Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 410
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 150
HighSpeed, ако се погледне обективно, в БГ масовият случай е жената да отглежда и да се занимава с детето/децата. Не че няма и по-ангажирани бащи, но масовият случай, дори в семействата на критикуващите ме най-вероятно, си е точно така, основният процент на грижите го носи майката. Този модел скоро няма да изчезне.

Та в този смисъл не е странно, че го взе едва като решихме да сме семейство и т.н., не е толкова прост, знае, че сам не може.

Птица, колко е "нормално" детето може да се установи по факта, че срещу него и приятелчетата му агресори има вече жалба в Закрила на детето. Не се насъсквай така, не си наясно с фактологията.

# 151
А кой ще каже на детето, че всъщност няма да остане в Англия, а ще се връща? То знае ли вече, и ако не кой ще му го сервира? Надявам се майка му поне тази работа да свърши, все пак тя му е подхранвала надеждата толкова време.
Бащата е кръгъл идиот. До тук не прочетох да е полагал някакви грижи, но си го искал. Да, то като не се занимаваш ти , отстрани е много лесно

# 152
Авторке, а на теб къде ти е акъла да се навреш в тази ситуация? Проблемно детенце, гадна бивша жена и златен мъж? Ами извинявай, обаче малко ти е това дотук,  много малко. Още може Simple Smile

# 153
Аризона, не се знае. Уж му била казала. Ще видим. То с нея винаги е предпоследно.

Бианка, бабата защо пък да е длъжна да го вземе? Без значение коя от двете. Ей, ама как един не каза, че трябва майка му да си го гледа, като му е толкова мъчно като я няма и е щастлив сега с нея Simple Smile

Вярно малко фарисейско стана Simple Smile

# 154
Скрит текст:
Таис, никъде не се вижда да е принуден. Напротив - въпреки заплахите на инвеститорката, продължава да си отглежда детето. Явно е готов да остане безработен. Май няма да е чак такъв мухльо, щом си дава сметка кое е важното.
Ама как го отглежда Confused, като заговорничи с майка му да остане още пет години при тях, а той - пръстът не си е мръднал. Дотук единственото чух, че детето е имало поведенчески проблеми и е отказал да го заведе при специалист, за да не се разбере У селото.
Ти някъде прочете ли в какво се състои неговата роля в живота на това дете ? Ако аз съм пропуснала, веднага ще се съглася, че бъркам.

Е, как да прочетем за неговите приноси, като всичко е аз, аз, аз, аз, майката е със соп, сестра й умствено изостанала, леля им, вуйна им...

# 155
Ами трябва, ама като не иска? Ти с какво ще я заставиш? Колко мъже и жени по този свят НЕ си гледат децата? И тази жена е така. Ти съдия ли си и по силата на кой закон ще я принудиш да гледа дете, което не иска да гледа?

# 156
  • Варна
Явно бащата действително е от типа луд учен, който за всичко останало е гола вода.

# 157
...
Е, как да прочетем за неговите приноси, като всичко е аз, аз, аз, аз, майката е със соп, сестра й умствено изостанала, леля им, вуйна им...
И приятелчетата агресори... Wink

# 158
Бащата луд учен, майката просто луда, без да е учена, детето със СОП и агресорна компания, а новата жена иска да налага Крумовите закони. Нов вид реалити шоу направо става.

# 159
Ми кажи й на майка му, че трябва да си го гледа в Лондон, че и вас да си отърве и да си живеете “спокойно”, нали така беше термина. Ама ти яко си се запънала като магаре на мост, и не мога да разбера на луда ли се правиш, че не искаш да приемеш реалноста, или така ти изнася. Иначе един реално мислещ човек нямаше така да нарежда едно и също постоянно (че майката е задължена да си вземе детето).

# 160
  • София
Аз пък не мога да повярвам, че с майка, която очевидно не си иска детето при нея, новата жена на бащата води разговори и манипулации да го пробута на всяка цена. Голям зор да се отърве от него, а не се сеща, че бабата й е единственото спасение. Горкото дете ще кажа и аз.

Бианка, детето не страда за баба си, а за майка си.
Това написа и обясни много пъти авторката.
Ако ѝ беше зора само да се отърве от него, без да се интересува от емоциите и състоянието му, да го е натирила при бабата.
От друга страна- бабата не го иска. Това също стана ясно.

# 161
Това че то страда за майка си, ако тя не го иска какво значение има? Колкото повече й го пробутват, толкова повече тази жена не го ще за постоянно. Да, не е справедливо. Обаче то и животът не е справедлив винаги, нали? Това дете никой не го иска! Може би евентуално бабата само.

# 162
Аз пък не мога да повярвам, че с майка, която очевидно не си иска детето при нея, новата жена на бащата води разговори и манипулации да го пробута на всяка цена. Голям зор да се отърве от него, а не се сеща, че бабата й е единственото спасение. Горкото дете ще кажа и аз.
Ми детето няма нужда от баба,а от майка.
Авторката за това иска то да е с майка си,инак кво пречи да го метнат на бабата?

# 163
Как ще дадеш дете на майка, която не го иска?

# 164
Това че то страда за майка си, ако тя не го иска какво значение има? Колкото повече й го пробутват, толкова повече тази жена не го ще за постоянно. Да, не е справедливо. Обаче то и животът не е справедлив винаги, нали? Това дете никой не го иска! Може би евентуално бабата само.
Това го бистрихме в предишната тема.

Рядко има такова единодушие тук.

По последния въпрос, Бианке - как как - ами ще я принудим. Така беше казала в предишната тема.

Общи условия

Активация на акаунт