Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 859
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 220
Касио, ти си заявила съвсем точно и ясно.
Авторката се носи по течението години наред, нещата са неизказани и нерешени в зародиш. Сега се е сетила и не вижда колът в своето око | половинката|, ами оглася до Кралството и обратно.
Така е, заявила съм. Всъщност ние може да си имаме всякакви претенции, въпроса е какво решават бащите. Кофтито в случая на Даскалка е, че НМ го няма никакъв.

П.С.
Cuckoo нямам против, аз и пусках линк на ЛС, но мисля, че част от коментарите в моята тема ги няма, така че не е кой знае колко интересно Simple Smile Не искам повече да измествам фокуса от казуса на Даскалка.

# 2 221
Касио, хипотетично ако майката на детето почине или се инвалидизира и не може да го гледа, какво ще правиш? Щом си толкова категорична, че чуждо дете не можеш да гледаш?

# 2 222
  • София
Аз също се учудих, че темата е доста къса, не като настоящата.

# 2 223
Касио, хипотетично ако майката на детето почине или се инвалидизира и не може да го гледа, какво ще правиш? Щом си толкова категорична, че чуждо дете не можеш да гледаш?
Алина, това са извънредни случаи от които за съжаление никой не е застрахован. Говоря за случай, в който и двамата родители са си психически и физически здрави.
А какво ще правя... Не знам и не желая да си помислям честно казано, а и децата растат, в периода когато съм заявила това, детенце е било и доста малко, това ме е притеснявало.

# 2 224
Включвам се за последно, макар че виждам, че от моите постове няма никакъв смисъл.
Даскалката - опита ли се да си отговориш на поне един от въпросите, които ти нахвърлих? Или изобщо не си ми видяла поста? Искаш да се включват хора в подобна на твоята ситуация - е, включих се, няколко пъти, но ти не отговори на нито един от моите коментари. Няма да решиш проблемите си, няма нищо да се промени във вашето семейство, освен да се побъркаш тотално. С отхвърлянето на поне десетки различни съвети, които ти бяха дадени, ти не търсиш решение. Вече съм напълно убедена във вижданията си за вашия "филм" и няма нужда да ми обясняваш каквото и да било. Явно наистина имаш една единствена цел, и тя не е да ви е щастливо и сплотено семейството. Както в другите теми, и тук успя да изместиш посоката в удобната за теб.

Все пак ви пожелавам успех и чудо, защото друго няма да ви помогне.

# 2 225
Е, щом и principessa го каза, въпросът е решен.

# 2 226
Включвам се за последно, макар че виждам, че от моите постове няма никакъв смисъл.
Даскалката - опита ли се да си отговориш на поне един от въпросите, които ти нахвърлих? Или изобщо не си ми видяла поста? Искаш да се включват хора в подобна на твоята ситуация - е, включих се, няколко пъти, но ти не отговори на нито един от моите коментари. Няма да решиш проблемите си, няма нищо да се промени във вашето семейство, освен да се побъркаш тотално. С отхвърлянето на поне десетки различни съвети, които ти бяха дадени, ти не търсиш решение. Вече съм напълно убедена във вижданията си за вашия "филм" и няма нужда да ми обясняваш каквото и да било. Явно наистина имаш една единствена цел, и тя не е да ви е щастливо и сплотено семейството. Както в другите теми, и тук успя да изместиш посоката в удобната за теб.

Все пак ви пожелавам успех и чудо, защото друго няма да ви помогне.

Видях, благодаря, ще ти отговоря по-късно

# 2 227
Даскалка
Имаш една друга тема - "Втора майка", в която ти си доста по-умерена и съответно не видях някой да те напада в нея. Ти описа един изключително краен случай, да не говорим, че първата ти тема беше точно " Как доведеното дете да отиде при безотговорната си майка?" Нямаше никакво търсене на подход към него и
от двете теми. Ако си наистина загрижена, в раздели за Деца с увреждания и Образование на деца със СОП, можеш да намериш доста компетентни съвети, вкл.  за специалисти, но целта ти да пишеш тук беше много различна.
За протокола  - разведена съм и финансово независима, "мъжки тип". Не деля изобщо по пол.  Конкретно твоята личност, твоето отношение в ситуацията за мен е отблъскващо и ненормално. Ако беше мъж, щях да кажа абсолютно същото.

