Бързи здравословни въпроси и отговори – 22

• 30 025
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Пускаш FSH (ако е висок и няма заболяване, значи си в пременопауза), Прогестерон - намалява с възрастта, Е2 - увеличава се с възрастта, антимюлеров хормон - ако е нисък, означава изчерпан яйчников резер, LH. Това от форума съм си го отбелязала, иначе не съм компетентна. И аз имам стойности, но не ми е ясно как да ги интерпретирам. КОи са високи, кои са ниски. FSH ми е вече високо, това го разбрах, антимюлеровия и той ми е нисък. Но Прогестерон и Е2 не знам какво ми значат. На трети ден се пускат ФСХ, LH и Е2, прогестерон 7 дена след овулация (около 19-20 ден), ако имаш менструация и овулация. Иначе не знам кога се пускат, ако липсват.

Според хамерикански доктор малоумник нямало пременопауза. И намаляне на месечното кървене като дни и количество не било от това. Ама си е баш от това. КОлко жени вече чета, че е точно така. Намаля и в един момент спира. А тоя доктор се мъчи да мме убеди, че както всичко си ми е наред и ако не ми дойде другия месец и край. До там бях. Според мен баш си се намаля постепенно, докато наистина не ти дойде някой месец и спре.

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 16:30 от vici75

# 151
Последните месеци имам изключително тежък период около овулация - подуване, задържане на вода, болки ниско долу, болки при вървеж, ужасно криво настроение, кървави зацапвания. Последните овулации преминават и с кръвоизливи, които ме притесняват. Смятам да запиша час естествено, но до тогава идвам при вас за съвет. Само да допълня, че имам поликистоза и на двата яйчника и при последния преглед ми бе открит полип, които е твърде малък, за да бъде премахнат.
На какво може да се дължи описаното състояние и нормално ли е? Ако ви се е случвало - какви медикаменти използвате? Кога е редно да бъде прегледа - преди/след овулация или преди/след МЦ?

# 152
Бих отишла на преглед 9-10 ден от началото на цикъла. Според мен проблем ти създава именно полипа.

# 153
 Здравейте , посетих АГ поради кратък период между менструациите, видя се киста 3см . Изписа ми Оргаметрил.Бях в 7 ден от цикъла в деня на прегледа . Така се шашнах ,че изобщо не разбрах как да го пия Sad Първия ден от цикъла ми е на 13 ,чух че каза броиш 15 дни от първия ден . Значи трябва да го започна на 27-ми ,така  ли ? Във вторник съм и на ендокринолог да проверя хормоните

# 154
Да, пада се на 27-ми да го започнеш.

# 155
Тъй ,като никога не съм пила такива лекарства ми е интересно след,като ми идва често ( знам ,че Оргаметрила е за предизвикване на цикъл) през 10 дни докато го пия няма да ми идва нали ?Тогава се пада и да съм на море. И тъй ,като предизвиква цикъл се безпокоя следващия да не е много обилен

# 156
Няма да е обилен, пила съм го.
Той е за да ти се махне кистата, 3 месеца се пие така от 15 ден.

# 157
  • Sofia
Как се прави остеометрия,рентгеново изследване ли е,на голо тяло или облечен?

# 158
  • Пловдив
Момичета...ако нощем се събудиш със силно сърцебиене/все едно ще ти хвръкне сърцето/, а пулсът е едва-едва доловим и имаш чувството, че става най-лошото...?
Къде се търси проблемът...кардиолог или може да е вид паник-атака?

# 159
А нещо с критическата? И пулса мерен ли е? Може да си е нормален, а от притеснение да не го усещаш.

# 160
  • Пловдив
А нещо с критическата? И пулса мерен ли е? Може да си е нормален, а от притеснение да не го усещаш.
м не...не уточних, че става дума за мъж.И в момента няма тревожни и неотложни проблеми.Нямам идея от къде се взе...

# 161
  • София
Момичета...ако нощем се събудиш със силно сърцебиене/все едно ще ти хвръкне сърцето/, а пулсът е едва-едва доловим и имаш чувството, че става най-лошото...?

