ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 734
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Събрахме се при майка ми, тя направи питка, купихме соленки, сладки и вино и това беше. Но аз не си падам по специални ритуали, тържества и тем подобни.

# 271
  • Плевен/Пловдив
Направих "понуда" на бебка като навърши 40 дена. Отидох в църквата с бебка и каките да ни пее попа. Занесох пита, мед и сладки. След молитвата ги раздадох на попа и моливите се хора. След това в къщи дойдоха най- близките жени. Почерпих ги със сладки неща и пита с мед. Те от своя страна донесоха подаръчета за бебка и по наш обичай - нещо бяло се дарява на майката и бебето. Цвете, брашно, захар, кърпа и т.н. Таткото не присъства обикаляше по улиците Simple Smile
Гостите само жени идват по светло и трябва да си отидат по светло. Беше весело успях да се разсея, бебка беше спокойна този ден.

# 272
Здравейте,да,питам дали има друг такъв случай.Днес 38 дни след секциото на операцията ми излязоха първо като мехур после се спука и се отвори 2,3 см до месо.Ходих в спешното където ми обясниха,че на  1% от майките не им се разграждат вътрешните конци и те избиват през операцията.разтвори дупката напълно и извади 2 конеца.каза ,че може да продължат да излизат от други места,а то си е доста болезнено.Има ли друг такъв случай с някоя мама.

При мен е нещо подобно-в левия край на операцията ми седеше леко отворено малка дупчица и след няколно дни ми текна гной от там и гинеколога ми каза ,че въррешен конец се опитва дс излезе и ми изписа едно кремче да се мажа ,за да не събира гной и каза че ще зарасне само

# 273
Момичета, с какво почиствате нослетата?
Дадоха ми един аспиратор https://www.hippoland.net/visiomed-aspirator-za-nos-mx-one, но или аз не се справям добре с него, или вече не работи, както трябва.  Има ли нещо ефикасно и не чак толкова скъпо, което да препоръчате?

# 274
  • София
Обикновена помпичка или такава за смукане или за прахосмукачката. Имам и трите на обща стойност 25 лева.

# 275
Обикновена помпичка или такава за смукане или за прахосмукачката. Имам и трите на обща стойност 25 лева.
Какво представлява обикновената помпичка? Нас педиатърката ни каза с клечка за уши, но нищо не мога да изкарам с нея

# 276
Благодаря ти! Предпочитам да е такъв, за който не се използва прахосмукачка. Остава да избера дали да работи чрез изсмукване с уста, или с помпане на "балона".

# 277
Какво представлява обикновената помпичка? Нас педиатърката ни каза с клечка за уши, но нищо не мога да изкарам с нея
аз първо капвам физиологичен разтвор и след това с аспиратор Маример , струва 11-12 лв , издърпвам , и ако не излизат нацяло понякога се случва , дообирам леко с клечка за уши.

# 278
Нещо по-обикновено ще избера. Ако сте доволни конкретно от някой от аспираторите в линка, казвайте Simple Smile https://remedium.bg/search.html?phrase=%D0%90%D1%81%D0%BF%D0%B8% … amp;ProductSort=1

# 279
На Маример ползвах с баткото и бях доволна и с бебо ще ползвам пак такъв.Момичета вие всеки ден ли промивате нослето.Аз не смятам да дърпам ако няма сополи,само при нужда.

# 280
Аз доскоро само впръсквах физиологичен разтвор (много му е стресово това впръскване в ноздрите и ще сменя спрея с еднократни дози вероятно, за да капя), но нищо не изтичаше. В същото време го чувам как прихърква, дърпа се нервно от гърдата и сякаш не може да диша добре. Затова пробвах с аспиратора и излязоха малко сополки. Аз не прекалявам с дърпането, защото той (на 1 месец стана вчера) и не разрешава много-много.
☀️

# 281
Аз взех комплекта на Томи Типи, но не съм го ползвала все още. Капя физ. разтвор в носа със спринцовка. Ноктите ме е страх да режа, защото ми се виждат много мънички и фини пръстенцата. Вие рязахте ли нокти? Притеснявам се да не го нараня при рязането и затова все отлагам Flushed

# 282
Аз взех комплекта на Томи Типи, но не съм го ползвала все още. Капя физ. разтвор в носа със спринцовка. Ноктите ме е страх да режа, защото ми се виждат много мънички и фини пръстенцата. Вие рязахте ли нокти? Притеснявам се да не го нараня при рязането и затова все отлагам Flushed
Аз в деня който ни изписаха (5 ден)ги изрязах и до сега продължавам да режа , понеже много се дере , а всичките ръкавички които имаме не и стават , тоест падат и.

# 283
И мен ме е страх да режа ноктите. Засега сами си се чупят.
На едно от училищата за родители ни казаха, че се режат след първия месец и докато детето спи. Ноктите на крачетата израстват и порастват по-късно.

# 284
  • София
Аз ноктите още в родилното ги изрязах, че се беше надрал целия. Режа ги с ножичка, че ми е по-удобно.
Нас пък ни мъчат ужасни колики! Давам какво ли не, но ефект не виждам. Лошото е, че вече не може и да нахрани както трябва - едно спокойно кърмене нямаме. Започвам да се притеснявам дали успява да се нахрани така, по два часа се мъчим.

Общи условия

Активация на акаунт