Отговори
# 645
Точно понеже не е нито първото, нито последното дете с разпаднало се семейство, следващият път като посегне вече няма да има милост, без значение имаме ли с баща му дете или не. Първо ще изяде такъв бой, че ще ме помни доживот, второ - ще му събера багажа и да отива където иска, баща му също. На какво прилича това? Двама родители, две баби, един дядо, учители, инстанции не могат да накарат деветгодишно хлапе да се контролира. На един му било жал, друг петно да не му оставало, само че аз не съм като жертвите, които си избира нашият герой, дребни момченца, с очила, момичета... Аз съм голяма жена, два пъти на килограмите му, и няма да позволя вчерашно лайно да ми посяга, изобщо не ме интересува при повторен случай колко му е гадно и от какво. След като никой не иска да вземе мерки, ок, да си го гледат и да ги бие, но в моя дом този цикъл ще спре точно със следващото посягане.
Уау! Бой, а? Сигурно си ОК тогава, ако нещо накривиш шапката на мъжа си, той да те спука от бой, нищо че ти не си вчерашно лайно, а по-дърто и изветряло такова.
С теб се разбираме без думи. Много агресия лъха от авторката. То затова детето като има проблем, се препоръчва терапия на отглеждащите го. Трябва да се задължават, обаче. С дете ще се оправя с бой.....Гордост голяма.

# 646
Не казвам, че е длъжда, а че се е набутала знаейки, че няма да се справи.
Не вярвам да не е знаела подробностите около детето, или да се е навила да живее с баща му, без да се е запознала с отрочето.
Според мен не е предполагала, че ще трябва да си грижи за него. Поне не повече от пране и хранене 3 пъти в седмицата.

А сега се опитва да го разкара, понеже не може да се справи.

Детето определено има проблем, но тоя проблем не се е създал от самосебе си.
Предполага се, че тая жена работи с деца и много добре знае до какво води подобна среда.
Пък и не е проста, че да не може да се светне.

Просто не е предполагала, че ще се стекат така обстоятелствата.
Първо го взима от бабите, излиза добрата жена, после го праща при майка му- изиза златна, понеже е направила чудото.
Да бе, ама не става. И почваме да прибягваме до заплахи, жалване и егоизъм.
По-лесно е да се отървем  от проблемно дете, вместо да си прежалим паричките и златния салам. Това е проблема в моите очи.

Социалните ще им го вземат, това ще стане.
Доброволец съм. Занимавам се с такива работи.
Лично ще настоявам да им го вземат.
А за читавите деца, за които има спасение, има няколко доста добри пансиона-домове в България. Единя е в Бардарски Геран.
 От него често се осиновява.
Ходила съм на свиждания със социалните работници след осиновяването на подобни деца.
Промяната е от земята до небето.
Знаете ли защо?
Защото вече имат дом и хора, които наистина ги искат и не биха ги подхвърляли като мръсни котета.

Просто не сте в тая среда, не знаете колко бързо се променят. За това също си има причина.

# 647
Вероника , много те харесвам и теб и Уиш.
Ама ми отговори ти би ли гледала чуждо момче, което посяга на момичета , защото са умни.

# 648

АбсурТ, тонът ѝ, подборът на думите ѝ, на мен ми говорят точно това. Тя е толкова нахъсана и озлобена срещу детето, че ако без да иска си прехапе езика, ще умре от скорострелно отравяне.
Точно. Пиша от телефон, много ми е бавно и най-лесно ми е да потвърдя.
Таис, аз бих работила в посока бащата да си поеме отговорността. Ако не желае, бих го зарязала, естествено.
Била съм с мъж с две деца. Нещата бяха уредени там. Пак го зарязах, отново фактор беше, че не одобрявам разбиранията му за отговорност. Много принуда имаше там и децата не бяха ОК. А се оказа и че той не иска повече деца, беше супер ревнив и изобщо сто драми, не се получи. Реагирала съм според конкретната ситуация, разбира се.

# 649
На всички ни е ясно, че това дете не е станала такова от днес за утре - поведението му е резултат от цялата “семейна среда” и отношение. Аз разсъждавам - авторката има общ бизнес с бащата. Един бизнес не се гради от днес за утре. Тоест, тя е била пряк свидетел на случващото се в семейството им, как са се развило отношенията между родителите, как е страдало детето. И в същото това време, авторката твърди, че нейното предполагаемо бъдещо дете няма да бъде такова, защото тя е голямата работа и ще го възпитава. Ай каи’ честно. Само че, ако тя твърди, че детето има вродени черти на психопат, защото тормози животни и хора, от къде пък е сигурна, че баш този ген не идва от мъжа й?!? Не случайно старите хора като са се сродявали навремето, са гледали до 9то коляно. Защото човек никога не знае как ще се омешят гените, и детето чии хубави черти може да наследи. Така че, или авторката живеее в някаква утопия, или не ни казва цялата история.

# 650
  • София
"Цялата история" тя я описа преди време в друга тема- тогава детето живееше още при бабите.
Не авторката е черната овца в случая, ама го отнася като за световно.....

