Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 981
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 3 000
  • Paris, France
Човек трябва да е реалист. Не е невъзможно да подхожда по различен начин, особено ако си е дал сметка за някои неща, но определено не очаквам някаква хипер мега промяна. По скоро очаквам да си е същият, навиците умират трудно.

Малкият винаги ще е с ореола на "горкото" дете, израснало без майка, а и на когото той не е обръщал внимание като малък, родителска вина и тъй нататък. Хубаво е, че поне възрастовата им разлика ще е поне 10 години, ще има как да прави с всяко дете нещо сам без да се ревнуват. Ако бяха с близка възраст, направо не знам дали щях да обмислям да имам дете от него, това щеше да е ад поднебесен.

Ние сме много различни от това, което са били той и бившата като двойка. Като родители няма как да не е по-различно също. Бившата има помятане преди малкия и той беше шокиран колко тежко преживях аз загубата на близнаците, за момата англичанка не помнеше даже да е плакала. Така че в много отношения, макар и вече баща, наше евентуално дете ще му е повече "първо", просто защото тук патерици под формата на тъщи и свекърви няма, ще му се наложи да е по-ангажиран.

Човек трябва да е реалист, да. Това, което ще ти напиша, ще го напиша от позицията на дъщеря, която не е първо, нито второ дете за баща си и от позицията на човек, нагледал се на неудовлетворени, пропилели живота си, мащехи.

1) Бащата сега не прави кой знае какво със сина си, а има само едно дете и е облекчен поне през лятната ваканция. Да прави нещо сам, със всяко дете поотделно, че да не се ревнували е в сферата на научната фантастика.

2) Нито ти, нито той можете да подходите по различен начин. Ти - защото си властна, а той - защото е пасивен.

3) Евентуалното дете той може да го преглътне за да ти достави удоволствие, да те задържи. За него то не е приоритет, каквото и да ти говори. Много мъже са ми се оплаквали от тегобите по второ дете с нова партньорка. Като ги питам защо са го създали отговарят, че не са осъзнавали колко по-труден, скучен, скъп, тежък би станал животът им. Естествено не са споделили терзанията си с новата.

4) Евентуалното ви дете никога няма да му бъде първо. Може да му бъде първо момиче, но не и първо дете. Първородното му дете е момчето, което в момента отглеждате и което ти всячески се опитваш да изтриеш от картината.

5) Детето му, реалното, от неговата плът и кръв пресъздава семейния модел, в който мъжът е израстнал - едно, единствено дете, момче. Силно вероятно е това дете да му е предостатъчно, каквото и да ти казва.

6) липсата на тъщи и свекърви не е никакъв позитив при появата на бебе. Това, че няма да има помощ от тъщи и свекърви не означава, че Мунчо автоматически ще се втурне да помага, даже напротив. "Еми аз и предложих майка ми да дойде да помага, ама тя иска да си го гледа сама" казват много мъже в такива случаи.

7) 10, 15 или 20 годишната разлика не гарантира липса на конфликт. Баба ми беше с 10-12 години по-голяма от полу брат си и полу сестра си и се изядоха за имоти и наследства. Десетина години се ядоха. Както беше по-възрастни ги надживя и двамата с по 2-3 десетилетия.

Въртиш, сучеш и все пишеш за твое, собствено дете с мъжа ти, а първото да поизбледнее. Това не е възможно. И с времето ще става още по-невъзможно. Това химерно, твое, прелестно, добро, възпитано дете може и никога да не се роди.

Мислила ли си какво ще правиш, ако сега се окаже, че мъжът ти не може повече да има деца? Много мъже стават бащи като млади, но с възрастта губят оплодителна способност, особено след 40г.

# 3 001
Невена, ожесточението, с което въртиш и сучеш вода от триста кладенеца срещу това да имам дете от мъжа си, чак до подробния списък по-горе, е озадачаващо.

По ред на номерата:

1. Едно 11 и едно 1 годишно няма как да правят еднакви неща. Спокойно може да отиде да кара колело с първото и да се разходи в парка с второто, как не е седнал 11 годишен с нас по пейките... Освен това планиране му е майката, с малкото може да се занимава докато голямото е на училище, без да му се "набутва в лицето", че тате е излязал с малкото, а "с мене не е правил така", а на големия да се обърне повече внимание уикенда.

2. Няма как да знаеш каква съм аз в истинския си живот, особено каква ще бъда като майка. А колкото и да е "пасивен" той, това дете ще се гледа по съвсем различен начин и до голяма степен и от мен зависи колко ще е ангажиран.

3. И това има отношение към нашия случай как? Той си е знаел, че искам дете още преди да се съберем, никой не си е сменил мнението впоследствие и да му извива сега ръцете.

4. Много неща ще му бъдат първи. Той никога не е къпал малкия, не го е хранил, нищо, бил е жива кукла, на която се е радвал между влизанията/излизанията си вкъщи и до ден днешен поддържа този формат на демонстрация на грижа. С наше ще му се наложи да полага и преки грижи, защото сме сами. Говоря не за поредност на децата, която е абсурдно да се оспорва, а за бащинството като преживяване. И недей разсъждава как няма да пипне нищо и тук, елементарен пример, за да се изкъпя най-малкото ще трябва да го поеме той, като ходя на пазар (пазарувам в голям магазин веднъж седмично, няма как да бутам детска и пазарска количка едновременно) и т.н.

