Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 476
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 135
Аз и в други теми съм казвала, че бих гледала, обичала, възпитавала чуждо дете, ако обичам бащата. И не би ми тежало, не бих търсила благодарност или мерки-теглилки.
Но, ако детето е проблемно и не се поддава на социализиране, възпитание, въпреки моите искрени усилия – да, бих открито пожелала мъжът да  намери начин да го отстрани от семейството ни, от дома ни. И в това не виждам нищо ненормално.
Да, ама тоя мъж му е баща на проблемно то. Кофти ситуация. Ако ти си на мястото на този баща с проблемно то дете което не се поддава на нищо би ли го отстранил от живота си. И как.

# 136
  • София
Базила, убедена съм, че от 100, 99 ще са на твоето мнение, но когато престанат да се поставят на мястото на майката, която е набутала детето за отглеждане на чуждата жена.

# 137
Никой не казва, че авторката трябва да търпи тормоз от страна на детето! То че е гаменче е ясно. Просто трябва да застави мъжа си да постави границите, да започне да възпитава детето и да работят над поведението му. Да изиска от сина си да уважава жена му и да го научи как трябва да се държи. Ако тя иска това - ОК е, в правото си е. Но ако единственото което иска е да прати детето при майка му - еми загубена кауза.

# 138
djoleva, това казвам, да. Моят сегашен мъж не е биологичният му баща и никога не съм считала, че трябва да търпи проблемно поведение, защото нали детето върви с мен.

Как бих постъпила ли?
Не знам, не бих допуснала да стигне родното ми дете до подобно поведение на първо място.
На второ – бих изисквала при жив биологичен баща да се погрижим заедно за проблема му – посещения при психотерапевт, консултации според конкретното му психично състояние къде е по-добре да живее (при баща, майка, редуване).
Варианти има – но при цивилизованите хора.
Лошото е, че често примитивите се качват на главите на цивилизованите просто защото на цивилизованите хора им писва и предпочитат да си вършат нещата сами, което е грешка.

# 139
В случая има родител, който иска да полага грижи за детето си, и неговата инвеститорка, която го притиска с финансови заплахи. Никой не я принуждава да живее и да се грижи за чуждото дете, а и тя самата често подчертава, че е в позиция да диктува правила, а не да се съобразява. Проблемът е в разминаването между схващането за нейната значимост и разбирането за двамата родители за отглеждането на детето.

# 140
  • София
В случая има родител, който иска да полага грижи за детето си, и неговата инвеститорка, която го притиска с финансови заплахи. Никой не я принуждава да живее и да се грижи за чуждото дете, а и тя самата често подчертава, че е в позиция да диктува правила, а не да се съобразява. Проблемът е в разминаването между схващането за нейната значимост и разбирането за двамата родители за отглеждането на детето.

От написаното дотук, не видях голямо желание от страна на бащата "да полага грижи", защото от началната тема още става ясно, че авторката го прави. И в материален, и в чисто физически, че и в психологически план.
Бащата единствено се е съгласил зад гърба на жена си, детето да бъде при тях до осми клас. Като не е посмял нито да откаже на майката, нито да го сподели с авторката, която де факто го отглежда.
И да, значимостта на авторката е голяма, защото тя изкарва парите на семейството и пак тя гледа детето. Ако бащата и майката имаха грам здрав разум, биха запазили златната кокошка, ама като нямат капацитет, рият върху гърба си....

# 141
  • Варна
Ами, не не би трябвало да се отстрани. Би трябвало да се прати при психолог, който активно да се занимава с него, за да може да се интегрира в обществото. Има надежда да се оправи, все пак е под 20 годишен.

Тая работа с психолога става с активното участие на родителите. Те обаче нехаят, авторката го написа в предната тема. И в училището замазват нещата. Кой да го заведе на психолог, Даскалка ли? Пред закона тя му е никаква. Няма право.

# 142
  • Варна
Daskalka, наясно си с дефицитите и проблемите на мъжа , но парадоксално го цениш. Не описа позитивите му, а само уменията му като работник. Подобен , безотговорен баща ще бъде и към твоето дете . Не е ли крайно натоварващо да му показваш всяка правилна стъпка и конкретика в решенията ?

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 00:39 от Viviana91

# 143
Емма, той не иска да отглежда детето , а е принуден .
Авторката наистина никъде не спомена къде е ролята му на родител. Ако той си беше на мястото, наистина нямаше да има драма. Ще възпитат това дете съвместно , с по- твърда ръка, според характерчето му. Ама то досега също е било подведено, че ще ходи при прекрасната си майка, затова и авторката е била "змията" , дето изисква от него, а не му е никаква. Ако бащата не разбере, че той е централната фигура в случая, и не влезе в ролята си, колко народ ще пострада. А момата англичанка един ден ще каже, че бащата и жена му са виновни за провала на детето.
Детето е още малко. Ако проумее , че няма други родители , освен баща му и жена му, и че няма мърдане, ще се пренастрои и то.

# 144
  • Варна
Според написаното дотук, бащата не рита толкова да го гледа това дете. Оставил го е безропотно на бабата и си го е взел чак, когато авторката го е натиснала, купила е по-голямо жилище и е осигурила условия. Така разбрах аз.

# 145
Аз пък не мога да повярвам, че с майка, която очевидно не си иска детето при нея, новата жена на бащата води разговори и манипулации да го пробута на всяка цена. Голям зор да се отърве от него, а не се сеща, че бабата й е единственото спасение. Горкото дете ще кажа и аз.

# 146
Таис, никъде не се вижда да е принуден. Напротив - въпреки заплахите на инвеститорката, продължава да си отглежда детето. Явно е готов да остане безработен. Май няма да е чак такъв мухльо, щом си дава сметка кое е важното.

# 147
Безработен как ще си гледа детето?

# 148
Драма има, защото жената не го иска това дете! Разберете го, бе, хора! ТЯ НЕ ГО ИСКА! Това е.
Още в предишната тема изказах съмнение, че е чак пък такъв социопат това малко дете, колкото го изкарва. 8годишно ли беше, 9 ли! Не я слуша главата жената, нагледала се е на разни филми, върти си всевъзможни измислени сценарии, че и вас облъчва.
Детето и да има проблеми, заради нея ги има! Мислите ли, че лесно се живее с жена, която те мрази, непрекъснато се опитва да те избута и изгони и най-вероятно всеки ден и всеки миг ти показва колко не те понася и как й пречиш!
Горкото дете! Вярно трябва някакси да го извадят от това змийско гнездо и може би наистина бащата не е фелен, щом позволява някаква чужда жена да му причинява това.

# 149
Таис, никъде не се вижда да е принуден. Напротив - въпреки заплахите на инвеститорката, продължава да си отглежда детето. Явно е готов да остане безработен. Май няма да е чак такъв мухльо, щом си дава сметка кое е важното.
Ама как го отглежда Confused, като заговорничи с майка му да остане още пет години при тях, а той - пръстът не си е мръднал. Дотук единственото чух, че детето е имало поведенчески проблеми и е отказал да го заведе при специалист, за да не се разбере У селото.
Ти някъде прочете ли в какво се състои неговата роля в живота на това дете ? Ако аз съм пропуснала, веднага ще се съглася, че бъркам.

Общи условия

Активация на акаунт