Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 235
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 435
Така де, никой не ги е оправдал, но фокусът отива на настойчивата Даскалка, а не на лешниците, с които се е събрала. И които лично аз досега да съм сдъвкала и изплюла.
Тя очевидно демонстрира инат да е с Даскалът, а и на всичкото отгоре се наема и с челядта и фамилията му. Ми нека, щом я влече. На мен ми е интересна развръзката. Макар да имам вече сценарий.

# 436
Нейният проблем е, че няма никаква самокритичност, което вече е сериозен дефицит.
А за какво да има самокритичност? Не си признава, че  е сбъркала човека ли ? Иначе не виждам за какво да си посипва главата с пепел.

Например за нейния принос към ескалацията на проблемите на детето.
Ама не ласкателното "аз съм твърде добра".
След толкова протяжни постове с анализи и исторически ретроспекции, та дори записи, дали няма да намери време да помисли за нейните трески.
В края на краищата се е озовала в тези проблеми заради собствените си избори.

# 437
 баща, на когото не му пука.

За мен най- грозното в темата беше, че майки се опитаха да и обяснят колко е безнадеждно най- човешкото и желание да роди свои деца от човека, когото обича, да и се обяснява как едва ли не е негодна , стара, провалена.
Защо ? / тези неща са към всички , не към  Кетчър/.
Хм, Таис, виж двете неща в твоя пост, които съм болднала. От тях излиза, че човекът, когото авторката обича и от когото иска деца, е баща, на когото не му пука за детето му. Дали това не обяснява нашето мнение, че е малоумно да искаш да раждаш деца от такъв човек?
Ами , Уиш, тя си го е избрала. Темата не е за това дали той е подходящ за съпруг. Авторката е напълно наясно с какъв си има работа като съпруг, останах с такова впечатление. И си го иска. Това няма общо с проблема с детето от първата му жена.

# 438
  • София
Защото изтъкването ѝ, че е забременяла от раз в предната тема беше ни в клин, ни в ръкав. : )
От там прочетох пак някои постове и го поместих в контекста на "абе, аз винаги ще си намеря съпруг, аз винаги мога да забременея, щото хващам от раз, винаги мога да си работя работата, аз аз аз, а те горките какво ще правят без мен и моите маратонки". Ми ще ходи с галоши, никой не е умрял от това.

Копелетата може да си имат дефиниция в речника, ама на изоставените деца, за които бащите им 5 пари не дават, разговорно пак така им викат. Какво им пука, че в тълковния речник дефиницията е друга, като съучениците им им натякват, че са еди- какви си и са подложени на тормоз?
Децата гледат дали баща ти те взима от училище и дали е там на рождените дни, на които са канени, дали идва на родителски, не гледат фамилията.
Майка ми също е с фамилията на майка си (по- добре звучи), а е родена в брак СИО в старото време. Не съм чула някой да се е усъмнил, че няма баща.

# 439
Да, фокусът отива към настойчивата Даскалка, защото обсъждаме ситуация, в която тя се е набутала по свой избор и пак нейн избор е да е търпи или да излезе от нея. Нито бащата льольо, нито майката кукувица ще се променят. Единственото, което може да се промени е изборът на Даскалка да живее с Лудия (учен).

Таис, сори, като избереш пчела, тя върви не само с меда, но и с жилото.

# 440
  • София
Хм, Таис, виж двете неща в твоя пост, които съм болднала. От тях излиза, че човекът, когото авторката обича и от когото иска деца, е баща, на когото не му пука за детето му. Дали това не обяснява нашето мнение, че е малоумно да искаш да раждаш деца от такъв човек?

Уиш, това не е наша работа- дали е малоумно или не, тя не ни търси мнението по този повод!
Вярно, уж не се оправдават майката и бащата, но начинът по който се мачка авторката измества гнева на ССФ от истински виновните.
Даваш ли си сметка за колко мъже гледането на детето им се ограничава до това- да бачкат на 2 места, за да има пари за всичко фамилията, а майката се занимава с "подробностите"?
И да , не са за пример, но пък и не ги определяме като негодни.