Аз скоро бях на кардиолог поради сърцебиене, замайване, стягане в гърдите, висок пулс, бодежи (поотделно ги получавам тези). Каза ми, че на сърцето нищо ми няма, да спра цигарите, да започна да спортувам и да спра да се вторачвам в тези симптоми Rolling Eyes

Пулсът може да е нормален, ама това блъскане в гърдите е доста неприятно, все едно ще ти се пръсне сърцето.

# 162
  • София
Здравейте. На 26 години съм. Миналата година октомври имах нередовен цикъл. Беше много обилен, по 10 дни и ми идваше през седмица. Горе долу по същото време получих сърбеж от дясната страна на големите срамни устни. Не му обърнах много внимание, отидох на лекар заради цикъла, имах киста и много нисък прогестерон - изписаха ми оргаметрил. Сърбежите се засилиха и отидох пак, казаха ми че е бак. инфекция, пих лекарста, слагах глобули и се мажех с крем, нямаше подобрение, дори мисля, че стана по зле. Не конкретно заради това, но смених лекарката, сменихме с Дуфастон, пак споменах за проблема със сърбежа и каза, че може би са гъбички. Изписа ми два вида глобули - нищо! Делември вече сърбежа беше през голямата част зверски. Особено силен през нощта, вечер и сутрин. Кожата ми изглеждаше като нацепена, подута и червена, а и разранена, защото аз не можех да се контролирам.Интересното е, че само от дясната страна. Исках МБ, докато чаках резултат беше кошмар, каквото и да правех не помагаше. Оказа се чиста МБ. Реших, че е кожно. Отидох при дерматолог, казаха контактен дерматит, изписа ми кортикостероиди за мазане по схема, спец. интимем гел, само памучно бельо изпрано на ръце с бебешки сапун. Имаше ефект, докато  е спрях кортикостероида.Нещата не бяха непоносими, но определено го имаше сърбежа и дискомфорта, в момента в който ми дойде откачих, явно кожата доп. се дразнеше от кръвта и превръзките, взех тампони и пак отидох. Отново стероди за 40 дни... всичко беше наред до преди 10 дни, когато ги спрях 😣
Сега пак започна от дясно сърбежа... преди месец видях и нещо като малки брадавички пак от тази страна близп до клитора. Дали не е свързано ? Не знам от кога са там, забраниха ми да се обезкосмявам и не съм обърнала внимание... След 3 дни съм на гинеколог.
Не знам вече къде да ходя и какви изследвания да пусна. Трябва да има причина....
Като допълнение ще кажа, че съм пускала кр. захар и тестостврон , в норма са. Също така месец преди да започне това изкарах мононуклеоза. Имам хашимото и високи стойности на антителата на щитоводната. За друго не се сещам. Казвам всичко, защото не зная кое е важно и кое не толкова. Моля за съвет, насока... Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно. Благодаря!

Аз знам същото от моята АГ, че двете не е хубаво да се взимат заедно.

Преди малко бях на профилактичен преглед при АГ.
Пуснах и цитонамазка / исках да си пусна и микробиология/, но при взимането на проба леко кръвна,  Доктора каза че явно има някакво възпаление и по-добре да взема пет дена Флажил глобули и след това да отида пак за секрет... че така резултата нямало да бъде точен.
Нещо се усъмних мисля ,че можеше да ги пусне и двете едновременно... А така сега трябва да ходя другата седмица пак.
Какво мислите? Дали нарочно не ме вика втори път?

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 23:46 от AnMary

# 163
Скрит текст:

Аз скоро бях на кардиолог поради сърцебиене, замайване, стягане в гърдите, висок пулс, бодежи (поотделно ги получавам тези). Каза ми, че на сърцето нищо ми няма, да спра цигарите, да започна да спортувам и да спра да се вторачвам в тези симптоми Rolling Eyes

Пулсът може да е нормален, ама това блъскане в гърдите е доста неприятно, все едно ще ти се пръсне сърцето.

Подобно сърцебиене получавам и аз - предимно вечер или през нощта и задължително преди цикъл. Много е стряскащо. Предполагам, че някакви хормони трябва да проверя, но за сега се опитвам да се справя само с положителна настройка и успокоителни мисли.

# 164
Мистик, може да има проблем с проводната с-ма мъжът ти. Добре е да се направи ЕКГ в такъв момент.
Аз имах такива пристъпи, след аблация съм ОК.

Общи условия

Активация на акаунт