Отговори
# 540
Всички обвиниха чуждата жена, че не иска чуждото дете. А го гледа отгоре на всичккото вече три години, ама тя е сатаната.

А те ако бяха на нейно място, ехее, какви чудеса да са постигнали.

# 541
Всички обвиниха чуждата жена, че не иска чуждото дете. А го гледа отгоре на всичккото вече три години, ама тя е сатаната.

Ако сме били на нейно място сигурно сме щяли да си тръгнем от тая отровна среда като за начало. Не можем да оправим света.

# 542

Никой нищо не би постигнал, защото никой с всичкия си не би стоял в подобна ситуация.

# 543
  • София
Така е, няма какво да постига, щом и животни е тормозило.
Това "нещастно същество" има зараждащи се лоши черти.

# 544
Да де, ясно, че добрите щяха да си бият веднага камшика оттам, а тя останала и единствена се грижила за детето, и пак лоша.

# 545
  • out of space
"Това" не се връща по никакъв начин!

Бъди твърда. Аз бих бих била.

# 546
  • София
Измествате фокуса със спора натирено или ненатирено е това нещастно дете, това изобщо не е важно. Важното е защо списващата не се пръждосва от тая отровна среда и оня неземен хубостник, та даже и дете драпа да му ражда, след като с очите си вижда какъв ,,родител,, ще е благоверният. И има немалка вероятност и нейното дете един ден да почне да я поступва, тъй като ще се изгражда като личност в същата среда. Милион пъти ѝ се каза, че единствения изход е да се махне оттам, на което тя ,,адекватно,, почваше да изброява недостатъците на детето...От всички изумени същества, надали ще се намери по-неадекватно. След като отказва да се махне, единственото което ѝ остава е да си сърба попарата без да се оплаква, защото всичко това си го е заслужила.

Всъщност, ти също изместваш фокуса.
Жената не пита дали да остане с мъжа си или да си вдигне шапката.
Защо непрекъснато ѝ се дават непоискани съвети, вместо поисканият в заглавието още? newsm78

Толкова ли е трудно да си кажеш, че не знаеш какво да я посъветваш, вместо да й заявяваш, че " всичко това си го е заслужила?"

Да, стана ясно, че всички критикари тук, нито биха се заели с чуждо дете, нито биха останали в такава обстановка.
Което, не виждам с какво ги издига над авторката.....

# 547
Така е, няма какво да постига, щом и животни е тормозило.
Това "нещастно същество" има зараждащи се лоши черти.
Ехооо, а досега какво говорехме?!? И какво според вас е решението, много ми е чудно? Да стои да си я бият с кеф? А детето, че не е виновно за отърваното си възпитание е ясно, но какъв според вас е изходът от ситуацията, хайде да чуем. Предполагам бихте стояли от неземна любов към чуждото дете и безотговорния му родител, че и второ окаяниче бихте родили на тоя...да не казвам (както се кани даскалицата)

# 548
Може би чака тиквен медал, задето стои да се мъчи там, вместо да се спасява.

# 549
  • София

А, може да е от изчезналия вид жени- готови да се омъжат за разведен с дете, че и да се опитат да го отгледат, след като от майка му не става чеп за зеле.
Вярно, ССФ не от този модел, предпочита ерген, който обаче, трябва да обича детето ѝ като свое.

# 550
Авторката си е задала темата- как да бъде убедена майката , че е майка.
И че детето страда за нея.
Наистина не видях отговори в тази насока , а всичко беше ориентирано към това да и се обяснява на нея, колко е зла.
Не го иска това дете и е права, нито е нейно / то с нашите се тормозим, та с чуждите как ли/.
Характеристиките няма да я "пречупят" .
Явно очакваше , ако не съпричастност, поне идеи като майки за майка , ама не- тя е грешната.
А биологичната майка си е направо принцеса, ако детето и се изроди, мащехата ще е виновна.
Хич не я виждам автоорката да търпи този малък разбойник, да  си позволи, да и посяга. Чак пък такава недалновидна не е.
За мен наесен ще се решат радикално нещата- дали тя поема ролята, дали бащата си отива барабар с малкото, дали майката узрява за отговорностите. Не виждам авторката да е склонна да продължи благотворителността си . И ще си е права.

# 551
Тя изобщо не иска да го отглежда, каза го пределно ясно, иска детето просто да го няма, защото тя повече не можела да издържа ситуацията по нейни думи. Затова и темата е как да накарала майката да си поеме отговорностите - ами няма как, вече сто пъти ѝ се повтори. Според вас кое е следващото решение, много ми е чудно?

А, може да е от изчезналия вид жени- готови да се омъжат за разведен с дете, че и да се опитат да го отгледат, след като от майка му не става чеп за зеле.
Вярно, ССФ не от този модел, предпочита ерген, който обаче, трябва да обича детето ѝ като свое.

# 552
Имаше отговори в тая насока и всички й казаха, че няма как да накара голям човек да направи нещо против волята си. То едно дете не може да накара да си напише домашното, камо ли голям човек. За попринцип говоря, не специално, че тя не може.

# 553
anie11,
Ами тежък казус е.
И на мен ми е чудно.
Но малко подкрепа и съпричастност към тази жена, вместо нападки, не вреди.
И емпатия.
Мъжът - луд , или не, си го е избрала.
Не всички тънеем в разкошни отношения, но правим компромиси с някои черти на мъжлет. Ако този мъж има партньорски и коректни отношения с авторката , които и дават превес в преценката , нека. И , да кажем, той баща няма да е в смисъла на ССФ , за нейното дете. Но тя и това осъзнава. Тук си става дума за един елемент от техния бит, който някак от временно и алтуристично намерение, се превръща в проблем.
Наистина ми е интересно да чета идеи и съвети, а не- нападки. Или, като няма съвети , поне съпричастност. Не знам, тази тема ме смахна , честно. Смятах форума за полезен.

# 554
Имаше подкрепа и съпричастност докато не почна да пуска аудиозаписи с детето и да го изкарва най-големия боклук на планетата. Толкова ли няма и една положителна черта това дете? Според мен лично има нещо премълчано в случая. Толкова да не може да се пречупи да говори нормално с хората вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт