Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 624
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 90
Уейв, за какво драпахме за права и еманципация 🤣🤣🤣
Що, бе, точно права и еманципация е постигнала майката Joy
Развела се е, създала си е друго семейство, отишла е на майната си, гледа си кефа и новото мъжленце, за детето се сеща от дъжд на вятър, взима го само през ваканцията... ще му купи едни хубави маратонки, щото ти не разбираш... и ще ви го върне обратно... Точно кат един истински мъж Wink С топки Stuck Out Tongue Winking Eye
Кво не ти харесва Simple Smile

Разсмя ме Simple Smile

Ами да, като й позволяваме, що да не играе хоро по главите ни Simple Smile

# 91
"Обикновено момиче"??? Авторката и за необикновена се взима...за какво си говорим. Интересно като си толкова умна, пресупяла, отлично печелеща, с адски уникалния бизнес, как се натъкна на такъв муньо, дето не става за родител, с финансите не може да се оправя, да го издържаш, да му гледаш проблемното дете и да се разправяш с бившата му? Нещата няма да са съвсем такива, каквито се опитваш да ги представиш.

# 92
Скрит текст:
Чакай сега, не говоря за факта, че си заможна, говоря за това, че смяташ ,че всички са ти длъжни и твоята дума е закон, задето си осигурила материални придобивки. Пак ще те попитам - щеше ли да имаш такива претенции, ако не беше осигурила ти жилище, а мъжът ти?
tays, как така той й е нахакал детето, тя е знаела, че той има дете от предишен брак. Нищо не й е било спестено като информация.

Нина, искаш да ми кажеш, че на нейно място ти би искала да се отървеш от детето на мъжа ти от предишен брак и това за теб е нормално?

Първо ги е приела, после иска да се отърве от детето, ей това ми е непонятно.

Тя е можела да не приеме. По нейна инициатива е било преместено от  бабата, ТЯ го е взела временно. Измамена, че майката ей сега щее го вземе. Жената сто пъти написа как са били нещата.
За мен е жертва и няма никакво оправдание да продължи да търпи тази схема.
А онези двамцата , може и да се съберат накрая.

# 93
Основното в цялата история е, че майката и бащата са единодушни за детето.
Оттам нататък останалите да си правят сметката кое им изнася и стиска ли им да слязат от влака или ще се кандилкат и оплакват до живот.

Бащата не е бил бездомен и инвеститорката много добре знае, че майка му пак ще си ги прибере с внука. Драмата е, че в нейните очи свекървата и бившата са победителки. Иначе се има за необикновена.

# 94
Уейвче, струва ми се, че бъркаш.
Това да си дисциплиниран и да изискваш това и от близките си, не означава да "са ти длъжни". Това е елементарно възпитание.
По принцип, за да си успешен трябва най-малкото самодисциплина, която Даскалка има. Това че се е натресла с разгащеняци, не означава, че трябва да им пада на нивото, за да се разбира с тях.
Бе гърч си трябва до последно с тези. Аз вече се забавлявам с темата, извини ме, Даскалка.

# 95
Аз само не разбрах защо авторката нямала право на претенции какво ще се случва в нейния дом и семейство, и даже била егоистка по този повод.

И аз се мъча да разбера, но не успявам.

Ама никой не ти е казал, че нямаш право да казваш какво да се случва в дома ти. Само че трябва да приемеш, че в случая детето върви с бащата.

# 96
Имам и по- черен сценарий от на Тайс Laughing
Детето ще я пречука, докато е малолетно.

Нищо чудно и да се пробва, историята познава подобни случаи.

# 97
Нина, искаш да ми кажеш, че на нейно място ти би искала да се отървеш от детето на мъжа ти от предишен брак и това за теб е нормално?

На нейно място бих се разделила с мъжа, но как би постъпила друга жена, съжителстваща с такова проблемно и агресивно дете, не мога да й държа сметка. Ако ти си действала в аналогична ситуация по-добре от нея, моля, разкажи и сподели, но най-вероятно си от неегоистките, които никога не биха гледали чуждо дете.

