Връща ли се всичко?

• 16 172
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
Понякога си толкова наранен от някого, че искаш да видиш възмездие. Да, съгласна съм, че възмездието няма да ти върне това, което са ти взели или няма да те направи по-щастлив. Може да почувстваш временно удоволствие, но реално то няма да допринесе твоя живот да стане по-хубав.
И хората, които са се изгаврили с теб няма да се променят, даже може въобще да не разберат защо им се е случило това. Особено ако нямат гузна съвест.
На мен лично ми се е случвало да постъпвам некоректно с един човек (става въпрос за връзка), това беше преди осем години.
Сега ми се върна същото, само че в пъти по-лошо.
Човекът отдавна ми е простил и сме приятели към настоящия момент.

# 121
  • Linz
 В случая става въпрос за друг тип уроци, каквито са личните взаимоотношения.

# 122
Животът е шарен. Има и добро и лошо. Същото е и с хората. Колкото и да сме чудесни и прекрасни, всички в даден момент постъпваме лошо. И да не забравяме, че и мафиотите имат родители и семейства и самите те не мисля, че се имат за изроди.

# 123
на ескобар майката няма нищо против че сина й взривява цели квартали,
младеж в самолет, който дори не знае че играе ролята на бомба и т.н.
и тя син гледа милата.

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 20:32 от nadkabog

# 124
Майката на Ескобар, като го е раждала е мечтаела как ще взривява бомби.

# 125
 Може ли на лични да продължите с размислите си за майката на Ескобар?!

# 126
може, но няма.

# 127
Аз пък не разбрах каква е връзката  на темата с майката на Ескобар.

# 128
че и лошите хора са хора и трябва да им влизаме в положение.

даже няма лошо и добро. всички сме хора и всичко е окей, защото все за някой е ок.

и не трябва да имаме желание на някой да му се връща нещо. даже някои неприятни неща, които ни се случват са за добро и помъдряваме от тях. дължим някаква доза благодарност на извършителите, защото иначе ще си живеем живота като розовогледи тъпаци.

# 129
Надке и Саранийо - базирано на изказванията ви по темата, с кеф ви пожелавам всичкото зло на света да се стовари на главите ви, за да се наслаждавате на мъдрост и разум, зрялост и каквото още там писахте.
Останалите бихме искали да се въздържим от тази благодат.  

# 130
  • Linz
Благодаря ти, снегорин втори, но малко си закъснял Wink

# 131
хаха.

ти му казваш че от подобни помъдрявания не искаш, той ти ги пожелава.

хората са зли по природа явно.

# 132
хаха.

ти му казваш че от подобни помъдрявания не искаш, той ти ги пожелава.

хората са зли по природа явно.
И аз мисля, че хората са зли по природа.
В случая дори не разбраха сарказма ти.
Не са прочели контекста ли не знам...

По темата- Има някои неща, които няма как да бъдат уроци, тъй като са нанесли прекалено големи щети и "ученикът" няма как да се поучи от тях, а само да страда или пък да умре.
Те могат да бъдат "уроци" само за извършителя, поне в този живот, ако има възмездие в него, а не в някой от следващите...

# 133
Определени потребители изместиха същината на темата.
Щом толкова ви вълнува -дали се връща или не лошотията, ще ви отговоря- не , не се връща. Защото този, който я е извършил ,  я е извършил преднамерено, без чувство за съвест или вина. Има много такива хора, оперирани от чувство за вина, от съвест, от скрупули. И за добро или лошо, те живеят най-добре.
Така,че най-голямото постижение на човек, пострадал от подобни индивиди е да ги загърби и да бъде над тях, защото тръгвайки да си връща, да чака Съдбата да ги накаже или кой знае какво да им се стовари, си пропилява живота. Нищо не им се случва, живеят си, спят си спокойно и те така. Въпрос на ценностна система.
Затова всеки да гледа в собственото си канче и да отговаря за себе си. Аз лично за моите 42 години, не съм видяла на някой нещо да му се е върнало, защото е направил зло. По скоро съм свидетел, на това че лоши неща се случват на добрите хора. Не знам защо е така, не е честно, мислила съм по този въпрос, но отдавна се отказах да разсъждавам защо хората са зли, просто приемам ,че са такива и ги игнорирам от живота си.

# 134
Според мен,темата е,дали съдбата връща,или както е казано,Господ бави,но не забравя,а не лично възмездие.В много ситуации,когато са се отнесли към мен или някой мой близък, лошо,несправедливо,съм си представяла,как бих отмъстила,но нито веднъж не ми е позволявало възпитанието и съвестта да го сторя,но нерядко,хората са си получавали заслуженото "свише".

Общи условия

Активация на акаунт