Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 776
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 310
Уиш, въпросът с издръсжката е принципен, а не финансов.

Ако мъж напусне София, отиде и купи на жена с дете къща, включи я в бизнеса си, всичко ще е ок, нали.

Че тя това ли е направила? Не Му е купила къща, дори не е купила къщата на семейството, къщата си е нейна. Бизнесът зсъщо си е неин, излиза, че той няма никакъв доход от този бизнес, единствения доход  с който разполага е от държавната му заплата.

Единствената му полза очевидно  е, че си чеше крастата с това, дето го прави. Но ако напусне авторката, тя многократно каза, че си тръгва без нищо. Той и при сегашното положение, явно не печели нещо, с което би могъл да плаща издръжка.....въпреки че бачка на две места.

Как става тая работа...

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 22:30 от Iris04

# 2 311
Еми така става. Човекът сега ще остойности мечтата си.
Живее на чистичко, гледат му детето, работи си държавното , за да плаща безумията си отпреди авторката.
Стига с тези пари, моля ви, наистина е неприятно да им правим сметката .
Аз ще се включа , когато дойде по- екзотичен момент .
Мразя приказки за пари, бакалски сметки и да рия на хората в бизнеса.
Детето ме вълнува.

# 2 312
Базила, този цитат не може ли да се отнася и до теб?
Защо ли се опитвам да обяснявам очеизвадни неща на жени, за които най- важното е да си намерят втори мъж-ерген, който да им гледа децата, но не биха пуснали зад вратата си чуждото?

# 2 313
Ти го каза. Не в семейството, а в бизнеса.

# 2 314
Ти го каза. Не в семейството, а в бизнеса.
Придържам се към предишните коментари, защото всичко започна от подмятането , как даскалка, като бизнесмен, трябвало да плаща 600 лева на бабата, за да гледа детето. Тя.

# 2 315
Tays, точно пък ти да говориш как парите не били важни. Някои още си спомняме миналогошната ти тема за проекто-снахата, която искаше да завлече мамин-златен.

# 2 316
  • here and now
Авторката се самоопредели като "искърско говедо" и от там са и дертовете най-вече. Ако го кара "Со кротце со благо и малко кютек" резултатите ще са различни.

# 2 317
Tats,  коментарите бяха след изхвърлянето на Даскалка, че мъжът й няма и 600 лв. остатък, след като си плати кредита. Ако е така, той не получава и стотинка от бизнеса. Историята е гротескна. Наистина ли не го виждаш?

# 2 318
Tays, точно пък ти да говориш как парите не били важни. Някои още си спомняме миналогошната ти тема за проекто-снахата, която искаше да завлече мамин-златен.
Когато свършат аргументите, започват личните нападки. Благодаря, че ми припомни.Blush

ТафТаф, аз така го виждам, другите - другояче. Кво да направя.

# 2 319
Базила, този цитат не може ли да се отнася и до теб?
Защо ли се опитвам да обяснявам очеизвадни неща на жени, за които най- важното е да си намерят втори мъж-ерген, който да им гледа децата, но не биха пуснали зад вратата си чуждото?
Не може, Тафче, защото аз съм толкоз широко скроена, че отглеждам и свое и чуждо, ако си избера мъжЪТ. Децата не ги деля, важни са ми отношенията и какво ще остане след тези деца.

# 2 320
  • Paris, France
Алина, ти не разбра ли, че каквото и да иска бабата, детето и даскалка, бащата си иска сина под покрива.
Никакви пари не решават патологията тук.
Кой плаща психолога, издържа домакинството, облича и храни детето, според теб.
Стисната била.
Ей, де да беше мъж, а не -жена, всички щяха да казват, че така е редно , и евала щеше да има.
Ама тя женичка. Що да не я охулим, че  е стисната. А откъде е ясно, не разбрах.

А за какво го плаща този психолог? Нали е учила психология? 

Авторката е тиранична и иска да дърпа конците. Може да похарчи 2000 месечно за супи, печено, психолози, ключалки с пръстови отпечатъци, дрехи от сайтове, но иска тя самата да избере какво плаща. Тя не иска да хвърли 600ле, или даже 300, защото тогава няма да има кого да тормози и командва. От два ината винаги надделява по-умния. И при тях е така засега.

таис, не му е купила къща, нито бизнес. Къщата е нейна, на нейно име и го повтаря във всеки пост. Бизнесът е неин, на нейно име. Мунчо само и бачка и даже не е законно деклариран. Тя писа, че той не може да докаже доход от бизнеса.

Виж, ако случайно тя умре, Мунчо е наследник по закон, а не родителите и и сестра и.

Всичко е грозно и гротескно. Ако аз бях пуснала темата, пишейки, че втори съпруг ме третира както авторката третира Мунчо щяхте да ми пуснете директно линкове за защитени къщи за тормозени жени.

# 2 321
Право в десятката, Невена.

# 2 322
Таис, големи жени сме, не е нужно гнусливо да отвръщаме глави от основни аспекти на отношенията във всяко семейство, каквито са финансовите въпроси. А в този конкретен казус са и основополагащи, авторката не то крие, че да то пренебрегваме. Пари и власт, това е което движи отношенията.

Не е нормално този мъж да няма пари с които да плаща издръжката на детето си. За какво работи тогава?

# 2 323
  • Варна
Темата се изчерпа. Новата да е след прибирането на момчето . Може да го е променил английския климат, там само "джентълмени" има, най - вече с чалми. П@тев може да удари някой джакпот и да се установи в Хонолулу . А китайски бизнесмени да реинвестират в убитата бг провинция за новия Лас Вегас. Даскалица ще е новата тигрица - кметица Happy end .
Има множество вариации за интерпретации и фантазии ...

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 23:32 от Viviana91

# 2 324
Къщата е нейна, на нейно име и го повтаря във всеки пост. Бизнесът е неин, на нейно име. Мунчо само и бачка и даже не е законно деклариран. Тя писа, че той не може да докаже доход от бизнеса.
Къщата бизнес не прави.
Ферма>земя, която предполагам е на мъжът или на свекървата.
Субсидиите по мярка 6.1 си "текат".
Далаверите в ДФЗ са постоянни.
Познавам достатъчно бизнесменски "на книга/отчети",
заиграващи се и с ДДС.
Ако детето е с поставена диагноза от психиатър, то си има ред.
(ТЕЛК, ресурсен учител, помощи за ток и т.н.)

Бащата да се премества с детето и да си го гледа самостоятелно.
Даскалка да го чака до момента, когато е без "товар" или да се събере с такъв, който няма.
ПП Даскалка нали търсеше преди година помощница
за домакинството и вземане на детето от училище в 17.00ч, понеже от 08.00ч е там?

Може би препродават луковички на шафран.

Общи условия

Активация на акаунт