Приела е детето с най-добри намерения, няма адекватно поведение отсреща, разбираемо е, че не иска този кошмар да продължава. Как ли пък няма да се остави бившата да ги командва от Англия и да претендира, че обувките и дрехите на детето не били хубави.

# 98
Чакайте сега, как така разгащеняк и го издържала! Той нали гений беше!? Той гениален, пък тя инвеститор! Ааа, не я четете внимателно, ей, ще си пишем двойки! На гения всичко се прощава, така знам аз! Щото пари без акъл нИ става! И обратният вариант не е много печеливш, ама инвеститори по-лесно се намират, докато с акълите е проблем...
Така че и тя май е силно зависима от него. Дори всичко, написано от нея, да е вярно. Ама дали е вярно...

# 99
  • Варна
Daskalka, живяла си в София. Нямаше ли там по -переспективни мъже , надвишаващи нивото ти? Стратегията да ръководиш по - нисши класи от теб е губеща. Наблюдавала съм краха и в реалността. Бизнесът пропада ,  а интелектуалките падат на нивото на примитивните опоненти, с техните похвати и методики.

# 100
  • София
Основното в цялата история е, че майката и бащата са единодушни за детето.
Оттам нататък останалите да си правят сметката кое им изнася и стиска ли им да слязат от влака или ще се кандилкат и оплакват до живот.

Бащата не е бил бездомен и инвеститорката много добре знае, че майка му пак ще си ги прибере с внука. Драмата е, че в нейните очи свекървата и бившата са победителки. Иначе се има за необикновена.

Основното в историята е, че майката и бащата единодушно са измамили авторката. И че, ако тя не беше разровила упорито нещата, за да се разсмърдят и истината за измамата да изплува, щеше да си тъне в неведение.

Авторката си каза, че обича мъжа си, разбират се в ежедневието, работят добре заедно. Това, че се е опитвала през годините да приобщи и детето, е само за адмирации, а това че не е успяла да се пребори със саботажа на тримата, не е повод за охулване.
Мисля си, че съвсем скоро ще има финална точка в сагата......

# 101

На нейно място бих се разделила с мъжа, но как би постъпила друга жена, съжителстваща с такова проблемно и агресивно дете, не мога да й държа сметка. Ако ти си действала в аналогична ситуация по-добре от нея, моля, разкажи и сподели, но най-вероятно си от неегоистките, които никога не биха гледали чуждо дете.

Приела е детето с най-добри намерения, няма адекватно поведение отсреща, разбираемо е, че не иска този кошмар да продължава. Как ли пък няма да се остави бившата да ги командва от Англия и да претендира, че обувките и дрехите на детето не били хубави.
Нина, още  в предишната тема и го казаха това за раздялата с бащата като вариант. Ама тя си държи на инвестираната 6 цифрена сума и бизнеса.
Пак казвам, авторката се е заела с непосилна задача. Да детето е агресивно и наистина може да стане по зле за нея. Но тя не може да накара насила майката да полага грижи за него. Това се опитваме да и обясним в темата

# 102
Ами, аз не разбирам какво значи "правила в дома й". Нали е семеен дом? Ако не й харесва - да ги изгони и двамата, но това мъжът да остане и да отпрати детето не е нормално. Детето върви с бащата, не е утежняващ товар, който можеш да махнеш и всички да са ок с това.
Да, Нина, адекватното в ситуацията е да се раздели с мъжа, но тя не го прави, иска мъжа за себе си и детето му да го няма. Майката не я коментирам изобщо, ясно е, че не е адекватен човек, то няма и какво да се каже по темата. Детето е такова, каквото си е, мъжът й е такъв, какъвто си е, майката е такава, каквато е. Даскалката може единствено или да приеме, че нещата ще стоят по този начин или да ги изгони ако не може да приеме обстоятелствата. Тя хем седи, хем иска да моделира нещата по нейния начин. НЯМА как да стане.

# 103
Скрит текст:
Я, нова тема по казуса Simple Smile

Авторке, непрекъснато повтаряш майката да си влезе в ролята на родител. моля, опиши подробно какво влиза в ролята на родител така, както го разбираш.
Ако това включва
1)взимане на детето при нея, мисля, че вече е ясно, няма да стане.
2)Плащане на издръжка. Тук може да се разберете.
3) Най-важното -да обясни на детето, което вече не е бебе, че Тя не може или не иска да го вземе и трябва да остане с вас. Защото нейното шикалкавене и лъжи по този въпрос са основната причина за вашите кошмари у дома.
4) Мога да ти кажа още от сега, макар че нямам кристално кълбо, че тя няма да вземе детето и след 8 клас. Евентуално може да замине там, след като завърши тук средно образование и отиде да работи, ако реши. Това значи, че ти ще изживееш живота си с това дете, тоест следващите 10 години то ще бъде в дома ти. За после вече не се знае. Ако отношенията ви не се променят, не мисля, че можете да издържите толкова.

Така като се замисля -ти нямаш полезен ход.
Имаш две възможности -да се примириш и да търпиш нещата такива, каквито са, или да се разделиш с бащата. Решението е само твое. Не си длъжна да отглеждаш чуждо дете при живи родители.
Ако решиш обаче да го правиш, прави го като хората. Гледай детето всеотдайно и не мисли за собствено. Няма да имаш нито физически, нито душевни сили. След 10 години няма да имаш и време.

Хората не те винят, че не искаш да се посветиш на чуждо дете. Винят те, че искаш нещо, което нямаш право - да казваш кой какво да прави.Решавай за себе си и остави другите също да решават за себе си.

Да гледам чуждото всеотдайно, а да остана без собствено? Абсурд Simple Smile

То драмата е, че и на двамата био настоящето състояние на нещата им изнася и им се иска да продължи, но просто няма как.

Питаш какво разбирам под роля на родител в нашия случай:
1. По-интензивен контакт на майката с детето, защото липсата й му разказа играта. В крайна сметка работа има и тук, може да се прибере, макар и временно и прочее, има варианти ако я касае състоянието му.
2. Да си извадят и двамата главата от задниците и да почнат да го лекуват това дете, защото ескалира и сериозно ще нарани някой догодина. Няма да ми идват пред портите родители на чужди деца да ми търсят сметка какво е направил нашият на детето им.
3. Издръжката е принципен въпрос. Не сме й опрели до парите, но не приемам, че се е..ва с нас. Ако мъжът ми беше с обикновено момиче, а не с мен, така ли щеше пак да очаква тя да й поема всичко, както масово бачкат тук на минимална заплата? Аз съм му правила за по толкова рождени дни, не е въпросът в сумата, проблемът е, че издръжката - и неплащането й - показва друго нещо, че може да си прави каквото си ще, а ние трябва да се съобразяваме Simple Smile

Ето, виждаш ли -този да направи това, онзи да направи онова. Не става така, бе, човек! Всеки прави каквото си иска, не можеш да нареждаш на никого. Като не ти изнася, няма проблем, пращаш ги по дяволите и се оправяш. Ти искаш да променяш другите. Не можеш. Не ти е и работа. Или приемаш, или си биеш камшика и няма драма.

ПП Детето като си дойде сигурно ще е наострено като стършел. Похвалило се е, че остава при майка си, а наесен пак тук.Без изгледи скоро да се махне. Ще го вземат за мезе в училище децата и ще си го изкара вкъщи. Нали се сещаш?

# 104
А, не е така – какво значи да ги приеме, каквито са. Че що? Тя може да си обича мъжа, ама не е казано, че трябва да му приема нерешителността. По-скоро трябва да го стимулира.

Птица, разгащеняк е като характер мъжът – това не значи автоматично тъп. Много умни, талантливи хора, учени са неадекватни в бита си, не умеят да се оправят в социален план и дори са асоциални.
А детето и майка му са си гащници отвсейде. И като акъл, и като поведение.

Общи условия

Активация на акаунт