ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 695
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
  • WonderLand
На училището за бременни ни казаха да си питаме педиатъра за витамин К на 30я ден.

# 421
В нашата епикриза също пишеше.

# 422
  • София
Привет,
Да споделя и моето решение, купих вит К , но не съм дала. Педиатърката каза щом го пише на епикризата да го дадем, но в аптеката много са се изненадали , че са ни го изписали. Посъветвах се с приятелка медицинско лице, която каза че не е нужно, вероятно са използвали шаблон на епикриза за недоносено бебе и е останал вписан и Вит К. Така на своя глава реших да не го дам, в болницата са и слагали. И на двете по- големи дъщери не съм давала навремето.
Да ви се похваля, нашите разходки малко по малко стават приятни, в началото скърца и плаче, но като се погушкаме и засъни, после прави час, час и половина сън в количката, даже вчера си напазарувах плод и зеленчук. Доволна съм за сега.

# 423
Тръгнахме сега да се запознаваме с прадядо, та си мисля за тези седалки за колата.. Дали е хубаво в такава поза да пътува дълго. В случая е максимум час, ама си мисля на месец и половина дали тази поза не му вредди на гръбчето. Thinking

# 424
  • София
Ортопеда ни каза до час и половина в столчето за кола.

# 425
В някои болници витамин К се инжектира, а в други се дава под формата на капки през устата. Когато са капки, се дават на 3 пъти, като третият път е на 30 ден. Изобщо не сме го дискутирали с педиатъра. Пише ми го в епикризата, съответно го купих и й го дадох.

# 426
  • София
Принципно час и половина съветват ортопедите,  но на мен ми се е случвало и по три часа и половина. Прибирайки се от морето. Не мога да го събудя и да реве през останалото време от пътуването...Това разбира се си е моята гледна точка. Сложила съм подложка да е максимално изправено гръбчето (въпреки, че на нас ортопеда ни каза, че след един месец вече не е необходимо).

Трябва да взема да я прочета тая епикриза...

Пп. И на моятамен епикриза пише трети прием на един месец...сигурно и на баткото пише, трябва да видя. Е не съм давала. Предполагам, че ако беше толкова важно (като витамин д напримера), педиатъра щеше да ми каже.

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 13:13 от ditmade

# 427

Има го в утвърдения медицински стандарт по неонатология, има го в сайта на Министерство на здравеопазването.

п.п. Подарявам една опаковка витамин К, отворена е в четвъртък. Мога да я изпратя по Еконт, ако някой иска. Дадохме на дребния капките и сега няма какви да го правя този витамин.

# 428
И аз подарявам за Пловдив ако някой иска, днес ги сложих и няма какво да ги правя Simple Smile) а майките от Пловдив искате ли една среща да си направим някой ден? Simple Smile)

# 429
На който не са казали за витамина може би в болницата са дали на бебето под формата на инжекция - тогава приема е само 1. Днес питах педиатъра.

# 430
  • София
При нас е на капки, пише си в епикризата, че на 30 дни се прави още един прием. Така или иначе сме го пропуснали и с двете деца. Ще питам педиатъра колко пък да е важно.

# 431
В АМ, което даваме на беби, има витамин К и макар и на нас да са ни писали в епикризата 2 капки на 30-тия ден, аз лично ще ги пропусна.

# 432
Вашите бебчета превъзбуждат ли се като ги водите на нови места? Вчера дойдохме на гости на баба и дядо, ходихме и на село и от пътя, новите места и новите хора цял ден не спахме... За първи път го водим другаде освен на разходка из града и май му дойде в повече.. Притесних се, защото не спа повече от 12 часа през деня. Най много да са се събрали час, час и половина сън. Иначе изглеждаше спокоен, кокори се цял ден, не плака. След обяд тъкмо заспа и след 20 мин го започнаха коликите. Заспа към 10 вечерта и сякаш се стряскаше цяла нощ на сън и мяташе ръчички.. Много неспокойно спа Confused

# 433
Какво мислите за ползването на раница или слинг за бебе под месец? Ако някой ползва може ли да споделите удобно ли е или на кой модел или марка сте се спряли? На мен ми се струва много неудобно за бебчето да го разчекна така.

# 434
Какво мислите за ползването на раница или слинг за бебе под месец? Ако някой ползва може ли да споделите удобно ли е или на кой модел или марка сте се спряли? На мен ми се струва много неудобно за бебчето да го разчекна така.
Ползвам ринг слинг. За първи път го сложих на 9дни. Новороденото бебе не се разкрачва така, както по - голямото дете. Виж клипче в нета или си потърси консултант и библиотека където да пробваш и да ти помогнат. За тяхната възраст може еластичен, ринг и един хибриден май тай. Избрах ринг, защото минава само един пласт плат през бебето. Но като цяло той предпочита да се вози в количката.

Общи условия

Активация на акаунт