нещо.......

# 537
Всички обвиниха чуждата жена, че не иска чуждото дете. А го гледа отгоре на всичккото вече три години, ама тя е сатаната.

# 538
Ама, с притискане не стават нещата, колкото и да ни се иска! Нали вече няколко ваканции е било там и нищо не й трепва на тая "майка".

# 539
Измествате фокуса със спора натирено или ненатирено е това нещастно дете, това изобщо не е важно. Важното е защо списващата не се пръждосва от тая отровна среда и оня неземен хубостник, та даже и дете драпа да му ражда, след като с очите си вижда какъв ,,родител,, ще е благоверният. И има немалка вероятност и нейното дете един ден да почне да я поступва, тъй като ще се изгражда като личност в същата среда. Милион пъти ѝ се каза, че единствения изход е да се махне оттам, на което тя ,,адекватно,, почваше да изброява недостатъците на детето...От всички изумени същества, надали ще се намери по-неадекватно. След като отказва да се махне, единственото което ѝ остава е да си сърба попарата без да се оплаква, защото всичко това си го е заслужила.

Общи условия

Активация на акаунт