Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 126 914
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 780
Отивате яко в крайности, хора. Като не й вярвате, недейте да се занимавате.

Ти пък,нали ще изпукат от скука,я глей къв жлъчен купон е заформен?
Една дори обясняваше как я боляла главата като чете темата,ама инак продължава да чете де..Смешни,та смешни..Ъмм,таковата ,купонджийки имах предвид..Simple Smile

Дете на 9 може да стои само,не повече от 3 часа.
Ако излизат към 21 и се прибират до 00 часа,проблем няма.
Моя син много се радваше като изляза,щото наставаше нощно царство,ама рядко го огряваше:)
Но така процедирах,изчаквах го да мине вечерния ритуал по хранене,баня и т.н.цун,гуш,инструктаж и лека нощ..

# 781
Отговорила бях, изглежда беше в модерираните постове.

Не е бил оставян сам, но въпреки всичко имаше циркове всеки път.
И в крайна сметка вкъщи ли си оставахте? Съгласна съм с G&B, че винаги може да се намери начин и детето да си прекара добре.
Редакция: Какво?, аз примерно не бих го направила, защото едно 9г дете не знае как да реагира в случай на инцидент, или поне да реагира адекватно. Но всеки си има глава на раменете в крайна сметка и усещане за риск мениджмънт.

# 782
Дете на 9г. няма място в кръчмите. ОК. Има достатъчно приятни заведения,в които можете да седнете, вечеряте, общувате, сближавате, създавате спомени. Детето не е животно, все пак.
Дете на 9г няма място само в къщи. В никоя страна.
А и дете нямало място в заведение след 9? Що? Какво ще стане ако стои в заведение ( естествено не говорим за тип кръчма, задимено и тн) , пък от например 19:30 до 22:00 смятам, че ще ви е достатъчно времето да вечеряте, поговорите и прочиее.
Аз също обичам да излизам само с мъжа ми понякога и да останем на спокойствие, но тонът ти който категорично заявява,че “дете на 9г няма място в заведение след 21:00ч”, показва ревността ти от него към мъжа ти и факта, че искаш ти да си единствената на която се обръща внимание на масата. Това не са празни приказки, казвам го от личен опит в ролята на “мащеха” (слагам го в кавички защото не се смятам за такава). В началото и аз съм проявявала такива неблагоразумия, но бързо схвахах колко детинско иизлишно е. Ако излизате всяка седмица нищо няма да ти стане 2 от 4 пъти детето да е с вас.

# 783
  • Варна
Интелигентните бизнесмени планират стриктно и внимателно, осъзнават всички рискове, разходи и ситуации и не биха попаднали в подобен цирк. Жената вярва, че някакъв провинциален, беден бройкаджия изведнъж е претърпял метаморфоза и се е влюбил фатално в нея Детето, цялата фамилия изпитва изявена омраза към нея , с този факт не може да се водят битки. Има случаи при повторни връзки, в които децата отказват да приемат новия родител. Някои проявяват агресия, други бягат от дома си. Тези деца не са с психични отклонения, а опонират на чужди решения и налаган модел. Някои родители подценяват ролята си, а децата не са им приоритет. Други се разделят с партньора си, в името на здравето и спокойствието на детето.
Племенницата ми се депресира от наложения избор на майка и . Рухна изведнъж, жизненото и усмихнато дете стана апатично и гледаше в една точка подозрително. Призна си, че е малтретирана, видях синините на ръката и. Споделила е с др. баба - мълчание. От една страна не желаем да се месим, от друга страданието на едно дете те мотивира да го защитиш. Спомням си как скъса една моя гривна и изчезна. Намерих я скрита в гардероба, потънала в сълзи. Вдигаше ръце, извинявайки ми се и се тресеше от ужас, че ще я малтретирам. Хвърлих бижуто демонстративно, показвайки и, че тя е по -ценна. Успокоявах я с обич часове. Нито училищен психолог, педагози и терапевт не успяха да въздействат и пробудят майчинския инстинкт на родилата я. Детето трябвало да търпи, защото новия баща има апартамент, работи и ги  издържа. Това и беше обяснението. Веднъж си позволи да я удари пред мен, за глупост. Паднаха ми всякакви задръжки и цивилизовани норми на възпитание, разревах я с думи и аргументи. А на онзи инвалид , с панелката изпратих респектиращи типове да го предупредят, по мъжки. Сега живеят  в друг град , а детето лавира м/у баби, леля, приятели. Спокойна е. Зная, че това не е перфектния модел за семейство, но получава опека и любов. Обмисляхме вариант със социалните, но ново семейство или среда ще съсипят крехката и психика. Майка и не е работила никога, не желае да се обучава и развива. Присвояваше наследствената пенсия на  родното си дете (от починалия и баща). Детето ме приема като майка, но аз я коригирам винаги. Не мога да компенсирам ролята на родител, но спечелих доверието и с внимание и любов. Проблеми със съученици, лични терзания, съвети споделя  с  мен .
Студенината, злобата и неглижирането на родната и майка са наследен модел от нейните родители. Беше ми споделила, как никога не е целувана и милвана за лека нощ от майка си, за разлика от брат и. Понякога иронизираше грижата и обичта на моята майка. Това не оправдава игнорирането и насилието над нейното дете. Човек, със здрав интелект има ценностна система и морални норми, независимо от лошата семейна среда. Преценява, отхвърля, изгражда своята същност с ясна преценка за добър и лош модел. Затова опонирах на авторката, че манталитет и нрав не се променят. Опитите да се вменят отговорност, хуманност, интелект и грижа при нас беше безуспешен.

