ЮЛСКО бебенце ръце протяга да прегърне силно мама. Тема 9

• 31 957
  • 688
  •   1
Отговори
# 540
Привет! Имам един въпрос... Бебката ми не е акала от вчера преди обяд, да се тревожа ли според вас 🤔 На адаптирано мляко сме, че с кърмата голям глад. Даваме и пробиотик+еспумизан по препоръка на педиатъра.

# 541
Привет! Имам един въпрос... Бебката ми не е акала от вчера преди обяд, да се тревожа ли според вас 🤔 На адаптирано мляко сме, че с кърмата голям глад. Даваме и пробиотик+еспумизан по препоръка на педиатъра.
Моята е на смесено хранене и ака веднъж на един-два дни. Педиатърът каза, че максимумът без изхождане е 3 дни и после трябва да се мисли за клизма.

# 542
  • Пловдив
Еспумизана съдържа симетикон който запича ако няма зверски колики разреди приемите му по принцип коликите имат пикове следобяд и сутрин или само следобяд давай само преди тези хранения (сутрин , следобяд или когато забележиш Беба по нервна и ревлива).

# 543
Моята е на смесено хранене и ака веднъж на един-два дни. Педиатърът каза, че максимумът без изхождане е 3 дни и после трябва да се мисли за клизма.

Моето бебе е на кърма и нашият педиатър каза, че е нормално да се изходжа дори веднъж седмично.

Всъщност и трите ми деца се изхождаха няколко пъти дневно до около 20тия ден, а след това веднъж на три-четири дни.

# 544

Моето бебе е на кърма и нашият педиатър каза, че е нормално да се изходжа дори веднъж седмично.

Всъщност и трите ми деца се изхождаха няколко пъти дневно до около 20тия ден, а след това веднъж на три-четири дни.

Сложихте край на притесненията ми. 😊

# 545
  avlito  , виж дали коремчето е твърдо. Можеш да помогнеш като вдигнеш крачетата нагоре и ги по държиш така, но днес не помогна при нас...
Видях поста, че Еспомизан запича, не го позлвам често, около 2пъти на ден.

Още се чудя за даването на вода. Ма другите ми деца не давах първоначално, после опитах, но отказаха. И до ден днешен пият вода малко и със зор.

# 546
Аз съм с второ секцио и ми е много по добре от първото. Болеше ме но се раздвижих бързо.
 За запека пробвайте да направиш АМ а вода в която са били накиснати овесени трици. Аз давам капки Лефакс. Детето ака или веднъж на ден или на два. Давам му и едни ензими от Аквасорс за коликите и съм много доволна.

# 547
Мами съжалявам, че ви връщам към темата за кръвотечението и лохиите. На мен ми е 7 ден от раждането и макар да е светло червен цвета им ме притеснява, че все още по обилно кръвотечението т.е. на 4 часа сменям превръзка. Прави ми впечатление определено, че ако не нощем когато кърмя през интервали 3-4 часа мога и с 1 превръзка. Определено при контрахиране на матката при кърмене се увеличава. При нормално раждащите мами кога намаля? Нямам Т и други симптоми втрисане и съсиреци.

# 548
Мами съжалявам, че ви връщам към темата за кръвотечението и лохиите. На мен ми е 7 ден от раждането и макар да е светло червен цвета им ме притеснява, че все още по обилно кръвотечението т.е. на 4 часа сменям превръзка. Прави ми впечатление определено, че ако не нощем когато кърмя през интервали 3-4 часа мога и с 1 превръзка. Определено при контрахиране на матката при кърмене се увеличава. При нормално раждащите мами кога намаля? Нямам Т и други симптоми втрисане и съсиреци.
Нормално е, при мен до около 15-ти ден беше сравнително обилно, но ако се притесняваш, най-добре се свържи с лекаря, при когото си раждала. Аз малко съм разочарована от моята, казах й че още след раждането имам нощно изпотяване и втрисане, без температура, и не ме отрази...

# 549
Съни, нощното втрисане може да ти е паднала захарта. Изяж нещо сладко. Като се прибрахме от болницата ме втресе жестоко.

