Бързи здравословни въпроси и отговори – 22

• 29 980
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Никъде не звънят. Само като ми видят картата, питат за какъв лекар искам час.
Имат списък за кои пакети и кои ДЗО да звънят, моето не е в списъка.
Имам 10+ годишен опит и съм наясно със всичко. Ползвала съм различни застрахователи, все чрез работодател.
Те самите лекари знаят кои пакети имат ограничения и кои не.

# 616
Да не искаш да кажеш, че един луксозен пакет е по-луксозен от друг такъв? Simple Smile

# 617
И аз имам опит с няколко застраховки, при това с Евроинс, най смотаните, и пак не са толкова зле.диорела, при кой фонд си?

# 618
Диорела, нямам за цел да споря с теб, споделих по повод на коментарите за ехокардиографията.

# 619
Ох, аз също. Но се напатих. Явни си зависи не от пакета - дали е луксозен, а от правилата на застрахователя.
♥ HAPPY ♥, извини ме, имам причини да не споделя публично кой е фонда.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 21:00 от Diorela

# 620
Някакави предположения защо ме боли глава преди  цикъл?!

# 621
Някакави предположения защо ме боли глава преди  цикъл?!

Нормално е.

# 622
Някой би ли ми разяснил какво представлява изследването за Ренин - Алдостеронова функция. В лабораторията се пускат и ренин, и алдостерон, и след това лекар ще интерпретира резултата ли? И какъв специалист ще го направи... Въпроси много, днес в спешното препоръчаха на мъжа ми да го направи, беше с хипертонична криза.

# 623
Някой би ли ми разяснил какво представлява изследването за Ренин - Алдостеронова функция. В лабораторията се пускат и ренин, и алдостерон, и след това лекар ще интерпретира резултата ли? И какъв специалист ще го направи... Въпроси много, днес в спешното препоръчаха на мъжа ми да го направи, беше с хипертонична криза.

обикновена кръвна проба. Само специалист може да тълкува резултата щото е доста заплетено. Дано попаднеш на добър такъв.

# 624
Какъв специалист обаче, кардиолог, ендокринолог, нефролог, защото все пак ренина се отделя от клетките на бъбрека.

# 625
Кой го предписа? Ако е кардиолог, мисля че той трябва да го назначи.

# 626
  • София
Искам да попитам , според вас туморните маркери , добър вариант за диагностика ли са или по-скоро насочват и към други изследвания ?
Ако някой от вас си е правил , ще се радвам да споделите опит.

# 627
Какъв специалист обаче, кардиолог, ендокринолог, нефролог, защото все пак ренина се отделя от клетките на бъбрека.

ендокринолог, нефролог евентуално....

Искам да попитам , според вас туморните маркери , добър вариант за диагностика ли са или по-скоро насочват и към други изследвания ?
Ако някой от вас си е правил , ще се радвам да споделите опит.

Зависи за какъв рак става дума, но те не винаги доказват конкретно рак. Може да се ползват за проследяване на диагностициран  болен, който се лекува вече от рак и то при положение, че са били завишени и са доказани като маркер за неговото състояние. Биопсия и сканинги - това е най-сигурното. Има т.нар. течна биопсия, където се търси в кръвта (евт. в урина) свободно плаващо ДНК на разграждащ се тумор. Но това изследване е сложно и не знам до каква степен е разпространено. И май пак трябва предварително да се знае какъв точно вид тумор търсят. Поинтересувай се, и на мен ми е любопитно

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 10:41 от Skrekkelig

# 628
Може ли да ми кажете лимфните възли на врата или гърлото къде точно се намират?Нещо ме наболява там при натиск и леко като преглъщам и не мога да определя от какво е ..Също така долната ми устна беше много подута тази сутрин като се събудх , сега е поспаднала , но я чувствам много странно.

# 629
Туморните маркери са ориентировъчни, не са диагноза. И не винаги показват наличието на рак. Има хора, при които не отчитат, а има.

Общи условия

Активация на акаунт