ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 650
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
Питах и в другата тема, ама и вас да питам за по-сигурно Blush
Кога започнаха да слагат ваксините на бебетата ви - когато започнаха втория си месец или когато навършиха два месеца?

# 571
  • София
Сега прочетох, че освен помощта от държавата за раждане, някои общини отпускат и допълнително помощ за насърчаване на раждаемостта. За София намерих нещо, но май ще е актуално от 2020. За сега някой от София да има инфо дали отпускат такава помощ?   https://www.sofia.bg › Проек...PDF
Резултати от мрежата
Програма за отпускане на еднократна финансова ... - Столична община

# 572
  • София
Аз да питам откога започнахте да давате витамин Д? И има ли някой, който дава Абоколикен или Колийф директно в устата? Аз сега давам Колийф, но го капя в устата, а на Абоколикен пише да не се дава директно, нямам идея защо.
И още нещо - потреперват ли от време на време крачетата или устичката на бебетата ви? Каката и трепереше устичката, ама сега на малкия и крачетата потрепват понякога. Знам, че е нормално до едно време, но все пак да попитам има ли други така?!

# 573
Сега прочетох, че освен помощта от държавата за раждане, някои общини отпускат и допълнително помощ за насърчаване на раждаемостта. За София намерих нещо, но май ще е актуално от 2020. За сега някой от София да има инфо дали отпускат такава помощ?   https://www.sofia.bg › Проек...PDF
Резултати от мрежата
Програма за отпускане на еднократна финансова ... - Столична община

Да има такава помощ аз съм от Ботевград и тук я дават като се определя спрямо образованието на майката.

# 574
Аз да питам откога започнахте да давате витамин Д? И има ли някой, който дава Абоколикен или Колийф директно в устата? Аз сега давам Колийф, но го капя в устата, а на Абоколикен пише да не се дава директно, нямам идея защо.
И още нещо - потреперват ли от време на време крачетата или устичката на бебетата ви? Каката и трепереше устичката, ама сега на малкия и крачетата потрепват понякога. Знам, че е нормално до едно време, но все пак да попитам има ли други така?!
Трепери й устичката, в началото много се стреснах реших, че й е с тудено, но едва ли е това. При вас кога трепери ?

# 575
  • WonderLand
И при нас треперят и крачета и устичка, в родилното ни обясниха, че се дължи на недоразвитата нервна система и до третия месец отшумява.

# 576
Na_na,продължавам да стискам палци. Надявам се утре да кажеш,че е по-добре от днес и така всеки ден.
Ваксините се поставят при навършена възраст.
И при нас притреперват ръчички,крачета уста😃
Вит. Д ни го изписаха когато направи един месец.
За помоща само определени общини отпускат. Главно там където е по-ниска раждаемостта.

# 577
Na_na,продължавам да стискам палци. Надявам се утре да кажеш,че е по-добре от днес и така всеки ден.
Ваксините се поставят при навършена възраст.
И при нас притреперват ръчички,крачета уста😃
Вит. Д ни го изписаха когато направи един месец.
За помоща само определени общини отпускат. Главно там където е по-ниска раждаемостта.

Благодаря за подкрепата майчета бъдете живи и здрави вие и вашите дечица.
За тази помощ в общината ли се пита.

# 578
Можеш да попиташ,ако ти кажат.😉 В интернет също мисля,че има инфо кои са горе-долу,но не са много. Имам спомен за Монтана,Горна Оряховица,Ботевград,Несебър,но да не подведа някой проврете за общината която ви интересува. Несебър е фаворит с помощ,но за второ дете от 2000 лв. Другите общини дават около.400,500 лв.Имат някои изисквания за образование,уседналост и др.

# 579
Ето нещо интересно за мамите с много кърма. Аз ще проуча въпроса, че вече нямам място във фризера и изхвърлям Confused
Тези, които нямат достъпно могат пък да си купят от банката за 1.80 на литър. Hug
http://www.bankazamaichinakarma.free.bg/donorki.html

# 580
И на моята бебка потрепва устичката. Витамин Д приемаме от 15тия ден.

# 581
Варна не дава помощ, явно не им се стимулира

# 582
  • София
Да, нормално е треперенето заради незрялата нервна система, просто се чудех дали и другите са така.
Леле, Мег, браво на теб! Аз пък едва цедя нещо като трябва да го оставям, започвам два дни по-рано, че да събера за едно хранене.

# 583
Ох, болно е да нямаш кърма.. Дано ти се увеличи.. Кой знае
За Пловдив четох, че може от догодина да има помощи. За следващото вече Grinning

# 584
  • Плевен/Пловдив
Вит Д давам от 14 ден.
Потреперват ни крачетата на нас.
Ваксините започват да се слагат след навършване на втория месец. Ротарикса се дава до 6 месец на два приема.
https://www.vaksinite.com/imunizacionen-kalendar/
Това в имунизационния календар за 2019 г. на РБ.

Общи условия

Активация на акаунт