ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 655
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
Zaraghamba има 3 вида жълтеница. И зависи бебето коя кара. Едната минава с кърмене, а има друга която точно кърмата не позволява на организма да изхвърли билирубина.
Относно хомеопатичните започнах с Опиум 15СН който я караше много да пръцка и като че ли й намали коликите обаче не акаше. От няколко дни включих и Нукс Вомика 15СН от него пък започна след ядене много да плаче и да се напъва явно и даваше напъни да се изхожда, но тя се стягаше. Снощи пак така започна да се стяга, но свърши работа както и сутринта. Има и други хомеопатични, но трябва да прочетете малко какви са ви симптомите или е най добре да си отидете на някой хомеопат. Аз баткото го водих няколко пъти за различни неща и много му помогнаха. При нас проблема е не,че й е твърдо, а че не се отпуска и се стиска. Баткото ми беше по същия начин. Пробвах с него какво ли не, но при него Опиума му подейства и започна да ака сам иначе беше мнооооого дълго време на свещички или клизмички.

# 556
И при нас проблемът е, че нещо не може да го изкара. Не е класически запек, даже като направим клизмичка си е течно ако, напъва се, пръцка много, но ако не излиза. Масаж правим по няколко пъти на ден, гимнастика колело и колене към корема също. Веднъж успя да се изака след гимнастиката, но толкова само. Оня ден се изака сам в деня след клизмата, но пак единичен случай. Давам Омнибиотик, сега го смених с Биобаланс бейби пък да видим. Ама то не е запек, че да се регулира... чувствам се безсилна. При вас внезапно ли стана така или от раждането? Той както си акаше по 6 пъти на ден и внезапно спря- съвпада с деня, в който започна глюкоза , хомеопатия за жълтеницата (Окубака), капки Био Амика и аз се разболях със зверски болки в гърлото и една седмица не ядох и не пих нищо. Та едно от тях го е предизвилало, кое не знам, но не може да се нормализира с нищо. Аз също пия пробиотик и ям разхлабващи храни- нищо

# 557
И при нас проблемът е, че нещо не може да го изкара. Не е класически запек, даже като направим клизмичка си е течно ако, напъва се, пръцка много, но ако не излиза. Масаж правим по няколко пъти на ден, гимнастика колело и колене към корема също. Веднъж успя да се изака след гимнастиката, но толкова само. Оня ден се изака сам в деня след клизмата, но пак единичен случай. Давам Омнибиотик, сега го смених с Биобаланс бейби пък да видим. Ама то не е запек, че да се регулира... чувствам се безсилна. При вас внезапно ли стана така или от раждането? Той както си акаше по 6 пъти на ден и внезапно спря- съвпада с деня, в който започна глюкоза , хомеопатия за жълтеницата (Окубака), капки Био Амика и аз се разболях със зверски болки в гърлото и една седмица не ядох и не пих нищо. Та едно от тях го е предизвилало, кое не знам, но не може да се нормализира с нищо. Аз също пия пробиотик и ям разхлабващи храни- нищо
Малчо от 7 пъти на ден започна да ака по веднъж или нито веднъж. Три четири дни  така и взехме капки абоколикен. От както му ги давам ака по 4 или 5 пъти(преди това бяхме на инфакол) . Мисля, че имат ефект защото ми ги препоръча друга мама на която бебче също са помогнали.

# 558
При мен акането се влоши като увеличих кърмата от 2 на 3 хранения, преди това нямаше проблем - дохранвам с хип комбиотик. Като започна да я пие бях на железни препарати и го отдавах на това, но и като ги спрях, акането не се нормализира. Това абоколикен чета, че е като био амиката, аз си мислех за някакъв пробиотик от типа био гайа и т. Н. На преглед сме чак на 02.08 и ще питам педиатърката, като ака бебето е направо друг човек, иначе се изнервя, свива се и като яде се дърпа.