# 651
"Цялата история" тя я описа преди време в друга тема- тогава детето живееше още при бабите.
Не авторката е черната овца в случая, ама го отнася като за световно.....

Да де. Нали това казваме. Значи е знаела за проблема. Защо се е навряла обаче, а сега реве.
Все пак темата е пусната от авторката и е редно да разглеждаме главно нея, но останалите участници. Тя обаче се опитва да предотврати точно това.
На никой не му е чиста работата в случая.
Проблема е, че детето вече го е отнесло.

# 652
Аз изкарах година и малко без съвместно съжителство. Драми с майка и с агерсия на деца нямаше. Къде къде по-леки бяха
 нещата, показващи точно с що за човек си имам работа. Бях и аз с дете, ако има значение за някого. Мислех и за него, че и за евентуални бъдещи с такъв човек. Т.е. помислих веднъж и си рекох - абсурД.
Николета - точно. Години наред е гледала и неглижирала проблемите и тя. Занимавала се е с уроци, нали е Даскалка. А семейните отношения - кучета го яли. Агресия -голям праз, лека е била в началото, немарливо са се отнесли, чакайки да Мине От само себе си. Нисък родителски капацитет.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 17:44 от Анонимен

# 653
Видяхте ли сега, намери се кой да ходи при социалните да пуска сигнали Simple Smile Ако ще носите скрийншотове, моля да не е избирателно.

Ако някой си мисли, че с това ще помогне на някой, жестоко се лъже. Къде си мислите, че ще отиде детето?

1. Пак при баба или баба и дядо, които се вижда какви родителски капацитети са самите те
2. При майката, за което иде реч през цялото време
3. Приемно семейство, където кой знае на каква компания ще попадне и какво още ще научи, може би да си подобри десния прав...

Хора, нищо от описваното от мен тук нямаше да се случи, ако майката не си беше била камшика. Разделили се с мъжа си, разделили, ама тя си хваща куфарите за чужбина, а малкият остава тук. И още е тук, макар, че четири години вече я чака и плаче за нея.

Хубаво, ще дойде проверка от социалните и какво? Най-много да пратят мъжа ми на курс нещо. На мен няма как да стане да ми вменят грижите за детето ако не искам. Нищо, че тук има условия за гледане както е по предписания, като интервюират учители и треньори ще видят кой какво участие е имал в живота на детето и прочее. Няма сила на света, която да може да ме накара да го гледам при това поведение и отношение. То така ако се възлагаха деца ...

Налагането на възпитателни мерки, колкото и да искате да ме изкарате изверг, не е тормоз.

Тормоз е четири години да лъжеш, че ще си вземеш детето, да се правиш, че нищо му няма, въпреки, че получаваш информация за обратното и прочее, да не се повтарям. Но и това няма да го броят за тормоз законово, първо защото не е незаконно и второ, защото нея просто я няма тук.

Подкрепила съм мъжа си да вземе детето си. До ден днешен ми живее в къщата, въпреки всичко. А вие сигнализирайте където искате, никой за нищо не може да ме обвинява, при положение, че аз съм никоя, но съм положила доказуемо повече грижа от двамата биологични родители взети заедно

# 654
Вероника , много те харесвам и теб и Уиш.
Ама ми отговори ти би ли гледала чуждо момче, което посяга на момичета , защото са умни.
Таисче, знаеш че и аз те харесвам, а Вероника я зарибявам да стане свекърва на моята Златна и Безценна кифла. Обаче, не съм съгласна, че детето е част от семейството на бащата, само ако това е установено по съдебен ред. Т.е. от юридическа гледна точка е така, но от морална, не. От морална гледна точка, ако си свестен баща или майка, детето е част от твоето семейство до гроб.

# 655
Даскалке, и на теб ще ти се търси отговорност. Обследва се семейството и на двамата родителя. А ти си в съвместно съжителство с него.
Абе голямо яйце ти се пече на дупето. Слез на земята.
А, и не можеш да я спреш да лъже. От позицията на много лъгана го казвам. Няма добро, няма лошо, няма подход.

# 656
Имитирането на загриженост, за да се докара на мъжлето, правилно отношение?

АбсурТ, аз написах ясно, ама ше повторя, щом се налага. Не съм си взела мъж с дете, точно защото съм наясно, че не мога да обичам дете, което не е биологично мое. Наясно съм също, че никое дете не заслужава да живее с мащеха, която само го храни и пере, но няма и грам топлинка за него. И точно защото не желая да бъда такава мащеха и да причинявам подобно нещо на което и да било дете, не съм и не бих се омъжила за мъж с дете.

Три години възпитание,обучение,развеждане по спортове,психилози..
Добра имитация е..

# 657
Мда, храна, вода, разходка и чисти чаршафи. Моето куче получава повече.

# 658
Ласка, сигурност, стабилност.

# 659
  • Варна
Наложително е  законодателно да се въведат наказания за подобни, провалили се  родители .
В нормалните държави няма отглеждане на дете от роднини .
Този льохман - спермодарител в друг континент ли е бил, при възпитанието на сина си? Свекърите -прости , детето "лудо", а бащата скромен " аристократ " в ъгъла . Подобни изключения не съществуват.

Общи условия

Активация на акаунт