DARK ... Въпросът не е Къде, а Кога

• 16 115
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • Вестерос
Kakво разбираш от апаратур?

Машината на часовникаря е една.
Дъртата Клаудия му даде чертежи да я направи, тя беше с по-стара, в 53. И той използва телефона на Улрих.
После в 86 или 87 не помня Странникът Йонас отиде с неговата по-стара и я даде и часовникаря я сравни с неговата новата.
Реално тази, която използва Странника мисля, че е онази, която Клаудия от 87 занесе в 2020 в бункера, за да оцелее. Тя я взе от дъртата Клаудия, която явно я взема , ама от кога не помня.
Машината на Странника е с Хана в 54.
Катарина е с машината на Бертож, която е от Ноа, а той от кого я взема не знам. Може би е новата на часовникаря от 87, защото нали имаше две там.
Офф обърках се с коя Странника отиде да прибира другите накрая на сезона. 100% в редит има нещо за машините.

Според мен беше излишно Ханна да взема машината, защо просто не мина в тунала както Улрих. Явно е трябвало машината да е в 54 година.

Ели, в поста за Хелге и Йонас годините с с една напред.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 17:33 от Tiffany А

# 136
  • Чужбина
Апаратус ... Изпуснала съм "с".

То това е the Device.

Да, аз си мислех, че са повече от 1 машините. Нещо не успях да съобразя.

Да, оклепала съм годините.

Коректно е:

Усъвършенстваният стол "пренася" Хелге от 1987-ма в 1954-та.

Йонас скача с 66 години в бъдещето - от 1987-та в 2053-ра.

Нали така?

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 18:07 от Eleonora_27

# 137
  • Berlin
Хана май не знаеше за тунела.

# 138
Хана май не знаеше за тунела.
Да, не знаеше, защото Странника я заведе в пещерата, но пътуваха с машината.

# 139
Здравейте.

Отдавна му се каня на този сериал.. вчера изгледах половината 1-ви сезон. И направо нямам думи. Браво на германците. Много, много интересна история.

Чета ви и си изяснявам някои неща.. ама май става още по-заплетено... засега само в 86-та и 2019-та съм била Joy, а като чета ще се връщаме още назад, че и напред ще ходим... Joy

# 140
Аз мислех, че е фиксирана - и все още го мисля, но има някои въпросителни. Дали алтернативната Марта се намесва за първи път, или това винаги се случва? В бъдещето къщата на Хана и Йонас взривена ли беше - не мога да си спомня дали я показаха? Ако е взривена, това може да подсказва, че появата на Марта е част от цикъла, ако не е - това е ново и означава, че нещата могат да се променят...
Двата сезона показаха това, което Адам нарече един пълен цикъл. Започва със самоубийството на Михаел и завършва с отварянето на варелите. В трети сезон или ще видим началото на новия цикъл от друга гледна точка (в друга реалност), или ще започне разплитането.
Сега се сетих - откъде се бяха взели хората от бъдещето - нали уж би трябвало да оцелеят само тези, които са били в бункера?
Сега специално се върнах да гледам - Йонас влиза у тях си през 2053 в 2.1.и даже май спеше там. Т.е. ако къщата е взривена в момента, в който се появява Марта 2.0, какво се случва по-нататък? Тук имаме пробив в цикъла.
За хората от бъдещето според мен са дошли от съседните провинции, които са останали незасегнати от взрива.

# 141
  • Вестерос
Да, Ели, така са Simple Smile

Вярно е за Хана.

не казахте дали мислите като мен, че 86/87 е настоящето Grinning

# 142
  • Чужбина
Здравейте.

Отдавна му се каня на този сериал.. вчера изгледах половината 1-ви сезон. И направо нямам думи. Браво на германците. Много, много интересна история.

Анииииииии Hug Hug Hug

Гледай го непременно. Не се отказвай. Малко е объркано, но ние тука уж нищим та нищим.

Много е добър сериалът. Актьорите са неизвестни, но се справят много добре. Еле за немци ... hahaha направо перфектно играят ... с много малки изключения.

А сценарият е приказен.

Ани, гледай първият пост - в скрит текст сме сложили снимки на героите. Може да ти помага да се ориентираш.

И питай ... Аз съм много щастлива с този сериал.

Тиф, да, аз имам такова чувство. Или сценаристите го създават (може би умишлено).

Когато се появи Адам, си мислех, че ще ни върнат 7 000 години назад (по юдейското летоброене). Но сега не ми се струва вече така.

Според вас, какво означава labyrinthus divini amoris?

Лабиринт на божествената любов?

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 18:23 от Eleonora_27

# 143

Според мен - да!
Като имам предвид и че самите създатели са расли по това време и им е много на сърце. Там е ключа за бараката явно, но и появата на Марта 2.0 ще играе роля.

# 144
  • Вестерос
А 100% си мисля,че точно тя е пробив. Защото ако се е появявала защо Йонас среден щеше да е така фиксиран да я спаси и нямаше да използва нещо си , ако знае, че има паралелен свят.

А да не се окаже Марта от паралелна времева линия, в която точно Йонас е върнал Миккел и е спрял да съществува. Това се подхвърли и от дъртата Клаудия, че е виждала свят без Йонас и не е по-добър.

Нищо не ми говори латинското.

Божествена любов... може да е към дете, към родител..

# 145
  • Чужбина
Значи ще се окаже, че промяна е възможна само в паралелна реалност ли?

В един свят всичко е предварително начертано и не може да се промени - само се повтарят циклите, като началото е краят, а краят е началото.

Ох, исках нещо да питам ... Ще допълня, като се сетя.

# 146
  • Berlin
Ами аз мисля, че 2019та си е настоящето, което гледаме, макар че е малко трудно да се говори за настояще в тоя сериал. Иначе ако не е, то в първи сезон ще сме гледали основно бъдеще (2018та). 🤔

# 147
  • Вестерос
Нямам идея за паралелната. Според мен не е фиксирана нашата времева линия.

# 148
Според мен няма настояще в този сериал. Изобщо нищо общо няма с нашите представи за време.

Извинявайте за тъпия въпрос, но съм на 7-ма серия от 1-ви сезон.

Това Мадс ли е?

И още нещо искам да питам.. кога излиза трети сезон? Четох, че ще е последен. Супер е, че няма да го разтеглят.

# 149
  • Вестерос
Това е Йонас от 2052 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт