Бързи здравословни въпроси и отговори – 22

• 30 096
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
И това пишкане по веднъж как се коментира от лекарите? За мен не е ок, без да съм лекар.

# 301
  • Sofia
И аз съм така,вечно подута и ходя рядко по малка...е,повече от 1път,но пак е рядко...може би з-то сега повече се потя от жегата Thinking
За отводняване пия ликуит оф и тогава ходя често,но го пия само когато знам ,че няма да излизам навън...много мразя общ.wc Rolling Eyes
Последно ходих в 15ч,значи 6ч не съм и нямам усещане да ми се ходи Expressionless ,а съм изпила към 2,5л вода днес,ядох краставици,тиквички,грозде...

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 21:12 от Doli

# 302
И това пишкане по веднъж как се коментира от лекарите? За мен не е ок, без да съм лекар.

Ами коментара им, че не виждали никакъв проблем, ами да съм се мъчела да ходя по-често до тоалетна. Някакви таблетка за намаляване на киселинността в пикочния мехур ми казаха да си взема. Те са без рецепта при нас. И пак едно за болезнен пикочен мехур, оцветява урината оранжева. Ама то там с превръзка трябва да се ходи постоянно. А на мен не ми харесва идеята.

Какви други изследвания могат да се направят урологични и аз не знам? Освен цистоскопията друго нещо по-смислено има ли?

Doli същата съм. Нямам усещане, че ми се ходи. Иначе като отида няма проблем.

# 303
Кафе не пиете ли? На мен ми действа диуретично.

# 304
Кафе пия от време на време сутрин (като не забравя), но примерно 3л вода изпивам, вчера пък бира пих, после в нас таратор, после безалкохолен коктейл с джинджър и лимон. Това всичкото към 3ч., до тоалетна ходих на другия ден сутринта. То просто усещането че ти се пишка го няма и няма кое да те накара да отидеш до тоалетна. Стоиш си подут.

# 305
Не знам. Не ми се е случвало. Тогава ще ходиш по график, дори да не усещаш позиви. Simple Smile

# 306
Не, не чакай да ти дойде позив, а през определен интервал отивай и пишкай. Дори и да не ми се пишка, ако тръгвам да излизам, минавам през тоалетната. След ставане, преди лягане....За мен не е ок да чакаш прекалено дълго.

# 307
Ами това ми казаха и докотрите, да ходя на сила един вид. Но то как да ходиш като не ти се ходи.

# 308
  • Sofia
Колко дни отнема вадене на здравна книжка?

# 309
Това за мен е бъбречно, но не знам. Огледаха ли добре бъбреците
Пробвай без глутен и сол няколко дни.

# 310
За бъбреци никой не ме е пращал. Иначе аз се храня безглутеново, защото спортувам и тестяни работи не консумирам. Освен да им предложа на преглед за бъбреци да ме пратят.

# 311
Определено бих ги прегледала!

# 312
Аз си ходя нормално често да пишкам. Но също има моменти, в които усещането, че ми се ходи липсва. Разбирам,  че трябва да отида, защото ми става лошо.  Прималява ми, облива ме топла вода, почувствам слабост..  Това са признаци, че трябва са пишкам.
Може би и при теб е подобно?

# 313
И без да ти се пишка - отивай. Можеш да се изпикаш по всяко време, когато седнеш на тоалетната, дори и две капки да са. Хич не чакай да ти се доходи при това положение. А, докато пишкаш, боли ли те нещо? Усещаш ли напрежение?

# 314
Какво ще стане ако изпия едно хапче повече Оргаметрил? На почивка съм все още и снощи пих последното десето. Ако ми дойде просто ще си разваля почивката

Общи условия

Активация на акаунт