Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 126 925
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 730
NumLock, няма как да живеят в един дом, да са семейство, а Даскалка да го играе "оправяйте се, аз съм никоя".
Варианти на семейства има всякакви.
Според нашенските традиции жената "влиза" в разширеното семейството на мъжа си като негова булка и автоматически става отговорна за всичко - за къщата, за децата му (ако има такива), за кравите, за нивите, за старите му и болни родители и т.н. Очевидно този случай е съвсем друг и този модел хич не пасва.
Затова пък има и други модели - събират се хора с деца от предишни бракове, децата може даже да нямат постоянен дом, а да редуват домовете на родителите си. В новото семейство всеки отговаря за собствените си деца, а другият партньор ги обгрижва битово, но не ги възпитава - в такъв случай не е проблем и да са приятели.
Така че според патриархалния модел няма начин да живеят в един дом и да са семейство, а всеки сам да се оправя с децата си. Според други модели може.
Не твърдя, че описаното е добър модел, а само че е възможен. Въпрос на избор.

Много си права. И ако беше си взел местно момиче, такива драми нямаше да има, но той си хваща софиянка и хайдеее....

# 2 731
  • България
Ама какви ветропоказатели станахте, не е истина. Изведнъж се съгласихте, че детето не е стока, а половинката свали короната си на чехльо... Хубаво е поне, че универсалното единство е какво зло съм аз 🤣.
Е, не така на едро.
Надявам се, че си наясно с това, че съпругът ти не държи много на теб.

Разбирам те, ако стоиш заради инвестицията си. Няма лошо, много пари си наляла.
Но ако мислиш, че този мъж те обича, сигурно се заблуждаваш - с такова впечатление съм, четейки постовете ти.
А на майката няма да повлияеш, тя е кукувица, както и бившият ѝ мъж. И двамата са намерили на кого да хвърлят кукувичето, а и издръжка за себе си не са пропуснали да осигурят.
Стоя зад мнението си още по-твърдо.
Не само, че партньорът ти не е чехльо, ами си е един много хитър Използвач!
С нищо не ги държиш. Имам предвид цялата банда.
А ако той има права над продукта, който произвеждате (пишеш, че идеята е негова) , ти си човекът в капана.
Разбирам, че си ядосана, но твоето е път без изход.
Мъжът ти е казал - детето му е по-важно от теб.

# 2 732
В никакъв капан не е Даскалка. Всичко си е нейно, тя си го каза сама няколко пъти. Ако той си тръгне остава си, както си е и в момента без нищо.Тя си е свободна да си тръгне или да го изгони когато си реши, но тя не иска.

# 2 733
  • България
Капанът е финансов, освен ако правата върху продукта не са нейни.
Ако са на партньора ѝ, няма много възможности да излезе от положението без големи финансови загуби.
Емоционалните - отделно.

# 2 734
Не знам какво да мисля. Чудя се на акъла на авторката.
Даскалка, такъв живот ли искаш-скандали, ултиматум, поставяне на срокове, обвинения и т. н.
Дори и да приеме твоите условия, ще го направи не защото те обича и държи на теб, а по финансови причини. Щастлива ли ще си така, да знаеш че този човек е с теб само заради парите. И пак ще те обвинява че си виновна. И рано или късно ще приключите. Да не се случи така че да останеш сама, без семейство и без собствено дете, а и без големи шансове за такова само заради паричките.

# 2 735
   А мнение на психолога изобщо има ли?Мужду редовете чета,че човекът просто си иска детето при себе си на каквато и да е цена.
Абсолютно. Човека ако се наложи ще избере детето си.
Абе ясно, че човекът не е толкова Даскалов, колкото тя го изкарваше. Теория няма да е така.

Гаджето ти не ти вярва. Ти използваш записи. Лошо, Минке. Вие изобщо нямате интимна връзка.

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 10:29 от Анонимен

# 2 736
Косите, родител си. Представи си, че си на мястото на мъжа ми и детето всеки ден ти се оплаква, че пастрокът му му казва и прави някакви неща когато теб те няма. Хайде, твоят е тийн вече, ама като е бил по-малък. Колкото и да му имаш доверие на мъжа си, майка си, в един момент ще се запиташ, абе, аджеба, това дете ако казва истината и вярно го тормозят? Как да се защити мъжът ти в такава ситуация? Теб те е нямало, думата на единия срещу думата на другия. Какво правим? На кой ще повярваш, на детето или на мъжа си?

Не е негова идеята. И двамата се занимавахме с това в по-малък мащаб, на мен ми беше повече хоби, а той си има дарба за това, прави го от дете. Вече като се събрахме налях мои средства и направихме базата и т.н. Дамите ме изядоха с парцалите, че не взима нищо от там, но така ще е докато не се избие инвестицията. Ако беше кредит банката щеше да си ги търси, не е по-различно само защото съм ги дала аз. Вече почнаха да се пораздвижват нещата и работно всичко е много добре, но все още не е оперативно близо - за него - моментът, в който да може да дърпа пари от бизнеса. Разделим ли се, край, връща се в изходно положение. С неговата непрактичност и липса на финансова култура шанс да продължи на нивото, на което бачка сега с мен, няма. А това, което правим е много специфично, няма да намери друг, който да го финансира така.

