Шестокласници 2019/2020

• 41 515
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
олимпиадата по математика мина, чакаме резултата.
по информация от набора:
казали са, че за ЧП вече е минал крайния срок за записване.
за географията https://geograf.bg/bg/article/kalendar-na-nacionalnata-olimpiada … afiya-2019-2020-g
за всичко друго https://www.mon.bg/bg/80

# 511
При нас олимпиадата по история ще е януари.
По ЧП ще е олимпиада по астрономия. Поне така е разбрала дъщеря ми.

# 512
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
миналата година си имаше астрономия отделно.
всички са януари, а защо е късно сега за записване... май трябва да си питам класния.

# 513
Моята иска да ходи, но не е разбрала кога, ама защо да пита.
Виж, няма ЧП в твоята таблица.

# 514
  • София
ЗаСлон, при нас Географията и Историята са в два последователни дни - петък и събота - 14 и 15 януари, миналата година ако бе се лъжа бе само за ученици от училището.
До колкото помня от минали години, когато има желаещи децата за определена олимпиада, а училището не организира то трябва да ги насочи към училище, което организира. Не съм наясно с тази процедура (може и по райони да ги насочват). Миналата година на колежка детето не успя да се яви по Биология, защото не проведоха - "само две деца имали желание". Обявиха им го в петък вечер, а олимпиадата бе през почивните дни и нямаха полезен ход.
Математиката мина общинския кръг, предстои областния, няма още официални резултати, но по неофициални ще ходи.

По ЧП няма олимпиада, но имаше някакво състезание, ако не се лъжа е от 2 г. Ще питам колежка, нейното ходи в 6 клас.

# 515
Има състезание по природни науки и екология, но то вече приключи.
Има и по ключови компетентности по природни науки. И то приключи.

# 516
  • Варна
За никакви подобни състезания не са им казали училище, но и като цяло училището е много незаинтересовано в тази насока. Най-вече зависи от преподавателите по съответните предмети, но имам усещането, че не се насърчават такива изяви (олимпиади, състезания). Ако имаше организация, предполагам щерката щеше да изяви желание за ЧП.
Тази година дори за коледен базар не съм чула да организират...

# 517
Вашите шестокласници имат ли писмени упражнения всяка седмица?
Чудно ми е как на класната работа имаха да правят преразказ, а преразказ са писали един-единствен път за целия срок досега, и то беше за домашно.
Странно ми изглежда. В началните класове всяка седмица писаха съчинения или преразкази. Промяна ли има или само при нас е така?

# 518
  • София
И при нас имаха само за домашно - което се оценяваше - за което бях без думи, след това учителката я нямаше две седмици и в първия ден като се върна направи класното ( само да уточня, нямаше заместник, имаха различни предмети - география, трудово...) резултатите са ясни - повечето са с четворка.

# 519
  • Русе
При нас по БЕЛ се смениха 3 госпожи за една година.

# 520
Кажете ми моля, какви са последните новини по матурите-има ли някакви изменения?
Материалът се взима от трите години
А оценките по бел и иматематика от трите години, или само от 7 клас
Другият въпрос ми е за преразказите по бел-само подробен ли е в регламента, или и сбит?

# 521
Май и сбит, че даже и ОЛВ. Не съм сигурна, но сякаш го четох някъде в седмокласната тема.
За оценките би трябвало да са само от седми клас по бълг.и мат. или и други в зависимост от училището, в което се кандидатства.

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 10:20 от Дъждец

# 522
Май и сбит, че даже и ОЛВ. Не съм сигурна, но сякаш го четох някъде в седмокласната тема.
За оценките би трябвало да са само от седми клас по бълг.и мат.
върнах се назад  по години, досега винаги са давали само подробен преразказ
но това не означава, че не могат да ни изненедат
затова питах дали го има регламентирано

# 523
За оценките би трябвало да са само от седми клас по бълг.и мат.

Този ОЛВ сега май се наричал Теза. При нас по този повод май нещо учиха в началото на учебната година писахме такива тези един /  два пъти . Но аз не знаех всъщност що е туй и за какво ще ни трябва. Даже бях затруднена от сменената терминология на трите части на подобно писание. Уводът се води в момента  въведение. Същинската част - теза. А за завършваща част даже вече не помня. Една приятелка наскоро ми каза че синът на в училище имал помагало и им давали за домашно такива тези, по произведенията по литература. Госпожата им казала че ще имат на матурата. Освен преразказа на непознат текст. Тази теза се води към литературата и по този начин май обхващат него материал .
П.с. дописвам се.: Освен това за разработка на тази теза им давали в теста няколко реда от изучавано произведение и те трябвало и да определят кое е то и кой е автора - така започвала тезата по шаблон и след това да продължат с това какво искаш да каже автора според тезата.  Затова го карали да учат и всички стихотворения наизуст.

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 10:00 от _re_ge

# 524
Инвизибъл, промениха го след като промениха за нашия набор да се включва материалът от трите години. Има го разписано, но мен ми е много трудно да търся из техните документи. Може би Дидева ще се включи, ако чете тук.
Реге, има и някаква друга теза в частта от теста, която се пише с 2-3 изречения и трябвало да включва ключови думи.
Аз препредавам каквото съм запомнила от четеното в бг мама. Не съм гледала изобщо нашите какво правят по литература, а четенето на регламента съм го оставила за догодина.
Нашият набор май е доста лежерен. Сегашните седмокласници са имали поща с материали и активна група още от пети-шести клас.
Жалко, че при нас не се намери никой да сподели пробните от Междучасие.

Общи условия

Активация на акаунт