Бързи здравословни въпроси и отговори – 22

• 30 048
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Slavi, според мен, на много неща може да се дължи това издуване - гастроентерологични или ендокринни проблеми, глутенова непоносимост, недобре функционираща щитовидна жлеза, Инсулинова резистентност, SIBO, други бактериални или гъбични инфекции в червата, наличие на паразити, неправилна диета... Много е трудно да се гадае каква може да е причината. Rolling Eyes

# 571
Някой спешно да ми препоръча нещо за цистит? Преди месец и половина съм пила антибиотик и сега пак усещам гадния дискомфорт.. искам да избегна да пия АБ, и без това не помагат, а само се тровя. Вече не знам какво да правя.

# 572
Уринал акут си вземи.  Бързо помага.

# 573
Къде са тия таблетки Нистатин? Не го ли спряха?

Уринал акут си вземи.  Бързо помага.

Зависи. На мен след една опаковка ми излезе Ешерихия. Само дето ми притъпи симптомите.

Това е проблема че не знам вече на какъв газтроентереолога да отида, казват ми че нищо ми няма, но аз се издувам като балон, изследвала съм се и за хеликобактер, но е отрицателно..... На гинеколози съм ходила и там нищо... Вдигнала съм ръце вече ..

Тогава сигурно е от храна. Хляб и тесто ядеш ли?

# 574
За цистит вземи нещо с боровинка- примерно Уробиотик и нещо с други съставки- примерно Неоренал ср. И някакъв пикочогонен чай.

# 575
Той и Уринал е с боровинка.

# 576
Взех си Урокомфорт - с червена боровинка, Д-маноза и коприва. Аз какво ли не съм пила - уринал, цистирен, цистостоп... Идва ми да се застрелям вече с тоя цистит. Такава гадост е.

# 577
Взех си Урокомфорт - с червена боровинка, Д-маноза и коприва. Аз какво ли не съм пила - уринал, цистирен, цистостоп... Идва ми да се застрелям вече с тоя цистит. Такава гадост е.

И аз съм така. Tired
Не съм намерила трайно решение, вече 6 месеца...

# 578
Здравейте , имам питане . Имам шум в ухото от около година и половина . Не е всекидневен , но го има . Сутрин , като се събудя от сън зоната около ушите ми е много чувствителна -само  леко нещо да се опре до тях и усещам дискомфорт и шум в ушите . Ухото ми започва да шуми , след като се протегна , или направя рязко движение . Бях на ушен лекар 2 пъти и нищо не ми откриват . Някой имал ли е такъв проблем ?

# 579

И аз съм така. Tired
Не съм намерила трайно решение, вече 6 месеца...
Аз съм същата.. сега лекувам ешерихиа и още една бактерия плюс цистит.. от 2 седмици пия чай от домашни билки (жълт кантарион и златна пръчица). Много по-добре съм.. та моя съвет е  да пробвате с билки.

# 580
Неоренал ср е от листа от бреза. Трябва да се внимава с него, защото брезата е алерген. На мене ми направи алергичен проблем, въпреки, че го пих само 3 дни.  2 опаковки за 60 лв. така си останаха  неизползвани.

За цистит опитайте да ядете много диня. Тя има силно диуретично действие, а когато урината не се задържа, бактериите не успяват да се размножават.  И лечение, разбира се.
Преди няколко години лекарка ми беше казала, че оправя цистит с чай от липа с разтворени 1 ( или 2 , не помня) чаени лъжици сода бикарбонат. Беше казала, че така алкализира или подкиселява урината, ама пак не помня кое от двете беше.  Но не пречи да се пробва с 2.

Slavi Parapunova 634563, най-точното изследване за хеликобактер се прави с проба при гастроскопия.  Другото може да е отрицателно, но да имаш хеликобактер.

Lili222, за гъбички в устата добре действа сода бикарбонат - 1 чаена лъжица сода. Това се ползва превантивно при астматични помпички, защото устата лесно гъбясва от тях.  А може и направо нистатин  или фунголон да пиеш. Трудно минават без лекарства.  На мене ми ги изписват нистатин 2х2 дневно за 10 дни, а фунголон са ми давали по 1 през ден, общо 3 пъти.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 23:33 от Diorela

# 581
Добро утро, дами ! Вчера ми се случи нещо странно, изведнъж ми стана смачкано на главата на очите, започна да ми се преспива, да съм една такава като "пияна" измерих кръвното беше 90/70 по принцип винаги съм била с ниско кръвно, реших да си полегна и в момента в който се отпуснах започнах да истивам да ми става студено на цялото тяло, станах облякох плътна пижама и чак тогава се поуспокоих.реших да измеря температурата и до вечерта беше не повече от 35 градуса, към 22, 23 часа отново я измерих вече беше станала 36.5 !!!??? Такова нещо за първи път ми се случва. По принцип в сряда трябва да съм с  МЦ, дали има нещо общо с това или... ? Simple Smile

# 582
За гъбички в устата - микомакс или друго противогъбично за пиене задължително. Промивки (със сода бикарбонат или смрадлика) и често миене на език и зъби- задължително. Низорал за мазане. Трябва да се поддържа перфектната чистота и да се атакуват от всички страни.
За момичето, на което му закъснява с 2 месеца - хич не питай във форума, а тичай на гинеколог!

# 583
  • София
За гъбички в устата е редно да се иде при УНГ и да се вземе секрет за доказване и изписване на лечение, иначе може да хронифицират, а междувременно да заразиш и други хора, с които контактуваш (целувки, общи чаши, прибори и т.н.)

# 584
  • Пеликания
Добро утро, дами ! Вчера ми се случи нещо странно, изведнъж ми стана смачкано на главата на очите, започна да ми се преспива, да съм една такава като "пияна" измерих кръвното беше 90/70 по принцип винаги съм била с ниско кръвно, реших да си полегна и в момента в който се отпуснах започнах да истивам да ми става студено на цялото тяло, станах облякох плътна пижама и чак тогава се поуспокоих.реших да измеря температурата и до вечерта беше не повече от 35 градуса, към 22, 23 часа отново я измерих вече беше станала 36.5 !!!??? Такова нещо за първи път ми се случва. По принцип в сряда трябва да съм с  МЦ, дали има нещо общо с това или... ? Simple Smile

Много вероятно да е ПМС.

Общи условия

Активация на акаунт