# 2 228
Таф, виж датите. За да има промяна в тона си има и ред причини.

# 2 229
  • София
Даскалката плаща познайте защо...отново защото МЪЖЪТ не може да плаща, а парите са нейни, не общи. Тя има пари, той- дете и разходи.
Мъжът не може да гледа, не може да плаща, не може да сложи ред в семейството, явно нищо не може
Евреите казват, че проблем, който може да се реши с пари не е проблем, а разход
За 600 лева бих ги давала и бих си живяла спокойно, както и всички около мен. Всички щяха да са щастливи- дете, баба, мама, Мъжът и най-вече- Даскалка.

Защо да е щастлива, Даскалка, че не разбрах?
Аз, за разлика от теб, също не бих ги давала тези пари- въпрос на принципи е, не на търгашество.
И не, детето не би било щастливо, защото то иска при майка си, ама вярно, че за толкова маловажно искане, не си заслужава да му се обръща внимание.
Къде по- нарушени са му правата със заключването на спалнята. Joy

# 2 230
И като иска майка си, а тя него - не, какви точно са опциите? Да поцъкаме с език колко е лоша - да, боклук е, и? Затова трябва да козирува на Даскалка и да се радва какъв късмет е изкарал с нея ли?

# 2 231
  • Paris, France
Даскалка, ти си ригидна и нямаш никакво желание и намерение да промениш подхода. Отгледали сме, с мъжа ми, цели 2 деца, като и при двете е имало някакви здравословни и поведенчески проблеми в различни периоди. Едното се роди силно недоносено, не можеше да суче и после и да яде с лъжица. Захранвала съм със солети, чипс и сухар, а не с каша, супа и намачкани банани. Това по съвет на специалисти. Добре, че ММ и майка ми разбираха, макар че не винаги имах подкрепа и съм била хулена и даже критикувана. Не се получаваше с каши.

Аз съм готова да опиша подробно начини за справяне с ODD и даже обясних вече как става. И с нарочното опикаване писах как се отправихме. ТафТаф също писа, че се справя и нахвърли начините, но се оказа по-хитра от мене и не се върза да си трие пръстите. Каквото и да ти се предложи ти фокусираш върху успехите - твоите. Писаха ти жени, които отглеждат при тях децата от предишни връзки на мъжете им. Ето, принчипеса писа дълги постове. Happy и аз, но и други, ти писахме от позицията на деца на разведени родители и къде и защо ни е било добре или зле. Под съвета на Happy детето да иде при баба, дори и да е за част от седмицата, се подписвам с двете си ръце.

Поведението на едно дете е реакция към поведението на заобикалящите възрастни. Няма как да променим неговото поведение ако не променим нашето.

# 2 232
И като иска майка си, а тя него - не, какви точно са опциите? Да поцъкаме с език колко е лоша - да, боклук е, и? Затова трябва да козирува на Даскалка и да се радва какъв късмет е изкарал с нея ли?

А може и да не може да го вземе за постоянно? В класа на детето ми има две деца, които се гледат изцяло от баби, а майките работят в чужбина.
Все пак нейната гледна точка ни е представена само от Даскалка, а аз нещо не мога да я приема безрезервно.

# 2 233
Не се хабете повече, виждате, че колкото и адекватни съвети да ѝ се дават и то от доста хора с някои сходни проблеми, едно си баба бае...150 страници! Крайно време е модераторите да се намесят.

# 2 234
  • София
На мен все пак ми е интересно защо всички вкупом решиха, че точно авторката трябва да възпитава това дете и да решава проблемите му. Защото майка му не иска, а бащата - не може, затова пък двамата дружно решават то да живее при нея?
Е, оказа се, че и Даскалката не може - опитала се е неуспешно, вече и не иска. Не е длъжна при това.
Значи решението е или майката да поиска, или бащата да се научи да може. Или да го пратят при някоя баба, където ще се изучи за малък Хари Потър.  Simple Smile
Има и последен вариант - кой откъде и край на сериала.
Обучение на авторката как се отглеждат проблемни чужди деца не е темата, която е поставена на обсъждане, така че съветите в тоя дух са непоискани. Обсъждат се другите варианти.

Общи условия

Активация на акаунт