Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 023
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 450
Хммм, животът в тоя льольо съвсем не ми прилича на идиличната картина с бялото вино.

# 451
  • София
И да, огромната разлика при нас беше, че ММ в някаква степен още преди да забременея участваше и с моя син, не негов, мой, който не.му е никакъв. Това ме дразни в нея, че не оценява родителския капацитет на бъдещия баща. Братя и сестри са важни също, какви са, що са.

Да, де, ама това участие на твоя мъж в гледане на чуждото дете, не изтри като с гума другите му отрицателни черти, нали? Които пак до развод те докараха.....
Мисълта ми е, че идеални хора няма, а авторката обясни, че човекът си има положителни черти, заради които тя го обича.
И го приема със слабостите му, и се разбират добре.

За мен, лъжата и договорката зад гърба ѝ с бившата са най- трудното за преглъщане....

# 452
Какви уговорки с бившата, какви манипулации..... Мъжът е страхливец, съгласява се и си кара по течението както дойде...
Няма как безотговорен родител да бъде заставен да се грижи за детето си, ако не иска. И най-силните държави не са намерили начин още, а те разполагат с несравними ресурси спрямо авторката. Може да прилагат глоби, санкции, отнемане на деца, но никого не са успели да заставят да се грижи адекватно и с любов за децата си, ако не го иска.
Авторката, ти наистина ли искаш това момче-гамен, да е брат на твоето дете?

# 453
Авторката се опитва да се представи за бяла и добра и жалко, че има хора, които й се връзват, макар и малко. В началото й аз се подведох.
Тя абсолютно е човек, който:
- не търпи критика;
- не може да понесе мнение, различно от нейното;
- наумила си е, че всички трябва да й играят по свирката и не може да понесе когато нещата не се случват както ги е планирала;
- също така обижда хората с по-малки финансови възможности на "обикновени"...да беше използвала друга дума, но точно тази...т.е. тя се има за НЕобикновена, нещо повече от другите.
- обижда хора, които се занимават с обречения й казус с думата "помия";
- отговаря уклончиво и много избирателно, само на въпроси, които са ѝ изнасят, останалите удобно минават в графата "не по темата";
- много от нещата, които пише логически не се връзват;
- не е пуснала темата за да получи СЪВЕТИ (което може да включва и критика и мнение, което НЕ ти допада), а за да получи ПОДКРЕПА, че е права, както винаги досега;

На мен ми е чудно защо не кръсти темата :"Как да накарам мъжът ми да си влезе в ролята на баща, да възпитава синът си и да изисква от него да ме уважава?" а се е захванала с майката? Значи на човекът, с който дели едно легло не може да влияе, той горкия не разбира от деца, те са "женска работа", за друго освен за работа не го бива, ама видиш ли биологичната е длъжна веднагически да прибере детето и да разчистите терена на авторката щото мекушавият ѝ мъж не може да се справи...интересна гледна точка...

# 454
Голямо писане изписахме, а авторката нещо разбра ли?
На първо място при избор на баща за дете е родителския капацитет. Така мисля аз. За нея явно е все тая.

# 455
  • София
Който не е грешил, нека пръв хвърли камък..... Mr. Green

# 456
  • here and now
Алис, там проблемите са други.

До 12 години не могат да го оставят сам, което означава, че трябва да си смени работата, да работи по-малко часове или направо да си остане вкъщи.

Понеже е ученик трябва да има отделна стая, което пък означава по-голям апартамент, съответно наем, който мъжът й трябва да плаща.

Според мен заради горното човекът се опъва и тя се съобразява. Което обаче не й пречи да не се съобразява с моето мнение по темата дали детето да живее у нас Simple Smile
В такъв случай тя няма възможност, а очевидно и желание да го вземе. Ти какво предлагаш като решение?
Нормално е да се съобразява с човека, при който живее. Твоя мъж също се съобразява с теб. Не е нормално обаче никой да не го иска това дете или по скоро да го искат всички на думи, но никой да не полага грижи за него.

# 457
Голямо писане изписахме, а авторката нещо разбра ли?
На първо място при избор на баща за дете е родителския капацитет. Така мисля аз. За нея явно е все тая.

И аз мисля така.

# 458
Грешката - и приносът ми - е, че не поисках половинката да си регламентира правата върху детето и режима на контакт с майката преди да се съберем. А не го направих по две причини. Първо, защото твърдеше, че ще го вземе "догодина" и изглеждаше правдоподобно, звънеше почти всеки ден, колети и т.н. И второ, защото както е в чужбина ако бяха почнали дела, с призоваване чрез външно и к'во ли не, щеше да мине даже повече от година. Брекзитът също беше обективна причина, ако се прибире детето щеше да си отиде при нея така или иначе.

Но вече става поредна година шикалкавене и е време гайдата да спре да ручи и да се спре хорото на отлагането на някои неща.

От мен толкова засега, чакам половинката да се прибира вече.

# 459
  • София
Грешката - и приносът ми - е, че не поисках половинката да си регламентира правата върху детето и режима на контакт с майката преди да се съберем. А не го направих по две причини. Първо, защото твърдеше, че ще го вземе "догодина" и изглеждаше правдоподобно,
Очаквах подобен отговор. Грешки и недостатъци от типа "не съм достатъчно егоистичен", "не предвидих, че ме излъгаха, че ще взима детето", "много съм наивен" и т.н. не са искрена форма на заявяване на недостатък, не са интроспекция, а са манипулативно прехвърляне на вината и шейдване на другите.
Ти не можеш да посочиш един свой недостатък, за мен това е отличителна черта на определена "прослойка" хора и си връщам думите в част от предишните постове назад. Заблудих се.

# 460
Що ли не вярвам аз, че тоя пич, който години е плАвАл лежерно по течението сега ще скочи в дълбокото.

# 461

И по това дали прилага някаква защита, когато трябва, ама на...

# 462
  • София

На мен ми е чудно защо не кръсти темата :"Как да накарам мъжът ми да си влезе в ролята на баща, да възпитава синът си и да изисква от него да ме уважава?" а се е захванала с майката? Значи на човекът, с който дели едно легло не може да влияе, той горкия не разбира от деца, те са "женска работа", за друго освен за работа не го бива, ама видиш ли биологичната е длъжна веднагически да прибере детето и да разчистите терена на авторката щото мекушавият ѝ мъж не може да се справи...интересна гледна точка...

Е, най- сетне успя да формулираш причината за благородното си възмущение:
 Защо авторката, след като 3 години се опитва безуспешно да замести майката на детето, не се е опитала да накара бащата да го направи. Mr. Green
Разбира се, желанието на детето е без всякакво значение- важно е мама му да се чувства щастлива със затворника в Англия и някаква си там никаква жена да престане да ѝ досажда и разваля идилията, карайки я "веднагически" да си изпълни родителския дълг.

Срещу това ти разбиране за ролята на майката в живота на детето, оставам безмълвна и се надявам твоите деца да не са подложени на практическото реализиране на теорията ти.

# 463
  • София
Сега се сетих, птица какво направи със сигнала до социалните?

# 464
АбсурТ, каквито и неща да напишем за майката, няма начин да я накараме да се грижи за детето...
Циничните определения  кой какъв бил, също няма да помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт