Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 248
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Това, че не може да се накара майката насила, е ясно, ама защо тук усилено се набива канчето на авторката, че ще-не ще, трябва да поеме детето, независимо от всичко!?
И че няма друг избор, освен да го направи, ако иска да продължи семейния си живот с мъжа?
Не другарски съд, ами линч ѝ спретват някои....

# 181
Аз лично на нейно място отдавна да съм абдикирала от тая история.

# 182
Е то нали и това се  пита в самото заглавие на темата и не се намира начин да се накара майката да действа адекватно.
Аз бих предложила пансион със строг режим - има такива доста скъпи в чужбина, може и у нас вече да има - ако е истина, че момчето вече проявява явни признаци на асоциалност и агресия.
Другият вариант е Даскалка да спре да удря с показалката как си иска златния мъж и детето вън, ами да даде червен картон и на таткото и на детето от къщата си, а да ползва само злания ум и златнитя ръце на мъжа, останалите ценности по тялото му  Laughing да ги прежали - да си останат заедно във фирмата, но да не са вече двойка в живота.
Ако всичко описано в случая е истина жалко за детето с такива родители - няма начин да накараш някой да направи нещо за другиго, дори за детето му, насила.

# 183
[/i]Така,аз имам едно питане....авторката,като е решила да се вземе с въпросния мъж,знаела ли е,че той има дете?!

# 184
Oтдавна стана ясно, че е знаела.

# 185
Само че тя си е мислила, че нещата ще се разрешат много бързо и лесно, майката ще вземе детето и ще й освободи терена. А не се знае и какво й е обещавал мъжът. Той май се е правил през цялото време на луд, или има някаква тайна уговорка с бившата си жена, или просто е абдикирал от детето, уж колко е концентриран върху бизнеса, ала бала.

# 186
  • София
Четейки темата, осъзнах, че заглавието ѝ е кликбейт. Всъщност няма развитие по въпроса : ))
А това е една от малкото теми, които са заключени от модератор без поискване от самия автор и без отявлен спам. Очаквам същата съдба и за тази тема, така че другият път, като я кръстиш "развитие по въпроса със сина и т.н.", гледай наистина да има развитие.
А и искрено ти го пожелавам, но дано осъзнаеш, че то до голяма степен зависи от теб. Ако ти не направиш решителнат крачка, нещата няма да се променят.

# 187
    [/list]Ок,тогава защо има претенции къде ще е детето,ще идва ли,къде ще живее,бабите ли ще го гледат и т.н.Едно дете винаги има нужда и от двамата родители.Аз съм дете на разведени родители,гледали са ме баба ми и дядо ми,обичам ги като майка и баща,боли ме до болка за тях,но повярвайте в живота едно дете има нужда да бъде обичано и от родителите си.В един момент бабата и дядото немогат да заместят мама и тати,обичат помагат,обгрижват,но и остаряват.А пък да не подхващам темата за т.н. мащеха,а още по-зле,ако и собствената ти майка не й пука за теб!

# 188
    The Catcher in the Rye,
    Има развитие. Авторката е осъзнала, че майката не само, че няма да вземе детето, а и че и парвят капан да го гледа още пет години...засега...уж.
    Този преломен момент е много важен за  всички.
    Аз чакам отговор по ултиматума и ще моля Човечето да не заключва този път Rolling Eyes

# 189
    Единственото "развитие'' е просто поредния уклончив разговор с майката, описан цветно и напоително.
    Понеделник, живот и здраве, Нова тема - нови локуми,

# 190
    Е то нали и това се  пита в самото заглавие на темата и не се намира начин да се накара майката да действа адекватно.
    Аз бих предложила пансион със строг режим - има такива доста скъпи в чужбина, може и у нас вече да има - ако е истина, че момчето вече проявява явни признаци на асоциалност и агресия.
    Другият вариант е Даскалка да спре да удря с показалката как си иска златния мъж и детето вън, ами да даде червен картон и на таткото и на детето от къщата си, а да ползва само злания ум и златнитя ръце на мъжа, останалите ценности по тялото му  Laughing да ги прежали - да си останат заедно във фирмата, но да не са вече двойка в живота.
    Ако всичко описано в случая е истина жалко за детето с такива родители - няма начин да накараш някой да направи нещо за другиго, дори за детето му, насила.

Тц, не става. Тя е от София и се е преместила там, където е мъжа заради него. Ако го разкара, трябва да си иде пак в София,  а там бизнес няма. Той е мозъка,тя е с парите,  разкара ли го, губи и мозъка му. Вложила е пари и сега ще ги изгуби. Не й се иска да остане пак с учителска заплата и назад с 6-цифрена сума и затова си е навила на пръста да прати детето при майка му и се чуди как да го постигне. Затова е пуснала тема, дано някой подскаже начин, но всички дружно й казват, че няма такъв. Тя все пак не губи надежда, че по някакъв начин ще успее да принуди майката да си прибере детето.
    В шах е авторката и скоро ще бъде мат, ама...поне ще е опитала Laughing

# 191
    • София
    tays, аз смятам, че авторката винаги е знаела това. Peace
    Просто сега се е нахъсала малко и е поставила ребром въпроса.
    И поне да каже какъв е ултиматумът, а не да си събира публика, която повтаря едно и също като предния път: горкото дете- ужасно дете- скапан баща- безотговорна майка- зла мащеха.

# 192
    Развитие има някакво. Последно в предната тема се очакваше, че щом детето остава там ще му трябват документи от училище,акт за раждане и какво още беше. Сега стана ясно, че това няма да се случи. А утре чакаме решението на лудия учен.

# 193
    Благодаря за репликата, Ън bouquet
    Явно не съм осъзнала  т.е. прочела всички гадни препъни-камъци на този заплетен казус.
    И все си мисля - как ще имаш хъс и размах за бизнес за милиони и в същото време да си поставен в шах от двама безотговорни родители. Или пак пишем дипломна работа или статия на някого  newsm78 ?

# 194
    • София
    Милионерите не пишат в бг мама Stuck Out Tongue
    Просто авторката си рационализира защо да не го остави. Само те можели да вършат тази работа, имал гениални идеи, не знам си какво.

Общи условия

Активация на акаунт