Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 678
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 820
Tini_tini, много точен пост!! И естествено, ще остане без внимание и отговори, особено втората част с чуденките.

Да си инaт само за идеята са си инат и за да надвиеш над някакви пещерняци, които тъй или иначе няма да те разберат... Ей тва не го разбирам.
Сто пъти предпочитам баща от банка, отколкото такъв елемент, че и оплетен с другите му там противни роднини. Ако е баща от банка, поне ще знам, че всичко е под мой контрол, a с рода като тия, не знаеш кога и какво да очакваш..

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 22:31 от tuali

# 2 821
  • Варна

После бяха "съветите" как да накараме майката да си го вземе. Човечето я заключи.
И сегашното издание с развитието... Вече никой не смее да заключва Joy

Отдавна не бях се смяла със сълзи 😁 😁 😁

# 2 822
Уиш, понеже тази тема не изобилства от разведени жени, те дали са щели да забременеят, ако са знаели, че ще се разделелят с половинките си?

Всичко се случва в този живот.

А и това е моят избор, нали? Теб какво точно в него те засяга?

# 2 823
  • София
Съзнателно се готвиш да предизвикаш агресия с ново забременяване?!
No comment.

Ти, добре ли си?
Откога да забременееш е действие за умишлено предизвикване на агресия?
Права си- човек онемява, а коментарите са излишни. Mr. Green

# 2 824
  • София
Daskalka,

И още нещо, за правилата.
Прави са потребителките, които ти казват, че трябва леееко гъвкавост и лабавост.

Правилата са хубаво нещо, но не трябва да са абсолютни. Вярно е, че се изграждат в първите седем, а това дете не е научено на нищо, но въвеждането на правила е трябвало да стане постепенно.... и от таткото Simple Smile

Хубаво е да вечеряте всяка вечер заедно, но пък чак да е правило и задължително.
Помня, навремето, когато аз и брат ми бяхме малки, не сме вечеряли заедно. Кой когато е гладен и каквото му се яде. Майка ми правеше опит да обядваме заедно, събота или неделя, ама не винаги се получаваше. Ми нямаше драма, а и не съм забелязала да се е отразило това на възпитанието или на взаимоотношенията ни.

Помня, че баща ми челна стойка правеше, за да ме научи да си оправям леглото. Еми, не успя. И до ден днешен не виждам смисъл сутрин и вечер да губя време и енергия за това нещо. Не че не е хубаво, повечето хора си оправят леглото, но това "правило" за мен е неприложимо. Но пък никой не ме е учил, че обувките трябва да се прибират в шкафче, а сега не търпя такива отвън.

Та хубаво нещо са правилата, ама от време на време трябва да можем да си ги нарушаваме... без санкции.

# 2 825
Въпрос към tini и всички, които намират поведението на Даскалка за нормално или поне оправдано. Какво би трябвало да направи родител, когато вторият му партньор се опитва да изгони детето му от общия им дом?
- И накрая, ако принудиш мъжа ти да изведе детето от дома ти/ви, мислиш ли, че мъжът ти ще продължи да има същото отношение към теб? Не оспорвам, че има проблеми с детето, както и че имаш право да не искаш да живееш с него и да не те тормози, но не мисля, че взаимоотношенията с мъжа ти ще останат същите. (грях ми на душата, но тези, по-примитивните хора, са и отмъстителни; да не те завлече по някакъв начин и в бизнеса, като порив да те накаже за ситуацията, в която си го поставила).

# 2 826
Taf, задай въпроса коректно.

Детето към събирането на второбрачните не е било предвидено да живее с тях, дори три години се твърди точно обратното, че ще отиде при майка си.

Включи го във въпроса, иначе е прекалено общо.

# 2 827
Уиш, понеже тази тема не изобилства от разведени жени, те дали са щели да забременеят, ако са знаели, че ще се разделелят с половинките си?
И това какво общо има с твоята готовност да забременееш от човек, когото се каниш да изриташ от дома си?

Страшно умен въпрос да ме питаш с какво ме засягат твоите житейски избори. Близко до ума е, че ми е през метлата за тях. Ти пускаш тема, аз пиша в нея.

# 2 828
Птица, темите да такива и онакива, ама ти ги четеш и помниш, даже ако се понапънеш може и да ги разкажеш. Ами има си авторката проблем, споделя, търси решение. Какво е толкова необичайно тук?

# 2 829
Ами защо го взе, бе, момиче!
Като не го искаш, като не го понасяш, като не си отглеждала деца, като не знаеш как и не можеш да се справиш, защо не го остави при бабата! И не ми излизай с лъжите, че е било в името на неговото добро! Не е! И всички вече сме наясно с това!
Сама си си вкарала страхотен автогол и защо! Заради някакви жалки 200-300 лв. и сега ревеш по форума за съвети! Какви съвети очакваш!? Как по-елегантно да го изгониш и отървеш от него. Ми няма такива съвети! След дъжд качулка е твоето.