# 550
Съни, нощното втрисане може да ти е паднала захарта. Изяж нещо сладко. Като се прибрахме от болницата ме втресе жестоко.
Мерси, Еличка. Възможно е от това да е или от неизцедена кърма. Една позната каза, че от препълнена гърда е вдигнала 39 градуса. Аз за всеки случай като ходя на преглед ще пусна и контролна микробиология, да се презастраховам да не съм хванала някоя вътреболнична инфекция, че те са си опасни.

# 551
Мамите с повече от едно деца, как се справяте с ревността? Аз не очаквах, че ще е такова чудо. Баткото е почти на 6г., постоянно ни ангажира вниманието, за да не обръщаме внимание на бебето. Бях я оставила в леглото сума време, само и само да му докажа, че нищо не се е променило спрямо него. На моменти искрено се изнервям, но за сега държа фронта. Имам чувството, че ще избухна в някой момент, а не искам да стигам до там. Даже днес изпадна в някакво ревливо състояние, без видима причина. Не можа да ми обясни защо плаче, на мен ми е ясно че изпитва някакви нови чувства.

# 552
Мамите с повече от едно деца, как се справяте с ревността? Аз не очаквах, че ще е такова чудо. Баткото е почти на 6г., постоянно ни ангажира вниманието, за да не обръщаме внимание на бебето. Бях я оставила в леглото сума време, само и само да му докажа, че нищо не се е променило спрямо него. На моменти искрено се изнервям, но за сега държа фронта. Имам чувството, че ще избухна в някой момент, а не искам да стигам до там. Даже днес изпадна в някакво ревливо състояние, без видима причина. Не можа да ми обясни защо плаче, на мен ми е ясно че изпитва някакви нови чувства.
Аз имам момиченце на три и три месеца, за сега няма голяма драма. Постоянно и давам задачи да помага, къпем го двете, сгъва памперса и го хвърля, мием му дупето, маже го с лосион, реше му косата с четката, чете му, пее му. Обяснявам и, че бебето има нужда от нас, защото не може да прави нищо. Трябва да му говорим/пеем/четем, за за се научи да говори. Нося го, защото не може да ходи. Тя като е била бебе и нея съм носила, а сега е голяма и може. Бебето като я гледа и то ще се научи. Предполагам вече си ги пробвала нещата. При всяко дете е различно, но определено е период и ще мине. Много говорене и повтаряне, няма как. ❤️

# 553
  • Пловдив/София
За ревността- при нас таткото се занимава с баткото и когато се изнервям ме гледа лошо и замазва след мен Simple Smile) каза ми, че иска бебето да стои още в болница. Бях на една лекция с психолози и казаха, че е хибаво децата да си казват дори че “мразят” бебето. Важното е да реагираме спокойно, даже са ги стимулираме да доверят чувства си, без “аа так не се говори”- пак ще го чувстват, но с вина. Правилната реакция е “да, досадно е понякога с бебе, искаш ли да го оставим на тати и с теб да почетем?”.
На практика не е така лесно де, като съм недоспала и притеснена с кърменто само ми липсва да скача и крещи и иска внимание, ама няма как.
За възстановяването- аз имах леко раждане, без опоаквания след това, но вече 7ми ден съм без сили. Отпаднала като болна... предполагам, че е от обездвижването и като започем да излизаме, ще се оправя.
За лохиите- даже е добре, че тече много кръв при кърмене, значи добре се прибира матката. При мен 7ми ден и ту е само слабо зеленикаво кафяво, ту пак с кръв, като слаб цикъл. Индивидуално е при кого как ше протече, но максимум 30тина дни казват.

# 554
Кога ви свалиха конците след операцията..и на мен обилна мръсна кръв ми вървя първияхи втория ден, след това бледо розово.. започнахме с кърменето и ужасно много ме болят гърдите, постоянно цедя..бебето е с жълтеница и повече спи, но ми казаха да го будя на 3 часа, защото от храната и акането се оправяло..

Общи условия

Активация на акаунт