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 13:09 от Viviana91

# 784
Убедена съм, че авторката ще е добра майка за своето дете. Интелигента жена, с възможности и силен характер.
Интелигентният човек не се забърква с боклуци и, ако случайно попадне в тежка ситуация, ползва интелекта си, за да намери изход, а не да се оплете като патка в кълчища.

Изобщо не ме интересува какво иска... под моя покрив детето е дете и ще се държи като такова. Ще си гледа детския живот... ще се храни и спи под режим.
Ехааа! Ако само някой посмее да ми каже, че аз съм строг родител!

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 13:03 от Анонимен

# 785
Даскалке,малко е късно за режим,не пренатягай струната и го дай по-лежерно.. Не ще да спи,не ще да ляга?
Няма драма,достатъчно е да не вдига шум.
Моя и в 1 след полунощ е лягал,и въобще..
Кажем ли си "лека нощ", въобще не ме вълнува дали спи,аз заспивам,и единственото което искам е тишина.Дали ще си реди легото до среднощ,дали ще гледа тв или ще чете,негова си работа..

# 786
Скрит текст:
Убедена съм, че авторката ще е добра майка за своето дете. Интелигента жена, с възможности и силен характер.
Ти май дори не се усещаш какво казваш Simple Smile
А всъщност само потвърждаваш моите подозрения и твърдения от самото начало - че авторката е лоша, злобна и егоистична жена, която мрази чуждото дете, не го иска и прави всичко възможно да го разкара от живота си, дори с цената да му съсипе нервите и здравето.
Скрит текст:
И независимо от чувствата и желанията на уж любимия й мъж!
Голям праз, че била интелигентна, с възможности и силен характер!
Да вземе да ги вкара тези качества в нещо градивно и хуманно, вместо във война с малкото дете!
Аха...и като се замислиш за какъв дявол е цялата тая работа...?!   Smiley
За един "мъж", който
-пари не изкарва, тя го хрантути
-детето не поглежда-за родител не става
-едва ли и в къщи се е юрнал да върши някаква работа
-мижитурка:не смее да се опълчи ни на майка си, ни на бившата си, без собствено мнение
Явно оная му работа е платинена и секса-космически, иначе не си обяснявам подобен мазохизъм от страна на авторката, без никакви други удоволствия, ползи, облаги, предимства или друго положително на живота в гнездо на змии.

# 787
Аз сериозно мисля, че даскалата се е*ава с нас с последните си приказки за детето. Отказвам да го приема просто. Май цялата работа е да гледа сеир...
Ако и на него му е казала: "под моя покрив ще правиш каквото кажа, ще си гледаш детски живот, ще се храниш и спиш ПОД РЕЖИМ" не се учудвам на нито една негова реакция.
Даскалата, у вас по-зле от казармата ще излезе...
А като те види да се връщаш от работа караш ли го да ляга за 20 лицеви опори и да козирува или може да стои свободно около височайшата ти особа?

# 788
Съгласна съм с Какво?. В крайна сметка, идва някой от някъде си и почва да раздава заповеди, команди, да създава режими... нищо не става от днес за утре.

# 789
Добре, садистка съм пък сега 🤣.

Нищо лошо няма в режима, защото спомага на биологичния часовник, на режима активност-покой, на храненето. Информирайте се малко. Всички програми за работа с проблемни деца, наркомани и т.н. са базинарани на същото, режим с разпределени права и отговорности плюс терапия.

Няма да пиша с подробности с какви изоставяния дойде при мен, ще се отплесне съвсем темата. Ще кажа само, че заради моя "садизъм" препържената му нервна система се успокои без лекарства. Никакви електроники, игри на плейстейшъни и прочее стимулиращи занимания, никаква телевизия по нощите. Плуване, хранене и спане под режим. Хранене без фаст фуд, готвено на фурна, супи, драстично намаляване на сладкото до десерт веднъж на ден вечер, когато се събирахме тримата и което въведох малко като семеен ритуал. Разлика в ръста за една учебна година - 5 см. И да, точно в този период беше и отличник, защото четяхме на глас, обяснявахме думи, пишехме заедно, решавахме задачи, вечер му четях преди лягане...

Пък нека съм садистка.

# 790
Ей Даскалке, нали пишеш за съвет ? Защо изтриваш мненията на хората ...

# 791
Нищо лошо няма в режима, защото спомага на биологичния часовник, на режима активност-покой, на храненето. Информирайте се малко.
Информирани сме. Някои от нас дори го прилагат, доста успешно при това. Само че не го правим с камшик в ръка.

# 792
Ей Даскалке, нали пишеш за съвет ? Защо изтриваш мненията на хората ...

С кво трие,гумичка,коректор или?

П.п.Преди да пискате земете се ограмотете как функционира форума:)

# 793
Нищо лошо няма в режима, защото спомага на биологичния часовник, на режима активност-покой, на храненето. Информирайте се малко.
Информирани сме. Някои от нас дори го прилагат, доста успешно при това. Само че не го правим с камшик в ръка.
Едва ли ако два пъти в месеца детето си легне в 10, а не 9 ще е Бог знае какво нарушаване на невероятния му режим.

# 794
Ти пък. С хронометър в ръка се следи- цък-цък, 20:58ч е, имаш още минута и седемнадесет секунди да се озовеш в леглото и да заспиш МО-МЕН-ТАЛ-НО!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт