ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 687
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Носех го в слинг преди да направи месец, но не му харесваше. Като стана 5 кила на месец инещо го сложих в раницата и до сега ( два месеца и половина) сме си в раница или количка.

# 436
И аз имам слинг, но още не съм го ползвала, само му се каня.
Ние май се сдобихме с топлинен обрив - ситни пъчици по лицето, ушите, гушката и вратлето. То баси времето-ту топло, ту студено, на таткото му е студено, на мен ми е горещо и въобще не мога да преценя как да я обличам. Подозирам, с риск да ми се смеете на акъла, че е и от олиото, с което й правя масаж преди баня. Явно не се отмива добре и й запушва порите... вие с какво и кога правите масаж? Знам, че олио не се ползва лятото, но у нас е около 25 градуса, рядко повече, а и все пак разчитах, че се отмива...

# 437
  • Plovdiv, Bulgaria
Сухото олио на Мустела и то не всяка вечер. Масаж не правя, той оревава цялата къща докато го оправям след баня. Мажа с олиото или с лосион на бързо, дупето, пъпчето и обличам. Очички и носа чистя сутрин, нямам нерви вечер всичко наведнъж Joy
Понякога като е спокоен през деня между храненията с малко лосион му правя масаж на крачетата и ръчичките.

# 438
По колко време държите бебетата по корем? На моето момиченце не му е от любимите моменти стоенето по корем и се чудя какво да я правя. Също минахте ли преглед на ултразвук за крачетата и като цяло другите прегледи които се препоръчват?

# 439
На мен от библиотеката за слингове ми препоръчаха за такова малко бебе лятото или тъкан слинг, или ринг слинг. Еластичният се прави на пластове и спарва повече от тъкания. Взех един тъкан под наем, много му харесва, веднага заспива, но на мен не ми е удобен, мисля че като стигне кг за раница ще ми е по-добре.
Нашият също не обича по корем, отвреме навреме правя масаж и гимнастика, но ми е трудно да го хвана да е едновременно буден, свеж и спокоен и да не е ял в последния час Simple Smile масаж на корема за перисталтика правя с олиото на Хип, но определено е мазно, иначе или с млякото на Себамед, или с нищо и не търкам много. Лятото с олио си е тегаво за нежната детска кожица.
Ние ходихме на ортопед като стана на един месец, гледа на ехограф тазобедрените стави и тества за рахит, ДЦП, луксация и др. После каза да ида на 8 мес, за да се види дали ставите, които на малките бебета са по-меки, се втвърдяват добре. После като проходи.

# 440
На ортопед педиатъра ли ви прати или вие решихте? Нашата нищо не е споменавала, за пръв път чувам за такъв преглед, но ми се иска и ние да отидем, ако трябва и на частно.

# 441
При нас на ултразвук гледаха ставите на един месец като стана и малко на границата е бебка, та лекаря препоръча да слагаме два памперса един върху друг, за сега това е достатъчно и след месец сме на контрола, за да се провери има ли промяна. Минахме и на контрола за преглед за слуха, когато беше на 10 дни, както и на детски невролог. Правихме трансфонталенла ехография. Само очен преглед остана от прегледите, които ни препоръчаха от болницата.

# 442
На нас ни дадоха направление за ортопед  на консултацията на 1 месец. Ще ходим тази седмица. За други прегледи не е споменавала още.

# 443
Вие как се справяте с крустите. На моето бебе се появиха и мислех, че от само себе си ще изчезнат, но още ги има. Ходих да купя на мустела кремчето, но нямаше. Та въпросът ми е сега като я къпем да използваме ли шампоан или само с водичка да измием главичката.

# 444
  • София
Баткото ми е на две и все още има малко.  Не очаквай да изчезнат толкова бързо.

# 445
Момичета донесоха ми от Турция 2 пакета памперси на Памерс номер 2, но са ни малки... някой иска ли ги?

# 446
На ортопед педиатъра ли ви прати или вие решихте? Нашата нищо не е споменавала, за пръв път чувам за такъв преглед, но ми се иска и ние да отидем, ако трябва и на частно.

Здравей Simple Smile Нашата педиатърка без да ме пита ми даде направление за ортопед и каза,че ни се полага и си минава по здравна каса Simple Smile

# 447
  • WonderLand
И аз се чудя по колко време да стои мъника по корем. Когато е върху нас се подпира с ръчички и се изправя, но сложа ли го на равно нищо, само мига и толкова.

Аз си взех летен муселинов слинг, но нещо слагането на бебето не ми се получава и ще ходя до магазина от който го взех да ми покажат как да го правя. Та още не съм го носила в слинга бебо, иначе много искам, че с тея 4 етажа стълби никак не ми е лесно.

Някоя от вас има ли нужда от памперси 1-ца? Предполагам вече всички сте големи, но имам 2 неразпечатани пакета Лупилу и един отворен турски памперс Прима (от който липсват 2 - 3 памперса) и се чудя какво да ги правя. Та ако на някой му трябват нека ми пише.

# 448
Аз за ортопед знам от баткото- бях го водила контролно като проходи и ортопедът ми се скара, че не съм го завела по-рано и обясни кога и защо са нужни прегледи. Сега като родих директно записах час. На нас педиатърката нищо не ни каза, защото във Варна има само двама детски ортопеди и двамата не работят по ЗК

# 449
Момичета, бебка ме нарита докато беснееше докато се кърмехме на мястото на операцията и ме заболя доста. Сега отново започнах да ипитвам болка като ставам от леглото Sad Дано премине... А съм на лекар чак на 2ри

Вие как излизате с бебоците навън? До днес ми помагаха като носеха количката по стълбите, но от днес съм сама и се чудя как да процедирам. С асансьор сме, но последните стълби до входната врата са предизвикателството. Имам и две кенгуру раници, но някакси ме е страх с тях да я нося, страх ме е нещо да не залитна или да не се спъна, че много не виждаш пред теб какво има с тях.

Общи условия

Активация на акаунт