ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 621
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз няма да я слагам.

# 166
И аз няма да слагам.

# 167
Аз ще я слагам. Като отида на консултация след седмица, ще уточним кога.

# 168
  • WonderLand
Аз се чудя дали да я слагам, може би да, но има време, ще помисля още малко.

Да ви питам какво е хубаво да имам в случай на температура при малчо?

# 169
Аз се чудя дали да я слагам, може би да, но има време, ще помисля още малко.
 На мен педиатъра при визитата ми изписа свещички Ефералган,каза ми да си взема и държа в хладилника да имам при нужда.
Да ви питам какво е хубаво да имам в случай на температура при малчо?

# 170
На мен педиатъра при визитата ми изписа свещички Ефералган,каза ми да си взема и държа в хладилника да имам при нужда.

# 171
  • София
Аз имам нурофен и панадол, но мисля, че и двете са зами след два месеца.

# 172
Днес бяхме на преглед с бебка  и откакто е само на кърма не качва нищо... педиатърката ми каза да спирам да я кърмя и да си давам АМ. Явно не ми е хранителна кърмата или не и стига. Малко мъчно ми стана, защото точно я научих само на гърди и аз свикнах и сега пак отново шишета...Sad

# 173
Днес бяхме на преглед с бебка  и откакто е само на кърма не качва нищо... педиатърката ми каза да спирам да я кърмя и да си давам АМ. Явно не ми е хранителна кърмата или не и стига. Малко мъчно ми стана, защото точно я научих само на гърди и аз свикнах и сега пак отново шишета...Sad
Свържи се с консултант по кърмене и пробвай да дохранваш след слагането на гърда. В много случай дохранването спасява кърменето. 😊 Успех, каквото и да решиш!

# 174
  • София
Не бързай да се отказваш от кърменето щом тъкмо сте свикнали! Опитай с дохранване и може да успееш. Най-добре наистина се чуй с консултант по кърмене - ще ти дадат най-правилни насоки.

# 175
Притесних се , защото за 20 дена е качила само 300 гр и то 200 са като и давах постоянно АМ. Най-странното е че ми се оригва след всяко хранене , спи ми по 3 4 часа , дръпнала е на височина , но забелязах че не пишка много в памперсите както след АМ. Мисля сутрин когато имам най-много кърма да я кърмя и после през деня на АМ Cry

# 176
  • WonderLand
Ама как ще спираш да кърмиш? Не слушай тея глупости. Вземи си лактогенен чай, ревизирай храната която ядеш и попромени диетата си ако има нужда, дохранвай с АМ след кърмене, но гледай да дършиш бебка на гърда по повече време. На мен консултантката в Шейново ми обясни, че е хубаво да държа детето на гърда по около 20-25 мин ако е поспаливо, защото за толкова времегоре долу успявали да изпразнят гърдата и да стигнат до задното мляко. Иначе ако бързо сменям гърдите си пълни стомахчето само с предното, което не е толкова калорично и може да е причина да не наддава добре. Не се отказвай от кърменето, свържи се с консултант по кърмене, това е най-хубавото за теб и за детето.

# 177
Съвети за кърмене само от консултант, педиатрите гледат единствено да си попълнят таблиците. Да спреш да кърмиш не е добър съвет, нито разумен. Аз тъкмо се чух снощи с консултантка и пиша дословно какво каза. Дръж я по-дълго време на гърда, като я изсуче предлагай и втората "за десерт". Трябва да има поне 10 хранения за денонощие. Ти поемай много течности и питателна храна- сурови ядки, овесени ядки, протеин и здравословни мазнини. Лактогонни са чай от сминдух, чай лактеса , ядките и червените боровинки. Бебенцето може да суче лениво- разбуждай го и го кърми възможно най-често, да има неограничен достъп до гърда. При малките бебета не бива да се опитваме да правим режими, да прекъсваме сукане или да ги оставяме дълго време без сукане. Нехранителна кърма няма, природата е измислила как да храни бебето. Има просто липса на информация и подкрепа.

# 178
Здравейте, а как сте с килограмите? Утре бебка прави 1 месец, днес бяхме на консултация и е качила 600 гр. Педиатъра казва, че е малко. От 2 седмици е изцяло на кърма, до преди това дохранвах по 2 или 3 пъти на ден с АМ. Говорих с консултант по кърмене и ме посъветва да не дохранвам, къде ли е проблема? Бебка си яде на 2 часа, памперсите са пълни, не повръща, а не качва.

# 179
Irinapa, проблемът е, че всички педиатри очакват всяко бебе да се впише в таблиците и ако не го направи значи нещо не е наред. Никой не отчита това, че бебетата са различни, родителите са различни и гените са различни. Също и кантарите Simple Smile ако предния път са я теглили нахранена и неизакана примерно, а този път не е било така- ето ти 200 грама разлика. Слушай консултантите, те са най-компетентни за кърменето.

Общи условия

Активация на акаунт