Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 662
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 120
Ами да беше направила бизнеса в Китай, някак по-смислено щеше да бъде.
Но да отглеждаш мухъла в естествената му среда, при възможно най-благоприятни условия, и да се чудиш защо е мухъл, не е дори средно интелигентно.

# 121
  • Варна
Daskalka, аз визирах индивидуалните качества на мъжа. Ако беше съпричастен и инициативен би разширил пазара и бизнеса. Предприемаческият нюх не е за подценяване .
Ако пастрока има същите изисквания за детето , като твоите ,  агонията ще се удължи . Това дете ще трупа негативи и желание за мъст и расте ...

# 122
Ех, колко фарисейски говорите за нерешителността на мъжа! Хайда да си го кажем направо - човекът трябва да се откаже от детето си и да го изгони, защото новата му така иска!? И тогава ще е решителен!
Хайде сега да обърнем нещата - разведена жена с едно или 2 деца създава ново семейство. Новият обаче иска от нея да си разкара детето/децата. Е!?
Ако жената винаги си е живяла с децата, никога не е споменавала за вариант да отидат при баща си - новият няма право да иска такова нещо.
Но в случая имаме тайни договорки с бившата ту за 1 година, ту за 2, сега за още 5 год. - сервира се решението на авторката и тя е длъжна само да се съгласява и изпълнява, да я питат за мнението й - абсурд. Как ли пък няма да се свива в ъгъла и да козирува безропотно, докато малкият я напада.

# 123
  • София
Е, щом за теб това е нормално нямам какво повече да ти кажа, абсурд. Ами, ако мъжът иска детето да е при него? Неговите желания относно собственото му дете нямат ли значение? Или само нейните имат, защото е купила апартамент?

За мен, всичко е нормално, когато хората имат ясни отношения и никой не се опитва да гърби никого.
А, най- ясно е, че майката не може да бъде такъв боклук като тази, която ти просто не искаш да обсъждаш, но за сметка на това, яростно анатемосваш чуждата жена, опитала се да я замести.
Ако мъжът е искал детето да е при него, е нямал сливи в устата да каже, но той не го е казал. Затова авторката натиска да се съберат тримата и да изяснят нещата- написа го още в началото, но е много по- лесно за обвинителната теза да се чете избирателно.

И нека сме точни- тя е купила апартамент когато е поискала да заживее детето с тях. Преди това не го е направила, та хайде поне с хронологията да си на "ти"... Peace

# 124
Разбира се, че не си длъжна да търпиш лошо отношение! Но трябва да разбереш, че няма вариант да останеш с този мъж и детето да си отиде. А, ако действително се съгласи, значи си имаш мъж - боклук. Не знам кое е по-добре.

# 125
  • София
Имам и по- черен сценарий от на Тайс Laughing
Детето ще я пречука, докато е малолетно.

Нищо чудно и да се пробва, историята познава подобни случаи.
А тогава защо стоиш там? Инат? Тиквен медал? Криворазбрана спортна злоба? Какво получаваш освен само проблеми? Проблемна майка, проблемно дете, проблемен баща.
С мъжа нямате "special bond", както той ти е втълпил. Проумей го. Нито той е незаменим и идеите му са неповторими, нито ти си единствената с пари. Манипулират т, а ти си лесна плячка и се хвърляш да се съревноваваш и да си победителка. Зарязвай ги да се оправят, ако не искаш утре онова същество да те срита в корема, докато си бременна и пак да пометнеш, а после да останеш и без деца.

# 126
Уйев, тя иска да живее с детето – ама то не иска.
Аз лично, когато се държа добре с някого, дори и с дете, очаквам същото. Когато ми се отвърне с наглост, нахалство, невъзпитано, агресивно, отвръщам със същото.
И, не, никой не е длъжен да търпи нечие ужасно поведение. Ни на майка, ни на баща, ни на дете.

А, какво пък го натоварвате с някакъв героичен образ тоз баща. Той толкоз не знае какво става, искал си детето. Сетил се и той, завалията, когато детето е вече полузавършен агресор и без всякакъв семеен модел.

# 127
Добре, хайде кажете ми, тогава. Заживявате с мъж, но той не иска да живее с детето ви, макар и проблемно дете. Вие ще плеснете с ръце, ще кажете "Нямам нищо против" и ще заживеете щастливо до края на дните си?

