Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 128 023
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 3 240
Аз да взема да питам нещо друго, и то е към тези, които живеят с втори мъже, небащи на децата им.
Дали някоя ще допусне детето и да ритне пастрока. И какво ще последва.
Ама те всички пастроци са прекрасни, само даскалка заслужава.
Та - пак. Допускате ли такава ситуация и как бихте реагирали.
Ако пастрокът тероризира детето ми, няма да допусна детето да го ритне по една единствена причина- аз ще съм утрепала и закопала пастрока и детето просто няма да може да се дореди да го ритне.
Ако пастрокът не го тероризира,а детето ви е идиот newsm78 кво правим newsm78Не ми отговаряите Peace

# 3 241

Анатема. 🙃

# 3 242
И аз мисля, че и много некоректно да се коментира психично състояние на дете по негови рисунки във форум. Мисля и че да се публикуват без знанието на родител също е прекрачване на базови граници. Единственото, което ще кажа е, че ми е ужасно жал за детето. Затова и участвам в тази тема.  Много бих се радвала, ако някой познае Даскалка и я покаже на мъжа й. Дано се освести преди да е прекалено късно, да си вземе детето и да го заведе там, където би се чувствало у дома. За съжаление, майката не е читава, за да позволява това да се случва.

# 3 243
Даскалката очаква от детето да реагира и да се справя като голям човек, като "нормално" дете, което не е възможно предвид семейната обстановка. Няма адекватна представа за нещата, очевидно не може да се справи. За нея някакви неща са нормални и ненормални, защото съди по себе си и собствения си опит. Предвид семейство на детето, то се развива нормално. Пак повтарям - нормално предвид обстоятелствата. И на мен ми е мъчно за него. Социалните няма да му помогнат. Дай боже като порасне да стане по-осъзнат и да се бори с демоните си. Друг начин няма.

# 3 244
Ако пастрокът не го тероризира,а детето ви е идиот newsm78 кво правим newsm78Не ми отговаряите Peace
Ако детето ми има някакво психично разстройство няма да е идиот, а ще има нужда от помощ и лечение. Ако наличието на пастрок по някакъв начин засилва проблемите, просто продължавам да си гледам детето без него.
А ти какво би направила?

# 3 245
Аз няма да участвам повече в това.
Не съм пихиатър, не съм психолог.
Даскалке, искрено те съветвам потърси помощ от специалист. За себе си.
Присъединявам се към горното и се отписвам от темата.
Хиляди коментари, а авторката пак е като магаре на мост. Троши си главата, твоя си е.

# 3 246
Защо да не ти отговарям? Ако сама си говориш, няма да ти отговарям. В такъв случай, със сигурност имаш достатъчно персонален опит с идиотизма, за да нямаш нужда от чужд отговор.

# 3 247
  • София
Изумена съм от усилията ви. Опитвате се да обясните някакви базови  човешки отношения на същество, което публично рита паднал, който даже е дете. Няма никакъв смисъл.

# 3 248
Наистина няма.
Аз чета съфорумките, приятно ми е. Толкова много единомислещи.

# 3 249
Мдам, адаш. Права си.

# 3 250
Изумена съм от усилията ви. Опитвате се да обясните някакви базови  човешки отношения на същество, което публично рита паднал, който даже е дете. Няма никакъв смисъл.
За съжаление е така. Наистина е хубаво мъжът и да прочете темата за да види с какво се е събрал и на какво е обрекъл детето си.
И като се сетя, че в първата и тема я съжалих и бях на нейна страна.

# 3 251
  • София
Наистина няма.
Аз чета съфорумките, приятно ми е. Толкова много единомислещи.
Това е така, да Simple Smile

# 3 252
И как пък решихте, че детето е идиот? Тук имате само едната гледна точка. Не се знае детето какво би разказало.
Както се вижда авторката много изкривява нещата през някаква си своя призма, и има доста странен прочит на коментарите.
Освен това няма представа от деца и го показва постоянно. Най-пресния пример от преди малко - 10 човека ѝ казахме, че всички деца "осъкатяват" играчки, но тя не вярва. В тоя форум явно само тя е гледала деца и има най-голям опит.
Освен това не приема чуждо мнение, съвет, критика.
на всичкото отгоре мрази детето и се опитва да го изкара по-черно от дявола.
Е, на такъв човек не бих повярвала, че детето е идиот.
Ако някой по-безпристрастен, но добре познаващ детето, опише поведението му, тогава могат да се правят някакви изводи (и пак не сигурни).
До момента знаем, че никой не е възпитавал детето, отхвърлено е от всички, живее с мащеха, която не го иска и непрекъснато му го показва, което обяснява агресията му. Нищо идиотско няма тук.

# 3 253
Джолева, ти кога мина от другия лагер?
Добре дошла освен да ти кажа.
Има и проблясъци Даски, но са много малко. Например за режима на спане. Само като си представя, че и дете се е засилила да има, тръпки ме побиват.
Кой остана още в другия лагер, има ли?

# 3 254
След толкова страници, ще си напиша съвета към Даскалка.

Опитай се още веднъж, за последно. Не бъди твърде твърдоглава да се сърдиш завинаги за една грешка - да, много сериозна, но все пак първо такова провинение (за ритника говоря). Прости. И пробвай още веднъж.
Хубаво е да държиш на дисциплина, но преразгледай леко правилника.
Включи награди. Примерно, ако си е оправил стаята, може да седи до 22:30 и да погледа филм или да играе. Продължавай да го водиш на спорт.
Нека се спазва хранителен режим, за да не яде боклуци, но периодично му взимай по някое "джънкче", за да не е строго забранено.
За хубави оценки по предмети, в които се справя със зор, му подарявай по нещо.
Като реве за майка си, не се дразни, а пробвай да разсееш вниманието. Голям човек си, можеш да намериш начин да смениш темата с нещо дето му е интересно и отвлича акцента от нея. Всички деца все пак подсъзнателно предпочитат да мислят/правят приятни неща, а не да се фокусират върху тъжните.
Запази домашните правила като само леко изместиш границите и от време на време му позволяваш и той да се налага - за определени неща, с които би направила компромис. Така може да му покажеш, че от него зависи. Когато се е държал добре и не е правил сцени, може да стане и на неговата, защото го е заслужил.
Този процес ще отнеме месеци и вероятно няма да мине съвсем без сцени, ама ей така, дето се вика, за спорта пробвай. Ако видиш, че каквото и да правиш и колкото и старателно да се опитваш, не става, тогава вдигай ръце. Ама си мисля, че детето още не е загубен случай особено, ако го хванеш да бъде на твоя страна, а то може да стане, защото скоро ще разбере (не е зле да се погрижите да разбере), че собствената му майка го разиграва - в главата му вече се въртят съмнения, то само те е питало.

Много е важно да разбере, че ти не си причината да не е с майка си. Ето в това трябва много здраво да натиснеш бащата той да обясни как стоят нещата и защо не може да остане в Англия. Не ти да се обясняваш, а той.

Общи условия

Активация на акаунт