Отговори
# 690
Авторке, ти с едно дете не можеш да се оправиш (това е факт,  не обвинение), а искаш да промениш мисленето и да повлияеш на голям човек -майката?? На колко си години не знам, но е време да разбереш. че на други хора на живота и решенията ти не можеш да влияеш. Нямаш контрол над тях. Имаш контрол обаче над себе си и над собствените си действия и решения.

Колко да сте незаменими специалисти във вашата област ти и мъжа ти...? Няма ли да се появят и други млади хора и да се занимават с това скоро?

Защо си причиняваш всичко това?  Майката няма да накараш насила да си гледа детето. Тя си е отделен човек и нейните решения ти няма да наклониш наляво или надясно.

На твое място или с много любов бих гледала това дете като свое, или бих се махнала. Мъже много. Бизнеса няма да свърши, живота също ще продължи. Но да живея в "ад поднебесен" заради мъж, бизнес и доведено дете - никога.

Самата аз загубих много от разделяне на бизнеса с бившия ми мъж, хем не сме били "единствени специалисти в България", но това ми е било наистина последната грижа. А ти си се вкопчила - не, та не, този мъж ще е, няма други. Ми утре като му побъркате окончателно детето и си родите ваше, ти ще си супер щастлива. А това дете? Противна история.

Моят съвет е - помисли, ако майката я няма в картинката. Изчезнала е завинаги надалеч и никога няма да вземе детето. Извади я от уравнението и реши тогава какво би направила. Това е. Желая успех.

# 691
Изобщо не преигравам, мисли си каквото искаш. Нямам никаква полза да си фантазирам анонимно по форуми Simple Smile

Парите наистина са фактор, защото позволиха на мъжа ми да се измъкне от статуквото, в което беше преди време. Всеки от възрастните покрай нас си има схема, която моята поява прееба.

Бабата по майчина линия искаше от мъжа ми по 20 лв да ден, за да си гледа внука, тоест 600 лв на месец. Които той не и даде, прибра си детето и го гледа с мен.

За майката той беше спасителен пояс, ако нещо й се разпадне английската ваканция и се наложи да се върне. Щеше да вземе детето, издръжка, ама то не стига, честичко в двата месеца след ряздялата им преди да замине звънеше с поводи да иска още, та и след завръщане евентуално няма да е по-различно. А като приложи и "дай да се съберем в името на детето", друго е, няма хем да бачка както не е правила преди, хем да е самотна майка.

Свекървата се чувства прецакана, защото "цял живот те гледам, а сега тя да те ползва". Тук е така, робуват им на децата едва ли не докато се пенсионират, ама после децата робуват на старите до смърт. А моичкият си би камшика след изгонването ми и прекрати контакта, та е нормално да й се иска да умра, или поне да се разкарам, надява се да се върне.

# 692
"Справянето" не е еднопосочна улица, Бианка. Детето не е пеленаче. Ако беше попаднал при мен по рано, друго щеше да е, но на почти 7 ...

# 693
Ами по-добре давайте на бабата 600 лева и да го гледа тя. Вие ще го довършите. То толкова струва детегледачка, а така бабата ще ви го гледа постоянно.

А защо седиш на място, където смяташ че детето и бабата желаят смъртта ти? Аз да съм избягала доста пъти досега.

# 694
Bianka, ти не разбра ли, че заради мъжа, тази манна небесна, авторката търпи всичко. Чак пък толкова не ми се вярва, някъде другаде е заровен ключа от палатката, ама никой няма да си признае.

# 695
Така де, няма мъж за мен, заради който да търпя толкова да се чувствам зле, и дете да страда, и баба да ме кълне, и какво още беше. Хайде не са се свършили мъжете още, бас ловя.

# 696
Значи подтикването бащата да си прибере детето не е било от загриженост, а за да не давате пари за гледане? Направо през носа са ви излезли тези 600 лв.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 16:42 от EmmaT

# 697
  • Варна
"Прееба" е уместен епитет , не особенно културен. Изложените факти обобщават, че най - прецаканата е авторката. Дотирате цяла фамилия и не изключвайте възможността майка и тати да се съберат отново . За мъж , който е живял при родителите си на тези години и е прехвърлил всички отговорности на други е нормално само да козирува . Подобни неглижират и преглъщат крайности , но няма гаранция , че кукловода  ще сте вие . Баща и син имат нужда от терапия и пренастройки .

# 698
Значи вие сте взели детето, за да не давате 600 кинта на бабата, така ли се оказа...

Може би не трябваше да го правите.

# 699
Авторката и тя има нужда от спешна пренастройка, ако ли не, ще й трябва терапия. Не може човек да остане дълго здрав, физически или психически, при описаните обстоятелства.

# 700
И аз исках да питам авторката дали е гушкала детето.
Но какво гушкане от жена, която записва 7 годишно дете, за да се застрахова ако я обвини ... в не знам какво.
То и осиновителите вземат непознато дете и се сблъскват с проблеми на отхвърляне и неразбиране, докато си наместят "чакрите". Но не обвиняват детето. И като стане трудно, не бързат да го върнат като развален уред.
 А авторката точно това прави - съгласила се с бащата, че ще гледат детето и като вжда, че не слушка и не изпълнява всичко което и както иска, бърза да направи рекламация на майката.
 Много, от тук пишещите, скочиха, че тя е единствената, която се грижила за него. Но и аз като Уиш смятам, че е нанесла повече вреда, отколкото са ползите, с които се хвали.

