Бързи здравословни въпроси и отговори – 22

• 30 039
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Чудя им се от 2 месеца, тогава ми ги изписаха. Но щом е така, ще ги започвам. Благодаря Flowers Hibiscus

# 541
  • Пеликания
А имаш ли нужда да ги пиеш? Щом 2 месеца се чудиш може би не е наложително.
Проблем със сърцето ли имаш, хипертония или аритмия?

# 542
  • София
Имам първична хипертония, за която пия хапчета за кръвно. Висок пулс, често. Изписа ми ги вторият кардиолог, при който ходих, първият ми е против бетаблокери. Със сърцето уж всичко е наред. Поне по кардиограми, ехографии, кръвни изследвания, някакви сърдечни маркери също ми пускаха. Пия си лекарствата за кръвно и висок пулс, но от време на време хич не ми е добре. Според кардиолозите, при които ходя (основно един и още двама уж за второ мнение) всичко е на психическа основа. Затова им се чудя на тези бетаблокери.

# 543
А тези за висок пулс какви са?
Че ББ са точно за това.

# 544
  • Пеликания
Аз преди 4 години получавах хипертонични кризи, придружени със сърцебиене и главоболие, през какво ли не доктори не минах, а уж сърцето ми е добре, но кардиолога при когото отидох първа ми изписа бетаблокери, но отидох при друг който ме каза че нямам нужда и му изпрати да ме види ендокринолог и ми намериха аденом на надбъбрека, който ми причинява уж тези кризи.
При хипертония първо трябва да се изключи сърцето, артериите, бъбреците, жлезата и надбъбрека и тогава да се изпише правилното лечение. Дано да си изследвала тези неща.

# 545
  • София
Точно за висок пулс ми изписаха бетаблокера, макар че не ми е през цялото време висок. Иначе имам 3 възела на щитовидната жлеза, които следя, и високото кръвно, което така и не се установи от какво е, уж неврологично, но съм на приливи и отливи. Хем ми е много добре, хем в някой период ми е доста зле, та не знам. Усещам се като че ли е психологично, но не мога да си контролирам нервите и ежедневното напрежение. Трябва да се стегна явно, но не успявам.
До преди 2 месеца за висок пулс пиех Изоптин.

# 546
miamim,  ако си с наднормено тегло,  проблемът ти не е психологически. Ако си с наднормено тегло,  изследвай се за ИР. Висок инсулин е равно на много болести,  включително и високо кръвно и влошено ментално здраве.

# 547
  • София
Абсолютно не съм с наднормено тегло, даже си минавам за слаба. Имам тлъстини в коремната област, но съм се замисляла за изследване за ИР, и ще го направя. Твърде вероятно е от там да е проблема. Благодаря за съветите Flowers Hibiscus

# 548
А хоемоните ти как са? Защо не пробваш да си лекуваш нервите? Поне с нещо билково или добавка .

Аз съм на 24 и съм живия пример, че от стрес кръвно се вдига. От нормално 100-110/60-70 при паник атака беше станало 140/100, а про тревожност 130/90 е било.

# 549
Абсолютно не съм с наднормено тегло, даже си минавам за слаба. Имам тлъстини в коремната област, но съм се замисляла за изследване за ИР, и ще го направя. Твърде вероятно е от там да е проблема. Благодаря за съветите Flowers Hibiscus
Това, че сте слаба, въобще не трябва да Ви заблуждава. Изследвайте се за ИР. При моето дете, на 19 г, слабо и високо, се оказа точно това.

# 550
Аз също съм слаба и даже нямам тлъстини в коремната област, а съм с ИР. По повод на сърдечни проблеми я открих.

# 551
Здравейте, та на кратко страдам от обилен косопад от около 2 месеца, капе ми чак бебешка коса. Пуснах си изследвания днес и резултата е това:
Възможно ли е косопада ми да причинен от ниските нива на витамин Д и високото желязо?

# 552
sssxxxx, със сигурност трябва да вземеш спешни мерки, по отношение на ниския Витамин D. Относно високото Желязо, не мога да дам мнение.

А изследвала ли ли скоро показателите на ЩЖ (TSH, FT4, FT3, TAT и MAT), Инсулин + Глюкоза (на гладно), Витамин B12? Ако не си, мисля, че ще е хубаво да тестваш и тях, предвид косопада, но и не само - един вид, профилактика. Peace

# 553
Хормони ще изследвам след преглед при гинеколог. В понеделник имам час. Иначе за витамин Д какво да пия имам вигантол в нас, но по колко капки?

# 554
Най-добре е лекар да се произнесе. Майка ми пие веднъж седмично по 25 капки, на приятелка ѝ го изписаха на всеки 5 дни по 15 капки. Поне вече има Вигантол в аптечната мрежа.

Общи условия

Активация на акаунт