На мен ми се струва, че голямата част от съфорумките се ожесточават срещу жени, които не се изкарват жертва на мъжете си, а се опитват да постигат намисленото сами с борба.

# 441
Мен доста ме разочарова разсъждението на авторката за "копелетата." Показва селски манталитет и интелигентност под въпрос. Та някак спрях да й съчувствам. Иначе не мисля, че мъжът й не се интересува от детето, интересува се по неправилен начин, защото вероятно е елементарен и недобър човек. Не се интересува от авторката, лепнал се е за нея като кърлеж от интерес, финансов.

# 442
Какво толкова ще постигне авторката с борбата, че пък да се ожесточим.

# 443
И да, огромната разлика при нас беше, че ММ в някаква степен още преди да забременея участваше и с моя син, не негов, мой, който не.му е никакъв. Това ме дразни в нея, че не оценява родителския капацитет на бъдещия баща. Братя и сестри са важни също, какви са, що са.

# 444
АбсурТ, да вземе авторката да се бори мъжът да влезе в ролята си на баща или да се бори за себе си да се отръве от тези боклуци, с които се е свързала. А тя се бори като прасе с тиква детето да остане при майка си и не ѝ идва на ум, че бащата има пълното право да иска детето му да живее с него.

# 445
Няма нищо лошо да знае като жена какво иска. И в аз, аз, аз също няма нищо лошо. А лично предпочитам да живея с подобен човек, отколкото с мекотело.
Мъжът е тотално негоден социално, а като архетип е трагедия. Ама като си го обича. Не сме хората, които да преценяват дали, защо и как така ще проявява подобни емоции. Защо, ама защо се е натресла и стои с този мъж, пък и с детето му гаменче? Ами затова, приемаме, че така е решила. А тези срещу нея по тази логика защо са такива, а не онакива?

# 446
Защо, ама защо се е натресла и стои с този мъж, пък и с детето му гаменче? Ами затова, приемаме, че така е решила.
ОК, така е решила. Следователно, да си поеме последиците от решението и да се оправя с тях, а не да реве, че не ѝ харесват и да тропа с крак майката да си взема детето.

# 447
АбсурТ, да вземе авторката да се бори мъжът да влезе в ролята си на баща или да се бори за себе си да се отръве от тези боклуци, с които се е свързала. А тя се бори като прасе с тиква детето да остане при майка си и не ѝ идва на ум, че бащата има пълното право да иска детето му да живее с него.

Тя в първата тема още не си даваше сметка за фактите.
Сега ми се струва съвсем наясно какво и се чертае и дава отпор.
Нали чакаме решения.
Представяш ли си да осъзнаеш, че любимият ти мъж зад гърба ти прави заговори с бившата , и не се и допитва до теб
Това е такова предателство, което за мен е непростимо.
Но ето, че чакаме спукване на гнойната язва.
Не смятам, че авторката е от типа хора да се остави в позиция на жертва. Ще видим.
Малко емпатия хич не е излишна.
Има хора, които не търпят провал.
Особено, когато той е следствие от недопускани усложнения.
Всички грешим.

# 448
Цитат
ОК, така е решила. Следователно, да си поеме последиците от решението и да се оправя с тях, а не да реве, че не ѝ харесват и да тропа с крак майката да си взема детето.
И защо не. Представи си, че си седиш на терасата, двора и си пиеш лежерно бялото изстудено винце. Преди това си оправила, прекопала, изчистили градината, двора и всичко, както му е реда. И ти се натриса един рояк комари ей тъй, както всичко си мислиш, че си предвидила и наредила. Ще ги "запопържаш" ли или ще чакаш да те изпохапят, защото все пак си в природата, зелено е, има комари, що да ревеш, нищо, че си седнала на спокойствие и релакс.

# 449
Ти сериозно ли! Едно 9 годишно дете сравняваш с комар, дето трябва да унищожиш!
Мноого остроумно сравнение, няма що.

Общи условия

Активация на акаунт