# 559
Аз четох, че и от капките с лактаза често се запичат (Абоколикен, Био Амика и Колийф) , защото разграждането на лактозата спомага перисталтиката и когато се включи лактаза този процес се улеснява, но съответно и перисталтиката намалява. Имам съмнение, че точно Био амиката го спече

# 560
Колийфа разхлаби моята бебка. Тя пък обратното - всеки памперс има поне по малко ако. Поне вече дупето й е в пъти по-добре. Оправих я като смених пелените с Памперс премиум care и я мажех с бепантен. Така каза кожния и наистина, за около седмица почти изчезна раната.
Да ви питам за ротарикса, ще я слагате ли?

# 561
  • София
Аз не.

# 562
Аз ще я слагам ротарикса на 02.08. Педиатърката искаше на 30-тия ден да я сложи, но се разбрахме да изчакаме 40-тия ден и тогава.

# 563
  • WonderLand
Момичета, налегнала ме е един вид мамешка вина. Малчо напоследък будува повечко и аз често го оставям в кошарата, пускам му играчката и си върша някаква работа или просто пия кафе, но се чувствам виновна, че не се занимавам с него постоянно като е буден. Това е само когато е спокоен и не плаче, обикновено преди или след сън. Как е при вас? Само мен ли ме обземат такива усещания?

# 564
Момичета, налегнала ме е един вид мамешка вина. Малчо напоследък будува повечко и аз често го оставям в кошарата, пускам му играчката и си върша някаква работа или просто пия кафе, но се чувствам виновна, че не се занимавам с него постоянно като е буден. Това е само когато е спокоен и не плаче, обикновено преди или след сън. Как е при вас? Само мен ли ме обземат такива усещания?
Шегуваш ли се, аз с баткото МЕЧТАЕХ да мога поне за 10 секунди да го сложа на шезлонг/гимнастика/въртележка и да ида до wc поне, но уви- това бебе не пожела да седи само̀ и миг, беше ужасно тегаво. Слушах приятелките си как бебетата се люлеят в люлка, а те гледат сериали и се питах къде греша и защо аз и мъжа ми вечеряхме заедно за пръв път като оставихме малкия на баба му на година и половина. Сега второто като е спокойно го слагам на шезлонг и седя отстрани да се любувам на гледката, която не съм мислила, че някога ще видя Simple Smile поръчах люлка да видим и там как ще е. С две думи- наслаждавай се, защото ако бебето допуска да имаш свободна минута, това е само в твоя полза. Винаги можеш да го вземеш за гимнастика и игри с теб, но ако не иска да седи без теб нищо на света няма да промени това и в един момент изперкваш

# 565
Днес бяхме на първа консултация на 30дни е качил 1.2кг и 2 см.Ох аз как искам по често да си гледка и кротува в кошарата или шезлонга поне да се поизкъпя и сготвя,а много рядко се случва. Иска да има все човек при него или да го държат.Баткото и таткото помагат,но най се радвам майка да ми дойде на гости и 3-4 часа да са ми свободни ръцете.Не мисля че е лошо да имаме малко свободно време и за себе си.Аз съм останала без кръст и ръце,а тепърва ще качват килограми и ще ни тежат.

# 566
Как искам и аз кротушко,но не имам си зверче😁. Не се обвинявай,а си почивай когато имаш възможност. Това е добре и за теб и за детето.
Na_na,как сте?

# 567
Момичета, ползвате ли слънцезащитен крем за бебетата? Аз не го мажа и се притеснявам, че сякаш е потъмнял Confused Уж не го извеждам по слънцето директно ама явно тук там като му свети и го хваща.

# 568
  • София
Не се препоръчва мазане под 6 месеца, аз не мажа до годинката. Просто го пазя.

# 569
Как искам и аз кротушко,но не имам си зверче😁. Не се обвинявай,а си почивай когато имаш възможност. Това е добре и за теб и за детето.
Na_na,как сте?

Казаха,че днес е малко по добре.Преди малко след сукане повърна жълта течност,но сестрата не о ърна много внимание,довечера ще питам дежурната лекарка.

Общи условия

Активация на акаунт