# 2 737
  • Варна
Даскалке, ако наистина нещата са така, даже аз ти се чудя. Ти може и да го обичаш този човек, но го съсипваш. С добри намерения, но така се получава. Писах по-назад, че си упорита и като нищо ще си постигнеш исканото. И в бизнеса, и в личните отношения. Дали ще е изгонване на детето, дали ще е ваше дете, каквото и да е, вероятно ще го получиш. Това обаче ще е за сметка на другия. И то в не добрия смисъл. Така си се вторачила в детайлите, че не успяваш да видиш общата картина. Вкарала си мъжа в коловоза и той оре ли оре, по твоите правила. Защото няма добра алтернатива. Но съм сигурна, че много добре осъзнава как си го вкарала в положение, в което и да те е обичал, вече не е точно така. В такава ситуация той чувства не може да има. Кажи речи изцяло е зависим от теб, а това за един мъж е пагубно и супер унизително, дори да е най-голямата мижитурка. Той е с теб от интереси и навик. Това прави ли те щастлива?

От опит ще ти кажа, че такива мъже един ден се осъзнават и си заминават. Ако ще на улицата да остане, но в един момент това му се струва по-добър избор от оставането с теб.

# 2 738
HighSpeed, никой не го е вързал и сега. Той не е в тази ситуация от вчера, а вече години и вероятно се надяваше, че като продължи да се прави на щраус нещата някакси ще утихнат, ще се "разберем" с малкия. При "нормална" жена това можеше и да стане, особено местна. Пък и от опит знае, че на малкия всички клякат. В един момент повечето хора биха теглили една дебела майна и или да се спасяват, или да не го погледнат детето изобщо, нищо, че живее в тях. Само че при мен стратегията на малкия просто не работи, тук с циркове, рев, лъжи и интриги просто не става. Бях писала навремето, в свекървенската май, че съм кръстоска между искърско говедо и северняшки пущиняк, не се огъвам лесно и определено дете да командва там където съм аз няма да го бъде, без значение родно, доведено, заварено, осиновено...

Мое дете, останем ли заедно, ще има. Няма да гледам неговото, а аз да остана без деца, това просто не съществува като опция. За което също е предупреден. Изобщо, варианти за избор съм му дала. Той да си решава какво да прави. Ще стои ли, ще си ходи ли ... да си мисли и поема нанякъде, не е малък вече.

# 2 739
  • Варна
Пак гледаш детайлите...

Как може да седиш с човек, който е с теб по принуда?!? Това, че можел да си тръгне, го разправяй на друг. Робството не значи непременно вериги на краката. Понякога е под формата на златна клетка.

# 2 740
Ти имаш нужда от психиатър, не мъжът ти от психолог. Ти си си наумила нещо, последното, което бих си помислила е, че обичаш този мъж, а си се хванала като удавник за сламка за него. Искаш мъжът ти да осъзнае неща, които ТИ смяташ, че са важни, но очевидно неговия прочит на нещата е доста по-различен.

# 2 741
Даскалка, дала си му свободата да си тръгне, а защо тогава си го спряла, като ти е казал вчера че ще го направи? Даже си го изманипулирала, като си му подсказала за пореден път какво губи ако те остави. Ти не искаш той да си тръгне. Аз ако ми каже така един мъж, че ще ме остави, не бих реагирала като теб, ще кажа просто добре,това е твое право. Имам чувството че мисълта той да си тръгне те ужасява.

# 2 742
  • Варна
Ужасява я, разбира се. Затова гради и надгражда златния затвор, за да му е трудно да си тръгне.

# 2 743
  • София
Ти имаш нужда от психиатър, не мъжът ти от психолог. Ти си си наумила нещо, последното, което бих си помислила е, че обичаш този мъж, а си се хванала като удавник за сламка за него. Искаш мъжът ти да осъзнае неща, които ТИ смяташ, че са важни, но очевидно неговия прочит на нещата е доста по-различен.

Всички тук, които пускат теми, в които искат да променят мъжете си според своето разбиране за "правилно", са за психиатър. Според твоите критерии.
Една не дава да говори с майка си, друга не дава майка му да ѝ се обажда, трета ни иска той да припарва до къщата на майка си, а четвърта- до семейния им дом.
И за всички ви тук, това е нормално, правилно, задължително.
Но, за Даскалка не е- ти да видиш!? Mr. Green

# 2 744
Хора, не я жалете ! Тя е СОФИЯНКА и може да изтърпи всичко ...

Общи условия

Активация на акаунт