5. Пометнатите близнаци как се появиха според теб, източила съм му семенна течност докато спи и съм си я вкарала ли? Човек, на който 1 му е предостатъчно, без значение дали мъж или жена, не прави опити за второ.

6. Майка ми си е в София и още работи, а с неговата не съм се виждала от април 2017та и това няма да се промени само защото съм родила. Та кой, казваш, ще повика да помага?

7. Децата общи имоти няма да имат. Това е проговорено и решено как ще бъде. Това, че и двамата са негови наследници не означава, че нещата не могат да се регламентират преживе. Общото ни дете ще наследи в пъти повече, така че това отдавна е отчетено и проговорено, по моя инициатива, именно, за да не стават панаири като си отиде някой от нас.

Мъжът ми може да има деца, аз също, иначе нямаше да забременея изобщо. Помятането изобщо не е рядко явление, много жени са помятали и после са родили. Защо така неистово се опитваш да ме убедиш, че наше общо дете няма да има?

То бива, бива, но това вече ...

# 3 002
  • Варна
Яко летиш в облаците ама ще го разбереш сама с времето.

# 3 003
Невена, браво за постовете и че не те мързи да го напишеш така подробно. За съжаление авторката е загубена кауза, но пък  може някой ден някоя дама да прочете темата и думите ти да й помогнат да вземе решение

# 3 004
Тя е наредила нещата с гледането, пазаруването и наследяването, само дете още няма. Повечето работа е свършена един вид, а женският полов орган няма къде да мърда, той само си мисли, че може да се изнесе от там.

# 3 005
Не, наистина няма смисъл
Темата дори я надъхва още повече да докаже, че не е така. По-добре да стиснем по едно палче да й се развият плановете, да няма проблеми, да се наредят нещата, и до там.

# 3 006
  • София
Само дето реалният живот е това, което ни се случва, докато си правим планове.
Дано при Даскалка нещата съвпаднат, макар досега нищо в живота й да не се е развило по план.

# 3 007
Ех, дами, дамииии... И вашата не е лесна.

# 3 008
  • София
Simple Smile
С кое точно не ни е лесно?
Пожелахме ти късмет. Ти си развяваш омацаните чаршафи пред публика и демонстрираш неудовлетворение от всяко едно нещо в живота ти.
Може би греша и точно така си планирала да живееш?

# 3 009
До този опит за утеха ли изпадна?

Пропусна да ми отговориш как се стигна до лайняната история.

# 3 010
Даскалка, ако с мъжа ти нямате брак и имоти в сио, няма как децата ви да имат общи имот. Всяко дете наследява родителите си.
Не те чета, но така те харесвам. Сега си пиша с едно много готино момче. Бих искала да те запозная с него, да ти направи едно бебе. Само визия да имаш, че той малко к@рвар си пада. Използвам форума да се похваля и аз, както и ти.
Хубав ден да имаш и се успокой, децата стават когато си супер спокойна. Не му обръщай внимание на доведената дете, приеми го каквото е и ще си имаш свое.

# 3 011
Даскалка, ако той ти направи дете и после се разделите (струва ми се, че няма да се задържите още дълго заедно), а той си намери нова бяла птица, на която евентуално да натресе вашето общо дете за отглеждане и реши да се бори за родителски права, защото е суперотговорен татко - какво ще правиш тогава?

# 3 012
Съвсем си е в реда на нещата да се планира, какво ще се случи с появата на ново дете в живота на Даскалка и мъжа й. Включително и наследяването. Логично е да се изговори предварително, при условие, че единия влиза в семейството с дете от първи брак, никакво имущество, кредит от 40К за обзавеждане и ремонт на жилище, което е на първата съпруга, а другия влиза в семейството с лични имоти, бизнес и т.н.
Нормално е и да се мисли и говори в посока, как ще се отглежда новото дете, кой от двамата какви конкретни задачи ще изпълнява по обгрижването му. Обратния случай: Давай да раждаме деца, пък после да става каквото ще....не ми се струва правилен.

# 3 013
Ее поне една утеха да имаш. Че иначе всичко в твоя планиран живот е пълен провал.

# 3 014
Аз само не разбрах как от мъж, който смята, че деца и домакинсктво са женска работа, изведнъж ще стане мъж, който къпе и сменя памперси Joy
На нас, Даскалке, ни е лесно, повечето тук сме родили и изгледали поне едно дете, и ни е ясно, че ти може да си мислиш едно, ама как ще се развият нещата по отношение на раждане и гледане на дете, е друго. Ама ти много обичаш да се надъхваш, че си перфектна и си някакъв фактор в живота на тези хора, но като така ти става по-хубав живота, лошо няма.
На мен личният ми фаворит е, че новото дете ще е все едно първо, направо ще слезе на земята като месия, и ще засечни първото. Госпожа, осъзнай се, не си в час въобще.

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 09:16 от Nikoleta78

Общи условия

Активация на акаунт