Бързи здравословни въпроси и отговори – 22

• 29 975
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Зависи колко безумна е била диетата. Може да ти е ниска захарта, кръвното, хемоглобина и кой знае още какво.

# 601
А табл. Нистатин някой да е ползвал с/у упорит пърхут?
[/quote]
Аз и сина  ми сме ползвали. Има много добър резултат, но си трябва постоянство.

# 602
  • Пловдив
Момичета, кардиолог твърди, че трябва да носим напр.за ехограф от ЛЛ като идем...ЛЛ казва, че не може да даде, това било задължение на специалиста. И...драма...

# 603
Не е така.
Кардиологът си пуска за ехо.

# 604
Да, кардиолог дава за ехограф. И аз съм го играла тоя спор.

# 605
Сменяш кардиолога. Щом "не е наясно", че трябва да направи кардиография и разиграва пациента ( явно за пари), не бих разчитала на лечението му.  Такъв човек не трябва да се нарича лекар, това е хуманна професия, а не изнудваческа.

# 606
На мен личния лекар ми е давал направление за ехокардиография, отделно е от направлението за преглед.

# 607
То е отделно, но се дава от кардиолог, не знам как ЛЛ го дава.

# 608
Може би на база на прегледа на кардиолога. Ама така пациента се влачи до лл за направление за кардиолог, после преглед, после с прегледа при лл за направление за ехокардиография, после самата ехокардиография....еми дано не е бил спешен....

# 609
Редно е кардиолог, на базата на преглед, да издаде за ехо.
Аз ходя с картата и проблеми нямам за такива неща.

# 610
Редно е кардиолог, на базата на преглед, да издаде за ехо.
Аз ходя с картата и проблеми нямам за такива неща.

С карта за здравно застраховане, нали?

Аз ходя с картата и имам повече проблеми и разиграване, отколкото с направление.
Първо да взема от ОПЛ амбулаторен лист и зелен талон, че ми трябва такъв преглед и не си го измислям сама  -  записвам си час, чакам, разкарвам се.
После записвам час при специалист. Трябва да звъня на тел 0700 ( скъп е !), да питам имат ли договор с това лечебно заведение и покриват ли това, което ми е нужно.
После лечебното заведение започва да им звъни, за да потвърдят здравните услуги. Случвало ми се е над половин час да  им звънят и никой да не вдига. Изтървала съм си часа заради това. Специалистът предписва изследвания, пак започва звънене за потвърждаване... и т.н., и т.н. удобства за застрахования пациент. И това, ако имат договор.
Ако нямат, пак същото, само без потвържденията, плащам си, а те евентуално ще ми покрият платеното...

Застраховател много трудно плаща. Нали от това печели - да внесеш повече пари, отколкото да изразходваш. Иначе за какво да те застрахова, ако ще е на загуба от тебе?
Така, че не ми говори за карти.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 14:53 от Diorela

# 611
Не търся изобщо ЛЛ за направление, това е най-голямото удобство.
Също не искам одобрение от координатор, пакетът ми е лукс и нямам лимит за прегледи и изследвания.
Списъкът с медицински центрове е много голям, имам избор.
В предната фирма се искаше одобрение от координатор, но не съм имала проблеми. Веднъж като се свържеш с националния телефон, може да поискаш обикновен мобилен и да не плащаш за номер с 0700.
Или просто да им запишеш номера, от който ти връщат обаждане.

# 612
И моят пакет се води луксозен за болнична и извънболнична помощ, но какво от това?
Не казах, че изискват направление от ОПЛ ( това би обезсмислило застраховката!) ,  а амбулаторен лист + зелен талон от ОПЛ за необходимостта от прегледа при специалист. И не одобрение от координатор, а потвърждение от застрахователя. Иначе лечебното заведение рискува да не му бъде платено.
А списъкът с лечебни заведения и лекари не ме устройва в повечето случаи.  Това, което са записали, се поема от НЗОК, а тези , които са извън НЗОК и те не поемат, с малки изключения. И пак си ги плащам.
Мда и после не вдигат на записания телефон. Трудно се свързваш и на 0700, а обикновен мобилен не дават.

Онзи ден дадох 75 лв, след 3-4 дни ме чакат още 60 и още по 60, кой знае колко пъти. Защото това никой не го поема, нито НЗОК, нито застрахователя. И се съмнявам дали ще ги признаят тези плащания. А аз, като съм на зор, ги плащам.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 19:53 от Diorela

# 613
Не ми искат нищо от ЛЛ и дори в предната фирма не са искали, когато се минаваше през координатор.
Ходя си по мое усмотрение и където си реша.
Само че застраховането е от работодателя, аз не плащам нищо.

# 614
Ти може и да не разбереш, ако откажат плащане на лечебното заведение. Защото така би могла да си обикаляш разни лекари по твое усмотрение, без въобще да имаш нужда. ( Нямам предвид конкретно тебе)  А застрахователят да плаща като поп. Повярвай ми, не го правят. Има нещо, което не знаеш. Вероятно като си запишеш час, те звънят за потвърждение, но ти не го знаеш това.

Общи условия

Активация на акаунт