# 128
  • София
Разбира се, че не си длъжна да търпиш лошо отношение! Но трябва да разбереш, че няма вариант да останеш с този мъж и детето да си отиде. А, ако действително се съгласи, значи си имаш мъж - боклук. Не знам кое е по-добре.

Аз хващам бас, че ако авторката изхвърли мъжа от жилището си, той дори и да вземе детето със себе си, ще го прехвърли на бабата точно след 24 часа.
Както правят 90% от мъжете, когато взимат отрочетата си в полагащото им се за виждане време.
Но, досега не съм прочела някоя с втори брак да страда от този факт и да дава мило и драго да отглежда чуждите деца....

# 129
... И дори да си го направила, всички ли са длъжни да постъпят така?
Не са длъжни, ама и бащата не е длъжен да си изгони детето, заради нейните щения.
Ти би ли го направила?
Можеш и да не ми отговаряш, сигурна съм, че не би!

Но е длъжен да се погрижи за елементарен ред и уважение в новото си семейство.  Не прочетох да е изисквал от детето да уважава жена му, да зачита реда вкъщи,  не прочетох и да се е загрижил за домашни, уроци и проблеми.
Ако бащата беше поставил граници (и следил за спазването им) на проведението на детето, тая и предната тема намаше да ги има.  *Майката* е ясна- оттам само драма и дразнение.  Но е било редно бащата да обясни на сина си, че в момента майка му няма възможност да го вземе в ОК, че засега трвбва да учи в Бг и да живее с баща си и с мащехата. И да изиска от бившата си жена да не настройва детето срещу хората, които полагат грижи за него. 
Според мен точно по-горното е очаквала авторката като е взела детето от баба му. Но мунчо се е изнизал като мокра връв и я е оставил да се оправя сама и да се бори срещу всички....
Аз бих се спасила от тоя катун без да поглеждам назад, но отникъде не следва, че това е правилното решение за всички. За мен авторката заслужава признание за усилията да вкара детето в пътя и да накара безотговорните възрастни да порастнат. 

# 130
Вивиана, нека бъдем реалисти, той ако е бил предприемчив и т.н. по природа щеше ли да се окаже с 40 бона заем и обратно при мама с два сака дрехи като го е зарязала момата англичанка Simple Smile?

Казват ти го и други, има си особени хора, които извън работата си не стават за много други работи. Мъжът ми е от тях. Дай сега да го убием за изборите, които е правил до момента... Важното е, че истината излезе наяве, сега вече - пътища много и всякакви.

# 131
  • София
Ако детето е толкова проблемно, че да ме е страх да заспя, за да не ми пререже гърлото, а през свободното си време се занимава с тормоз на животни, слухти по вратите, демек има черти на зараждащ се психопат- да, би трябвало да се отстрани от социума.
Парадоксът е, че по- скоро нормални деца се изоставят, докато такива все се намира кой да ги отгледа, че да преживеят и да могат след години да тормозвят своите деца и съпруг/а, и близки.

# 132
Ами, не не би трябвало да се отстрани. Би трябвало да се прати при психолог, който активно да се занимава с него, за да може да се интегрира в обществото. Има надежда да се оправи, все пак е под 20 годишен.

# 133
  • София
Психолозите не лекуват такива неща. Най- много да го научи как да се интегрира в обществото Joy То затова е такова.
Просто родителите обичат да си затварят очите, щото си е техничко. А на бащата пък изобщо не му дреме, че да се дава аналогия с "ако вие имахте проблемно дете и еди- какво си". Той иска да е там, незнайно защо. Не полага никакви грижи.

# 134
Аз и в други теми съм казвала, че бих гледала, обичала, възпитавала чуждо дете, ако обичам бащата. И не би ми тежало, не бих търсила благодарност или мерки-теглилки.
Но, ако детето е проблемно и не се поддава на социализиране, възпитание, въпреки моите искрени усилия – да, бих открито пожелала мъжът да  намери начин да го отстрани от семейството ни, от дома ни. И в това не виждам нищо ненормално. Същото важи и за претенция от мъжа ми към моето дете. Че що да е длъжен той да търпи гаменче?

Общи условия

Активация на акаунт