Плачело за майка си - ако за толкова години беше получило любов в тази къща, ако още отначалото някой го беше разбрал и поставил граници за позволено и добро, постепенно, с търпение, без силови методи - това дете вече нямаше да плаче за мама и толкова да страда за нея.

При толкова съфорумки с деца, омъжени повторно, ни една не каза, че вторите съпрузи са искали да върнат децата на бащите им. А са намерили подход към доведените деца и са станали истинско семейство.

Докато съм писала, се е появила и информацията за "всички преебани" от авторката - нямам думи. Излиза, че Господ я е наказал задето се влюбила точно в този мъж. Е те такъв виц не бях още чувала. И да - 600 лв/на месец е била цената за спокоен семеен живот, а тя се е поскъпла за тях. Сега майката на детето й е виновна! Ха-ха-ха!

Няма грам човещина и нежност в тази жена (авторката). А бащата на детето заради едната .... го е обрекъл на живот в седмия кръг на ада.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 17:05 от 512

# 701
Значи вие сте взели детето, за да не давате 600 кинта на бабата, така ли се оказа...

Може би не трябваше да го правите.
МАКАК да не е трябвало?! Защо Мунчо да дава пари за гледането на детето, като се е сподобил със сгодна женица, която може да му е безплатна детегледачка?!

# 702
Ън, изобщо не е сигурно, че бащата ще остане ако детето го няма. Защо автоматично се приема и това? 🤣

Даже много вероятно е, понеже все пак сме в малък град и нали за пред хората, и той да си излезе. Да се направи на обиден, изгонен, всичко става, щото иначе къде му отива мъжката репутация, оставил втората си жена да му изгони детето, а той, видиш ли, стои 🤣🤣🤣.

От нищо не ме е страх, хора, всички варианти съм обмислила и преценила. Просто не мисля, че на едни отношения трябва да се сложи край, ако не са изчерпани всички други опции за решаване на съществуващите проблеми.

Добре, че не живеете по комумистическо, а и в много други минали социални строеве, с тези идеи веднага да се събират куфарите ...

Ами, то е станало вече, затова се приема автоматично. Майката е взела детето, твърди, че ще остане при нея, дори документите е поискала, а мъжът още е у вас. Няма и да си иде, ако детето наистина не се върне от Лондон.

Нямаш никакви задължения към детето, това е факт.
Има живи родители, те са длъжни.
Ако не успяват, а техният провал рефлектира върху теб, трябва просто да се съхраниш, като се махнеш.
Да, бизнесът може дори да умре и парите ще се загубят. Но парите не са всичко.
Време за всичко има.
А раждането на друго дете в тази атмосфера вече е престъпление спрямо това дете, което ще се появи. Нямаш морално право.

# 703
Вижте, аз не отричам че жената се е грижела, но от грижа до грижа има разлика, и не за всеки се изразява в едно и също. Не е толкова важно едно дете да е отличник и да ходи на спорт и език в първи клас, обаче е задължително да му се създаде атмосфера на спокойствие и сигурност. Това авторката изобщо не е успяла да направи, защото не е настоявала и изисквала ог бащата да посочи нейната роля в семетвото, да приучи детето, че това не е натрапница, а неговата партньорка и тя заслужава уважение. Много хора са със втори партньор и деца и са срещнали трудности, но години наред дете да продължава да отхвърля и да желае смъртта на загрижен и разбиращ човек... Еми проблема е във възрастния, всички сме гледали деца и знаем колко малко им трябва всъщност за да ги приласкаеш и  привържеш, ако си искрен и открит с тях. Към всяко дете си има подход, като не можеш да го намериш, има си професионалисти, да насочат. Само че биологичния родител трябва да е твърдо зад нея, а тук не само че не е, ами и тя изобщо не очаква от него да я подкрепя, а се бори като прасе с тиква с един второкласник, че и да се бият стигат. Пълно безобразие.

Разбира се, че и трябва терапия, то това нейното не е живот.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 17:12 от Iris04

# 704
Ирис, бащата едва ли има авторитета да наложи нещо на детето, тъй като съществува биологична майка. Тя е митична фигура, някъде там, в прекрасната далечна Англия, където животът е весел и безгрижен, ходи се на море, мама му угажда през ваканциите, купува му това-онова, няма задължения.
 А тук трябва да учи, има разни задължения и се опитват да го възпитават.
Там е прекрасно, тук е тъпо. Татенцето го няма и не обръща внимание на детето, а някаква чужда жена непрекъснато нещо изисква от него.
В това време, докато гадната мащеха го кара да върши разни неприятни неща за училище мама се обажда от Лондон и му вика: зайче, обещава му да го вземе там, на хубавия живот.
Детето никога не може да разбере какво се върти в главите на възрастните, то вижда само това, което му е пред очите.
И е бясно, защото в неговото съзнание проклетата мащеха пречи то да се отърве от гадостите и да живее прекрасно.

Общи условия

Активация на акаунт