ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 728
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
Моето се роди със завиден маникюр и като ни изписаха започнах да режа нокти, на всеки 4-5 дни се налага, много бързо растат. На мен ми е най-лесно да режа докато кърмя с възглавницата за кърмене. Той и така е все разкрасен по лицето, ако не режех не знам на какво щеше да се направи (и мен)

# 286
  • WonderLand
Режа още от родилното, че много де драска. На мамите, дето ги е страх да режат нокти - защо не ги изпилите тогава? Аз правя комбинация от рязане и пилене. В комплекта за бебешка грижа имам 5 малки бебешки пилички за нокти.

Тая сутрин мъника ми се събуди със секретиращо оче, секрета е с леко зеленикав отенък и се чудя да тичам ли при педиатърката. Чета, че уж било нормално, почистих с преварена водичка, ама знам ли.

Иначе да споделя, че на някой може да му е полезно, но открих от какво се дърпа бебо при сукане. Оказа се, че не му харвсва душ гела с който се къпя, освен това си иска Лансинох-а по зърното. Луда работа...

# 287
Секретчето по очите и аз знам, че е нормално. Ние имахме, доктора ни даде капки и намаля, но все още има.
Нокти не сме рязали още на 37 дни е бебка. Много са и дълги, тя се роди с маникюр определено, но за сега ползваме ръкавички. След 40тия ден ще видим какво ще ги правим. Като идея за падащите ръкавички мога да кажа какво правим ние - всичките съм ги зашила леко там където се пъха ръчичката и вече нямаме проблеми с падането им.

# 288
  • София
Режа още от началот.
Тая нощ спа цяяяяяла нощ. Може би , защото вечерта се скъса да реве и се е уморил.
Направих временен избор нана педиатър,че не сме си в София и сеха той иска да почваме с ваксините...хич не ми се иска..ама май ще започна все пак.
За секретащастие в окотоболницата капех кърма и промивах с физиологичен разтвор.

# 289
По повод ваксините - тази година е шест валентна и малко се плаша. Има ли мами с вече поставени ваксини и как го понесоха бебчетата ? 

# 290
  • София
И на баткото ми сасе шествалентни. Хексацима и, синфлорикс едновременно ги сложиха. Прие ги добре. Сега обаче държа да ги сложим по отделно.

# 291
  • София
Аз пък мислех, че няма Хексацима вече и са върнали Пентаксим, а хепатитната си е отделно. Всяка година ново двайсет.

# 292
За ноктите и аз ги режа , че много се драска. В началото беше с ръкавички, но педиатъра каза да ги махна за да пипа беба с ръчички, това и било единственото удоволствие да ги лапа и смуче. А за падащите ръкавички има едни гащеризони ръкавите им се обръщат и стават като ръкавици.

# 293
Има ли някой, който ползва шише на Нук антиколик? Трябва да давам на бебето пробиотика с изцедена кърма и взех едно такова, вътре на биберона има едно бяло капаче,  с него ли се ползва шишето или е нещо като предпазител като се стерилизира и се маха при хранене? Понеже досега съм ползвала Авент и те нямат такова

# 294
Има ли някой, който ползва шише на Нук антиколик? Трябва да давам на бебето пробиотика с изцедена кърма и взех едно такова, вътре на биберона има едно бяло капаче,  с него ли се ползва шишето или е нещо като предпазител като се стерилизира и се маха при хранене? Понеже досега съм ползвала Авент и те нямат такова
Капака си е отделно , евентуално като бъркаш млякото, да не излиза, и като се пренася течност да не се разлее, защото техните биберони не отиват плътно до капачката.

# 295
Аз уредих таткото да прави маникюра, че и мене ме е страх 😁
Днес обаче акито на беба беше с доста слуз и се притесних сега. Безцветна е поне, но се чудя дали да звъня на педиатъра.

# 296
И аз режа ноктите откакто се прибрахме от болницата,докато го кърмя.Малко мънка ,но много се дере и мен също,забива си ги редовно в гърдите ми.Аз взех един комплект на Canpol,че като ни изписаха в неделя само ДМ беше отворен и имаше само това,но ползвам ножичката че са му меки ноктите и нокторезачката нещо не ги режи.При нас не знам колики ли почнаха,защото много е неспокоен.Почти не спи през деня,а вечер както спеше по 5-6 часа сега спи едвам 3.Не реве и да се превива,но определено виждам че му е некомфортно.Той ми плаче предимно като се събуди и е гладен,иска веднага да яде.Някой знае ли колко е горе-долу този период с коликите.С баткото не усетих да имаше и сега не знам какво да очаквам.

# 297
И аз не съм имала с баткото приключения с колики, но е индивидуално. При някои бебета са леки и не се усещат, при други продължават дълго и много пищят. Зависи колко е чувствително детето към перисталтиката си и отчасти с какво се храни (чувала съм, че някои АМ задълбочават коликите ако детето нещо не го понесе добре)

# 298
Каката имаше зверски колики, спряха, когато направи 4 месеца. За сега при  малкият е поносимо положението, дано се задържат така нещата.

# 299
Момичета, да ви попитам акото на бебка стана тъмно зелено с нормална консистенция, защото спрях кърменето и от 24ч не е приемала кърма. Давам и Амтамил.
Преди и давах 40/50мл кърма и дохранвах с Аптамил и акото беше с цвят на горчица, бебка е на 23дни.
Ако има мама, която дава АМ, то какъв е цвета на акото?
Благодаря предварително за отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт