Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 662
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 105
Даскалка в предната тема все още живееше с илюзията, че детето ще остане с майка си. Може би е очаквала, че майката , бидейки с детенце толкова време, ще я удари я съвест,  я  чувство. Но онова / нямам определение за такива жени/, междувременно оплело кошничката зад гърба и с милото за още пет годинки. Ми кво, нищо работа.
Сега ми се струва, че тя вече е осъзнала реалността.
Ще чета с интерес развитието, щом утре е финалът на този ад.

# 106
Мислиш, че сагата ще свърши утре? Е, то бива наивитет, ама.... Laughing

# 107
Тя няма да ги остави да победят Grinning

Затова казвам, че всички възрастни в историята са вредни за детето. Всеки с някакво отклонение и мания, колко да му издържи на него психиката.

# 108
Мислиш, че сагата ще свърши утре? Е, то бива наивитет, ама.... Laughing
Ще свърши.
Даскалка ще прогони натрапниците и ще го приема като матрона само по предназначение.
А той с детето на квартира, мама от Англия ще плаща за частни учители, психолози, гледачка .
СъпругЪт ще дава на авторката само любов, ум и биологичен материал за поколението.
Аз така го виждам.

Тя няма да ги остави да победят Grinning

Скрит текст:
Затова казвам, че всички възрастни в историята са вредни за детето. Всеки с някакво отклонение и мания, колко да му издържи на него психиката.
Ама няма и да се остави да я лъжат, заговорничат и употребяват. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 109
Ех, колко фарисейски говорите за нерешителността на мъжа! Хайда да си го кажем направо - човекът трябва да се откаже от детето си и да го изгони, защото новата му така иска!? И тогава ще е решителен!
Хайде сега да обърнем нещата - разведена жена с едно или 2 деца създава ново семейство. Новият обаче иска от нея да си разкара детето/децата. Е!?

# 110
А, не е така – какво значи да ги приеме, каквито са. Че що? Тя може да си обича мъжа, ама не е казано, че трябва да му приема нерешителността. По-скоро трябва да го стимулира.

Птица, разгащеняк е като характер мъжът – това не значи автоматично тъп. Много умни, талантливи хора, учени са неадекватни в бита си, не умеят да се оправят в социален план и дори са асоциални.
А детето и майка му са си гащници отвсейде. И като акъл, и като поведение.
За какво да го стимулира, да си разкара детето ли? Както казах, мъжът върви с детето, щом е толкова незаменим ще търпи и малкия и толкова по темата.

# 111
А какъв точно е ултиматомът към мъжът, че изтървах? Тя толкова завъртяна сагата, че...

# 112
Птица, аз имах по-скоро друго виждане. Например бащата казва на авторката "Сори, бившата ми, бившият затворник и живота с тях не са достатъчно добри за сина ми и той остава с мен. Ти си на ход".

# 113
  • София
Ами, аз не разбирам какво значи "правила в дома й". Нали е семеен дом? Ако не й харесва - да ги изгони и двамата, но това мъжът да остане и да отпрати детето не е нормално. Детето върви с бащата, не е утежняващ товар, който можеш да махнеш и всички да са ок с това.
Да, Нина, адекватното в ситуацията е да се раздели с мъжа, но тя не го прави, иска мъжа за себе си и детето му да го няма. Майката не я коментирам изобщо, ясно е, че не е адекватен човек, то няма и какво да се каже по темата. Детето е такова, каквото си е, мъжът й е такъв, какъвто си е, майката е такава, каквато е. Даскалката може единствено или да приеме, че нещата ще стоят по този начин или да ги изгони ако не може да приеме обстоятелствата. Тя хем седи, хем иска да моделира нещата по нейния начин. НЯМА как да стане.

Аз пък, друго не разбирам- откъде накъде, Даскалката е длъжна да приеме едното от двете неща, които си решила за правилни и единствени като възможност? newsm78
Къде пише, че няма право да се бори за това, което тя иска, ако ще да е детето да си върви при майката, а мъжът да си остане при новото семейство?
Ти колко чужди деца прие като свои само защото си се омъжила за баща им, независимо че те не те обичат и налитат да те ритат като благодарност че ги отглеждаш?
И дори да си го направила, всички ли са длъжни да постъпят така?

# 114
Вивияна, бизнесът винаги търси оптимизация на разходите.

Можеше и мъжът ми да дойде в голямото село, нали?

Само дето тук базата ми е на 7 декара и струва в пъти по-малко, отколкото ако трябваше да се строи и поддържа в София.

Големите производствени бизнеси защо са в Китай? Wink

# 115
Е, щом за теб това е нормално нямам какво повече да ти кажа, абсурд. Ами, ако мъжът иска детето да е при него? Неговите желания относно собственото му дете нямат ли значение? Или само нейните имат, защото е купила апартамент?

# 116
... И дори да си го направила, всички ли са длъжни да постъпят така?
Не са длъжни, ама и бащата не е длъжен да си изгони детето, заради нейните щения.
Ти би ли го направила?
Можеш и да не ми отговаряш, сигурна съм, че не би!

# 117
Как да се бори? Да застави мъжът си да прати детето с един сак дрехи пред вратата на бившата и да изчезне безследно, че да се смили над собственото си дете и да го пробере ли? Много интересно. А колко от вас са намерили начин да накарат безотговорен родител да се грижи за детето си, като изключим, отредената от съда издръжка?

# 118
G&B, то това би била единствената "мъжка" позиция в случая, но неговата версия е малко "тарикатска" - аз не си оставям детето, ама и другите да го приемат каквото е. Тоест социопатиите му не са проблем. Е да, ама не. Аз няма да му стоя тук на разположение за боксова круша на малкия, защото наистина ще дойде на стършел и е ясно какво ще стане още на ранна есен.

# 119
Даскалка, имаш само един проблем. Взела си мъж с дете, но го искаш без детето. Няма какво да се разбираш с майката, не си съобщила на мъжа си основното си желание, че не щеш неговото дете.  
Накарай го тоя мъж да избира, нали това искаш!
Да знаеш обаче - мъж, поставен пред такъв избор и останал с жената и за чеп за зеле не става.

Общи условия

Активация на акаунт