# 2 830
Не помня кой попита какви примери съм давала за мои грешки. Един такъв, питаше по едно време защо майка му непрекъснато го лъже, че ще го вземе. Казах му, че понякога възрастните казват "бели лъжи", за да не наранят близките си или ако мислят, че няма да бъдат разбрани. Дадох пример с моя бяла лъжа и колко тъпо съм се почувствала, като е станало ясно че лъжа.
Значи детето вече се е сетило/или му е съобщено/ и знае, че майка му го лъже, че ще го вземе. Ти нямаш да му съобщаваш нещо кой знае какво ново. Половината тема се въртеше около това как ще реагира детето, ако разбере, че го лъжат, а то вече си знаело. Joy

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 22:53 от tainichka

# 2 831
Даскалката, ако знаеше от самото начало, че детето ще живее с вас, пак ли щеше да се събереш с бащата?
Щото то иначе много удобно, той има дете някъде там.

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 23:02 от Dincho

# 2 832
  • София
Въпрос към tini и всички, които намират поведението на Даскалка за нормално или поне оправдано. Какво би трябвало да направи родител, когато вторият му партньор се опитва да изгони детето му от общия им дом?
- И накрая, ако принудиш мъжа ти да изведе детето от дома ти/ви, мислиш ли, че мъжът ти ще продължи да има същото отношение към теб? Не оспорвам, че има проблеми с детето, както и че имаш право да не искаш да живееш с него и да не те тормози, но не мисля, че взаимоотношенията с мъжа ти ще останат същите. (грях ми на душата, но тези, по-примитивните хора, са и отмъстителни; да не те завлече по някакъв начин и в бизнеса, като порив да те накаже за ситуацията, в която си го поставила).

TafTaf,

Не съм сигурна дали за поведението на Daskalka съм използвала думите "нормално" или "оправдано". Възможно е (не ми се връща назад), по-скоро бих го определила като "разбираемо".
Не, не са нормални такива отношения между хора, съжителстващи в едно домакинство, още повече между дете и възрастен, независимо каква е тяхната връзка (или липсата на такава).
Нищо не оправдава агресия или насилие между две лица, независимо от ролята и възрастта им.

Разбираемо е поведението й дотолкова, доколкото е започнала връзката с мъжа, без в нея да е калкулирано детето - дали от наивност от нейна страна, дали заради премълчаване на някои неща от мъжа - няма как да знам.
Разбираемо е мъж или жена да не желае да отглежда чуждо дете. Някои могат и искат, други могат, но не искат, трети нито могат, нито искат. Живот шарен, хора всякакви. Но виж, майка или баща да не погледне детето си, е друга работа. Поне в нашия (европейски) код, това е, най-малкото, укоримо.

За да отговоря на въпроса ти:
- Ако бях на мястото на бащата, щях да инициирам раздяла с партньора. Някак си, в моята ценностна система не ми се вписва да се откажа от дете, заради друг човек, пък дори и да се счита за грандиозна житейска жертва.
- Ако бях на мястото на Daskalka - едно, две, и на третото девиантно проявление (независимо от причините за него), щях да съм си събрала багажа, да съм реорганизирала/затворила бизнеса и да съм се изнесла. И, най-вероятно, нямаше да си мисля, че едни прости хора са ме "победили", "надвили", "развалили семейството" и т.н., а сигурно щях да си казвам "слава Богу, оттървах се, майната му, нали съм жива и здрава".

Но то е лесно отстрани да се говори. Когато си в проблема е трудно да се видиш с други очи.

# 2 833
Аз съм разведена. Никога не бих родила от мъж, който не уважавам и който не считам за подходящ дългосрочен партньор, към момента, в който сме решили да имаме дете.
А относно моя въпрос  - напълно коректен е. Когато започваш връзка и имаш дете, то завинаги е на първо място. Ако новият партньор не може да го търпи и не го иска, е аут. И както виждаш, не питам какво трябва да направи новия мъж/жена, а родителят. Ако е отговорен, не мога да си представя друг отговор. Май и мъжът ти, слава богу, попада в групата. Стига да не го вържеш с друго дете, защото тогава ще трябва да избира между две деца, което е съвсем различно.

# 2 834
Опала.
В момента в темата има 48 човека.
Часът е 22,53.
И  някой от участниците , четящите и опозиционерите, ще каже, че не го засяга проблема ли?
Не вярвам.
Връщам се  да чета няколко страници.

Общи условия

Активация на акаунт