Бързи здравословни въпроси и отговори – 22

• 30 092
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Възможно е, да. Peace

# 271
Спешно ми е!
Може ли да се пие Седалгин Нео,при положение ,че се приема Есобел от 10мг?

# 272
https://vzaimodeistvie.framar.bg/1-30024220--%D0%B5%D1%81%D0%BE% … D0%BA%D1%82%D0%B8
Взаимодейства с фенобарбитала, прецени си

# 273
  • София
Бърз въпрос-внучката ми падна и си удари брадата. Заведоха я в Пирогов и там са я залепили. Обаче докато спи е започнало да кърви мястото. Какво трябва да се направи?

# 274
Моето дете си беше спукало веждата,лепиха го.
И при него кървеше,лепенката която му бяха сложили беше в кръв,обадих се да питам тогава,казаха,че е нормално.
На обед го лепиха,вечерта вече не кървеше.

# 275
  • София
благодаря

# 276
Здравейте! От 5 години пия продължително противозачатъчни,като първите 3 пиех Жанги 0,2,а останалите 2 Линденет 20.Не съм правила никаква почивка и напоследък започвам да се усещам в депресия,прекалено изнервена или прекалено тъжна без причина..летаргично някакво.Главоболие започнах да имам от скоро и то често..според вас възможно ли е да е от продължителна употреба на противозачатъчни?

Да

И аз пих 5 години. Същите симптоми имах, плюс още няколко

# 277
Здравейте!

За подуване, задържане на вода и оттоци какви изследвания да направя? Пия много вода, тренирам и не ям сладко и тесто Sad От какво ли може да е?

Благодаря предварително.

# 278
От щитовидната - TSH, FT4, FT3, TAT и MAT се изследват.
Но това е само предположение, може и от друго да е.

# 279
От щитовидната - TSH, FT4, FT3, TAT и MAT се изследват.
Но това е само предположение, може и от друго да е.

Благодаря за отговора! Имам проблем с щитовидната, но съм с хиперфункция, при която би трябвало да свалям и да не се надувам, пък аз точно обратното Sad

# 280
Понякога, колкото и да е странно, хората с хипер- имат проблем с надебеляването, а тези с хипо- отслабват. Това съм го чела в темата за Хашимото. Не се знае накъде ще избият проблемите с щитовидната. А някакви лекарства приемаш ли за състоянието си? Как са хормоните, оптимални ли са?

# 281
Сигурно, възможно е. Пих година и половина Тирозол, от него качих 10 кг, след това ми го спряха. От 8 месеца съм без никакви лекарства, но не успях да вляза в ремисия. Отново съм в хипер. Ще ходя тези дни на доктор, сигурно ще лягам под ножа.

# 282
Понякога, колкото и да е странно, хората с хипер- имат проблем с надебеляването, а тези с хипо- отслабват. Това съм го чела в темата за Хашимото. Не се знае накъде ще избият проблемите с щитовидната. А някакви лекарства приемаш ли за състоянието си? Как са хормоните, оптимални ли са?

Гърненце, свеки е точно такъв пример. С хипо е, а е 38кг.

# 283
Здравейте, момичета!
Моля ви за съвет. При направена К томография /цветна снимка/, откриха карцином на бъбрека на съпруга ми.
Не са взимали все още биопсия, а и до колко четох, в случая не е препоръчително. Можело да доведе до разсейки, допълнително увреждане и т.н.
Въпросът ми е: Моля, ако някой е минавал през това, нека ми препоръча специалисти, клиники. От Бургас сме, във Вторник имаме час за д-р Калоянов в Дева Мария, но честно казано, ми се иска да отидем и до София. Моля, препоръчайте ми някой!
Извинявам се, ако въпросът е обсъждан и преди.
Предварително благодаря!

# 284
Радост, проф. Шишков, бившата Окръжна болница в Пловдив, сега УМБАЛ Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт